Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συστράτευση για τη Γλυφάδα – Ο Στέλιος Δίβαρης στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπανικολάου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στέλιος Δίβαρης: «Συμμεριζόμαστε το ίδιο πάθος για έργα με τον Γιώργο Παπανικολάου»

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν μαζί, στο ίδιο ψηφοδέλτιο ο Γιώργος Παπανικολάου και ο Στέλιος Δίβαρης. Η θητεία που διένυσαν, καθένας από τη μεριά του, έφερε στο προσκήνιο ότι και οι δύο έχουν μεράκι και όρεξη για να δουν την πόλη τους να προοδεύει, να βελτιώνεται και καθημερινά να γίνεται καλύτερη. «Συμμεριζόμαστε το ίδιο πάθος για έργα με τον Γιώργο Παπανικολάου», δηλώνει ο Στέλιος Δίβαρης στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί στον «Παλμό» και στην οποία εξηγεί μεταξύ άλλων γιατί αποφάσισε να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον νυν Δήμαρχο Γλυφάδας. Μας τόνισε ότι μερικά από τα οποία κι εκείνος είχε προγραμματίσει να υλοποιηθούν σε αυτή τη θητεία τα είδε να παίρνουν σάρκα και οστά στη θητεία του νυν Δημάρχου και τόνισε πολλάκις τη δυναμική του Γιώργου Παπανικολάου λέγοντας πως αν δεν ήταν αυτός το νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας δε θα είχε πραγματοποιηθεί. Ο Στέλιος Δίβαρης εξέθεσε τις ιδέες του για την επόμενη θητεία και δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει το Δήμαρχο στην υλοποίηση μεγάλων προτάσεων και έργων, μερικά εκ των οποίων ανακοινώθηκαν και από τον ίδιο το Δήμαρχο στις 16 Μαρτίου. «Με τον Στέλιο Δίβαρη ενώνουμε δυνάμεις, συνθέτουμε και προχωράμε μαζί στις εκλογές της 26ης Μαΐου, για το καλό του τόπου μας, για τη Γλυφάδα που όλοι ονειρευόμαστε», δηλώνει μεταξύ άλλων στον «Παλμό» ο υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

[Π]: Κύριε Δίβαρη παρατηρούμε ότι με πολλή θέρμη και ενθουσιασμό θέλετε να συνεχίσετε την προσφορά σας στην πόλη. Τι σας έκανε να συνεργαστείτε με τον νυν Δήμαρχο;
Στέλιος Δίβαρης:
Με το να βρίσκομαι πέντε χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης παρακολούθησα αντικειμενικά την προσπάθεια του Δημάρχου. Διέκρινα κάποια θετικά χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα του όπως ότι ήταν παρών σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις, ξεκαθάριζε και δικαιολογούσε την πολιτική του, δεν δημιούργησε ένταση και έδειξε ότι σέβεται τους αντιπάλους του και το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Εκτός αυτού παρακολούθησα ότι έκανε πάρα πολλά έργα, περισσότερα από άλλους Δημάρχους που είχα παρακολουθήσει στο παρελθόν. Κι επειδή είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να έχει στόχο την παραγωγή έργου και υποδομών εκτός από την καθημερινότητα που είναι υποχρέωσή μας, θεωρώ ότι συμμεριζόμαστε το ίδιο πάθος για έργα. Επομένως θέλω να τον βοηθήσω να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα έργα στην επόμενη θητεία.
Στη θητεία αυτή, ο Δήμαρχος πέτυχε μεγάλες εκπτώσεις σε έργα που για μένα είναι κομβικό σημείο και αποδεικνύει ότι κάνει καλά τη δουλειά του. Επίσης κατάφερε να μειώσει τα δημοτικά τέλη εξορθολογίζοντας τα ΤΑΠ και χωρίς να αδικείται καμία κοινωνική ομάδα. Κι έτσι μείωσε τα τέλη χωρίς να μειώνονται τα έσοδα του Δήμου.

[Π]: Η επαγγελματική σας δραστηριότητα είναι στον ιατρικό κλάδο. Σα γιατρός που είστε, τι σκέφτεστε να κάνετε για να έχουν καλύτερα προνόμια σε αυτό τον τομέα οι δημότες;
Σ.Δ.:
Πάντα πίστευα και σα γιατρός και σαν άτομο που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση ότι ο εφικτός στόχος είναι η πρόληψη. Η θεραπεία αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, την κεντρική εξουσία, τις ιδιωτικές ασφαλίσεις κλπ. Ο καθένας καταβάλει υπέρογκα ποσά για να έχει μια θεραπεία. Μεγάλο κόστος η θεραπεία, η οποία όμως δεν είναι αντικείμενο του Δήμου. Συνεπώς, πιστεύω ότι ο Δήμος μπορεί να φέρει άριστα αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης. Και μην ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Κάθε πόλη ξέρει τα προβλήματά της και αν έχει μια οργανωμένη ομάδα γιατρών που να μπορεί συμβουλευτικά να ενημερώνει τον κόσμο, αποφεύγονται τα χειρότερα και είναι και μια πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί από το Δήμο.

[Π]: Από όποιο μετερίζι κι αν περάσατε είχατε μια εξαιρετική απόδοση. Έχετε διατελέσει σε θέσεις ευθύνης, έχετε υπάρξει σε διοικήσεις, αυτό πως το εξηγείτε, αν εξηγείτε..
Σ.Δ.:
Έχω μια εμπειρία που δεν αφορά μόνο την ιατρική. Ήμουν και συνδικαλιστής από μικρός, ασχολήθηκα και με την τοπική αυτοδιοίκηση και έχω μάθει έτσι τρόπους διοίκησης. Λόγω του επαγγέλματός μου, είμαι χειρουργός, έχω μάθει να είμαι υπέρ υπεύθυνος. Σχεδιάζω πολύ καλά τα πράγματα γιατί δεν επιτρέπονται λάθη. Έτσι με ότι καταπιάνομαι προσπαθώ να εφαρμόσω την εμπειρία μου, να υπάρχει καλός σχεδιασμός και όσο το δυνατόν καλύτερη δυνατή εκτέλεση. Απλά πράγματα. Αφοσιώνομαι σε αυτό που είναι και το σχεδιάζω πολύ σωστά.

“Το κύριο έργο ενός δημοτικού συμβούλου είναι να αναλαμβάνει έναν τομέα, επικουρώντας το έργο του Δημάρχου και συμβάλλοντας στην εκπλήρωση του προγράμματος του. Πολλές φορές μπερδεύεται ο ρόλος του υπαλλήλου με του δημοτικού συμβούλου. Αυτό πρέπει κάποτε να ξεκαθαρίσει”.

[Π]: Προφανώς έχει να κάνει και με τον άνθρωπο γιατί έχετε αλλάξει και επικεφαλής…
Σ.Δ.:
Γι’ αυτό και την προηγούμενη φορά προσπάθησα να κάνω κάτι μόνος μου, ως ανεξάρτητος διότι αν ο επικεφαλής δεν καταλαβαίνει ή δεν μπορεί να εκτελέσει αυτά που του λες δυστυχώς η προσπάθεια σου πάει άχρηστη. Κι επειδή πολλές φορές στο παρελθόν σωστά μέτρα που προτείνουν κάποιοι δεν γίνονται, απογοητεύεσαι και λες «μήπως θα μπορούσα να τα κάνω εγώ». Στο πρόσωπο του κ. Παπανικολάου είδα ότι καταλαβαίνει και ότι θέλει να κάνει έργα. Αυτό με έκανε να θέλω να ασχοληθώ ξανά ως δημοτικός σύμβουλος. Αλλιώς πιστεύω ότι με έναν δήμαρχο που δεν αντιλαμβάνεται αυτό που του λες ή έχει αλλού στραμμένα τα ενδιαφέροντά του και τους στόχους του δεν μπορείς να δουλέψεις όσο προσεκτικός και να είσαι και όσο και να θέλεις.

[Π]: Στο δημοτικό συμβούλιο θα λέγαμε ότι υιοθετήσατε μια στάση «όχι χαϊδέματος» αλλά ουσιαστικής παρέμβασης και τοποθέτησης. Αυτό πιστεύετε ότι εισακούστηκε;
Σ.Δ.:
Ήμουν ανεξάρτητος και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης δεν είχα πολιτική γραμμή για να «χτυπήσω» το Δήμαρχο. Ήξερα και τα κακώς κείμενα του Δήμου και σε αυτά εστίαζα. Εκτιμώ ότι τα έλυσε και τα άκουσε.
Και μάλιστα πολλές φορές υπερψήφισα θέματα που πίστευα κι εγώ ότι ωφελούν την πόλη. Ένας λόγος που συστρατεύτηκα μαζί του είναι ότι οι νοοτροπίες μας μοιάζουν επειδή βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο.
[Π]: Πως βλέπετε τη σχέση σας με τους δημότες εκτός από σχέση «εξυπηρέτησης απαιτήσεων»;
Σ.Δ.:
Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να δίνουμε στον κόσμο αυτό που δικαιούται ως ιδιαίτερη παροχή. Πιστεύω ότι αυτό που δικαιούται πρέπει να το παίρνει. Δεν μπορεί να γίνεται θέμα αν θα αλλαχτεί ένας λαμπτήρας ή αν θα κοπεί ένα δέντρο με κριτήρια προσωπικά. Αυτά τα θεωρώ αυτονόητα, τα οποία μια οργανωμένη υπηρεσία τα εκτελεί χωρίς να παρεμβαίνει ο δημοτικός σύμβουλος. Παρόλα αυτά, όσοι δημότες μου έχουν αναφέρει τα δίκαια αιτήματά τους, έχω πάει και τα έχω διεκδικήσει στο Δήμο. Πολλές φορές και οι δημότες δεν ξέρουν τις αρμοδιότητες ενός Δήμου.
Ο ρόλος της διοίκησης είναι να οργανώσει τις υπηρεσίες για να δουλεύουν σωστά και να κυνηγήσει τα μεγάλα θέματα του Δήμου. Το κύριο έργο ενός δημοτικού συμβούλου είναι να αναλαμβάνει έναν τομέα, επικουρώντας το έργο του Δημάρχου και συμβάλλοντας στην εκπλήρωση του προγράμματος του. Πολλές φορές μπερδεύεται ο ρόλος του υπαλλήλου με του δημοτικού συμβούλου. Αυτό πρέπει κάποτε να ξεκαθαρίσει. Ο δημότης έχει δίκιο και δεν χρειάζεται να αναλώνεται στο αυτονόητο. Έτσι μένει χρόνος και στη διοίκηση για να τρέξει τα μεγάλα θέματα.

[Π]: Σε ποια προβλήματα της Γλυφάδας θα εστιάζατε την προσοχή σας;
Σ.Δ.:
Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα και το έχει συμπεριλάβει ο νυν Δήμαρχος στο πρόγραμμα της επόμενης θητείας είναι ο πεζόδρομος που θα ενώσει την παραλία με το Δημαρχείο, την επονομαζόμενη εσπλανάδα. Έτσι η χρήση της παραλίας μπαίνει στο κέντρο της πόλης και μπορούμε να κάνουμε πολλά με αυτό. Μεγαλώνει η κεντρική πλατεία της πόλης έτσι.

[Π]: Είναι κάτι που μπορεί να γίνει με ορίζοντα τετραετίας;
Σ.Δ.:
Αν το κυνηγήσουμε πιστεύω πως ναι. Είναι κάτι που το απέδειξε άλλωστε ο Γιώργος Παπανικολάου, αφού κυνήγησε και το κοιμητήριο και το υλοποίησε. Για μένα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο και αποτελεί το τελευταίο που έγινε στην πόλη μας μετά το Δημαρχείο στην Άλσους. Κατόρθωσε κι έκανε ένα μεγάλο έργο με μικρές εργολαβίες και χρησιμοποιώντας συνεργεία του Δήμου και χωρίς δανεισμό. Άρα αφού πέτυχε αυτό με το νεκροταφείο μπορεί να πετύχει και την εσπλανάδα. Πιστεύω άλλωστε ότι αν δεν ήταν ο Παπανικολάου, που ξέρει να χειριστεί και την κεντρική διοίκηση, το κοιμητήριο δε θα γινότανε. Ποντάρω στο ότι ξέρει την κεντρική διοίκηση και τους άλλους φορείς. Χρειάζεται ανθρώπους που να μπορούν να του τρέξουν τη γραφειοκρατία. Κι εδώ πρέπει και οι δημότες να προσέξουν για να επιλέξουν από ένα ψηφοδέλτιο τους καλύτερους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν το πρόγραμμα και να υλοποιήσουν παράλληλα με το Δήμαρχο μεγάλα έργα.

“Λόγω του επαγγέλματός μου, είμαι χειρουργός, έχω μάθει να είμαι υπέρ υπεύθυνος. Σχεδιάζω πολύ καλά τα πράγματα γιατί δεν επιτρέπονται λάθη”

[Π]: Υπάρχει κάποιο κατά τη γνώμη σας σημείο που υστερεί η πόλη;
Σ.Δ.:
Η στάθμευση πιστεύω είναι μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στο κέντρο. Το να έρθει το μετρό στη Γλυφάδα και να συνδεθεί με την πόλη είναι πολύ σημαντικό. Θα ωφελήσει την πόλη πιστεύω.

[Π]: Εκτιμώ ότι η έλευση του μετρό, αν έρθει, πρέπει να γίνει με σωστές υποδομές στο θέμα της στάθμευσης για να μη δεινοπαθήσει και η Γλυφάδα ως τερματικός σταθμός όπως συνέβη με τους άλλους Δήμους.
Σ.Δ.:
Αυτό είναι αλήθεια. Πρέπει να προβλεφθεί με ένα παρκινγκ. Η Γλυφάδα επειδή είναι εμπορικό κέντρο μπορεί να δημιουργήσει και υπόγεια παρκινγκ. Αυτά είναι υλοποιήσιμα όμως απαιτούν μεγάλα κόστη. Βέβαια αξιοποιώντας τη δημοτική συγκοινωνία μπορούμε να δημιουργήσουμε παρκινγκ εκτός κέντρου, περιφερειακά και οι δημότες να μεταφέρονται με τα δημοτικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να μειώνεται η κίνηση των οχημάτων. Με τη δημοτική συγκοινωνία έγινε η αρχή για ένα δυνατό εργαλείο που θα επικουρεί πολλές καθημερινές κινήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τις συγκοινωνίες.
[Π]: Αν βρεθεί κάποιος μπροστά στην κάλπη γιατί να ψηφίσει τον Στέλιο Δίβαρη και όχι κάποιον άλλο;
Σ.Δ.:
Ειλικρινά προ του ψηφοδελτίου πρέπει ο καθένας να δει τι θέλει από την πόλη. Έχω μάθει να μιλάω από καρδιάς και ειλικρινά και ξέρω τι μπορώ στο δημότη να προσφέρω. Έχω έντιμη και διάφανη ζωή, μια οικογένεια που με βοηθάει και με στηρίζει και θεωρώ ότι είναι επιτυχημένη. Εκτός από γιατρός που έχω υπηρετήσει και έχω βοηθήσει όσο μπορώ σε θέματα υγείας των ανθρώπων ήμουν χρόνια συνδικαλιστής και έχω και χρόνια ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Θεωρώ ότι έχω εμπειρία στη διοίκηση. Διετέλεσα και αντιδήμαρχος και πρόεδρος στα ΚΑΠΗ του Δήμου. Αυτό το «πακέτο», ενός ανθρώπου που ξέρει να διοικεί, που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, που είναι έντιμος και δεν το κάνει για τον εαυτό του, θεωρώ ότι συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που θα ήθελε κάποιος να έχει για εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο. ­


Σε δήλωσή του στον «ΠΑΛΜΟ» ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου τόνισε για την συστράτευση με τον Στέλιο Δίβαρη τα εξής: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά η συμπόρευση με τον Στέλιο Δίβαρη, που ήταν επίσης υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας στις εκλογές του 2014 και τον οποίο τίμησαν με την ψήφο τους χιλιάδες συμπολίτες μας. Ο Στέλιος Δίβαρης συνδυάζει με τρόπο σπάνιο για τα αυτοδιοικητικά πράγματα την εμπειρία, την ικανότητα, τη γνώση και την εντιμότητα. Είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας που αγαπά βαθιά τον τόπο του και έχει προσφέρει πολλά στο Δήμο Γλυφάδας. Την τελευταία πενταετία άσκησε γόνιμη και εποικοδομητική κριτική στη δημοτική μας αρχή και συνεργαστήκαμε σε κρίσιμα θέματα, πάντοτε με γνώμονα το καλό της πόλης μας και των Γλυφαδιωτών. Πλέον ενώνουμε δυνάμεις, συνθέτουμε και προχωράμε μαζί στις εκλογές της 26ης Μαΐου, για το καλό του τόπου μας, για τη Γλυφάδα που όλοι ονειρευόμαστε. Έτσι μόνο, μέσα από τη σύνθεση και την ενότητα, μπορούμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή δημοτική ομάδα, που θα πάει την πόλη μας ακόμα πιο μπροστά».


Προληπτική Ομπρέλα Προστασίας σε θέματα υγείας από το Δήμο

Ο Στέλιος Δίβαρης έχει οραματιστεί για την Γλυφάδα μια ιατρική υποδομή που θα μπορεί να προσφέρει στους πολίτες της, κατοίκους και δημότες, ιατρικές συμβουλές πρόληψης και θα δίδει τη δυνατότητα επικοινωνίας και γνωριμίας με τους ιατρούς που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Το όραμα αυτό αρχίζει να υλοποιείται με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί ήδη μια πρώτη συνάντηση των ιατρών και των οδοντιάτρων της πόλης με τον Στέλιο Δίβαρη και τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Δίβαρη και σε αυτή έγινε μια πρώτη συζήτηση για το πως θα οργανωθεί μια προληπτική ιατρική δομή στο Δήμο.
Όπως εξήγησε ο κ. Δίβαρης «η πρόληψη είναι κάτι εφικτό για την πόλη και ο Δήμος είναι ο κατάλληλος φορέας για να δημιουργήσει επαφή των γιατρών της πόλης μας με τους πολίτες ούτως ώστε να προλαμβάνονται οι ασθένειες». Επίσης αναφέρθηκε στο πως θα υλοποιηθεί αυτό το όραμα και τόνισε τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας – από πλευράς του Δήμου – στην οποία θα περιλαμβάνεται αρθρογραφία για θέματα πρόληψης και θα υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας πολιτών με τους γιατρούς για να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους, αν προκύπτουν απορίες. Σε αυτό το σημείο επεσήμανε ότι δεν θα μπορεί κάποιος ασθενής να «εξεταστεί» διαδικτυακά γιατί είναι άλλο η πρόληψη και άλλο η θεραπεία και υπενθύμισε ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και χρήζει προσωπικής εξέτασης και παρακολούθησης από τον εκάστοτε ιατρό. «Με την υγεία δεν παίζουμε και δεν μπορούμε διαδικτυακά να κάνουμε διάγνωση σε κάποιον ασθενή», είπε. Στη συνέχεια ανέπτυξε τις σκέψεις του για τη διοργάνωση ημερίδων και διαλέξεων προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση σε ειδικά προβλήματα για διάφορες ηλικιακές ομάδες. Τόνισε τις εκπαιδεύσεις φορέων για παροχή πρώτων βοηθειών, την ενημέρωση εφήβων για τα μεταδιδόμενα νοσήματα, την δημιουργία ενημερωτικού υλικού, την ενημέρωση υπερηλίκων για εποχιακές επιδημίες κ.α.
Όπως δήλωσε στον «Παλμό» ο κ. Δίβαρης η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους ιατρούς που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και που έχουν διάθεση να προσφέρουν στον τομέα που ειδικεύονται. Μας ενημέρωσε επίσης ότι θα υπάρξει και νεότερη συνάντηση όπου θα γίνει επεξεργασία και των προτάσεων που ζητήθηκαν από τους ιατρούς προκειμένου να μπουν οι πρώτες βάσεις υλοποίησης ενός δύσκολου εγχειρήματος.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Απριλίου 2019]

Scroll to Top