Ένταση με μέλη του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Ηλιούπολης

Ηλιούπολη

Φραστικές αντιπαραθέσεις και οξυμένα πνεύματα στον προθάλαμο του Γραφείου του Δημάρχου

Ενταση το πρωινό της Τετάρτης 17 Απριλίου, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία να κάνουν λόγο για διαμαρτυρία εργαζόμενων στον Δήμο, ωστόσο όπως προέκυψε τελικώς, επρόκειτο για παρέμβαση μελών του Ρουβίκωνα. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν προσαγωγές κατά την έξοδο των εισβολέων, στο ύψος της κεντρικής πλατείας Ηλιούπολης.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος, αναφερόμενος στο περιστατικό εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου εγώ και οι συνεργάτες μου δεχθήκαμε άνανδρη και πάνω απ’ όλα άδικη επίθεση φραστική και χειροδικίας από εισβολείς οι οποίοι απείλησαν τις ζωές μας.
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι εισβολείς πως σε κάθε ανάλογη επίθεσή τους είναι πολύ πιθανό να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές γιατί εκτός των θανάτων από όπλο και άλλα δολοφονικά εργαλεία (τα οποία βεβαίως και δεν χρησιμοποιούν) υπάρχουν και οι άνθρωποι με παθολογικές παθήσεις όπως αρρυθμίες – καρδιακές παθήσεις – υπέρταση και άλλες των οποίων η ζωή τίθεται άμεσα σε κίνδυνο από τον τρόμο που σκορπούν.
Με κατηγορούν για αδιαφορία απέναντι στους εργαζόμενους.

  1. Μόλις εισέβαλαν στο γραφείο μου έσπευσα να μπω μπροστά και να τους σταματήσω να μην πάθει τίποτα κανένας εργαζόμενος μας. ΑΥΤΟ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ; ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ; δεν υπολόγισα τίποτα μπροστά στην ασφάλεια του προσωπικού μου ακόμα και αν μου συνέβαινε οτιδήποτε.
  2. Είχαμε ένα σοβαρό ατύχημα της πτώσης γερανοφόρου. Εγώ έχω εγκρίνει όλα τα κονδύλια συντήρησης όλου του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Δήμου Ηλιούπολης και ενημερώνομαι καθημερινά για την πορεία των συντηρήσεων. Για τον λόγο αυτόν ζήτησα ΕΔΕ για το συγκεκριμένο συμβάν ώστε όλοι να διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχει γίνει.
  3. Αγωνίζομαι για τους εργαζόμενους με κάθε κόστος και έχω κάνει αγώνα και με δικαστικά μέσα ώστε να παραμένουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους και μετά τη λήξη των συμβάσεων τους.
  4. Καθημερινά μιλώ με τους εργαζόμενους, τους προϊσταμένους και μαθαίνω τα νέα τους, ακούω τις ανάγκες και τις προτάσεις τους.
  5. Είμαι και εγώ ένας σκληρά από τα παιδικά μου χρόνια εργαζόμενος. Δεν ανήκω στα Αφεντικά αλλά στο λαό.
    Έχουμε τεράστιο έργο και θα συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των συνανθρώπων μας, να είμαστε δίπλα τους, στους πολίτες, στους εργαζόμενους μας χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η δημοτική μας αρχή.
    Στους εργαζόμενους μας οφείλουμε την τήρηση της καθαριότητας, της αποκομιδής των σκουπιδιών, της συντήρησης των πλατειών, του περιβάλλοντος, των παιδικών χαρών, της εξυπηρέτησης των πολιτών.
    Θέλω και αγωνίζομαι να είναι όλοι καλά, υγιείς και να αισθάνονται καλά γιατί αν δεν αισθάνονται καλά δεν μπορούν να επιτελέσουν αυτό το γιγάντιο και δύσκολο καθημερινό εργατικό τους έργο.
    Είμαι Δήμαρχος για κάθε άνθρωπο σε αυτή την πόλη και το αποδεικνύει η πορεία μου.
    Οι εισβολείς ας ενημερώνονται καλύτερα όταν αποφασίζουν τους στόχους τους».

Την «εισβολή του Ρουβίκωνα» στο Δημαρχείο της πόλης καταδίκασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής ο οποίος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε: «Είναι απαράδεκτες τέτοιες πρακτικές. Μια δημοκρατική κοινωνία έχει θεσμούς, με σωστή χρήση των οποίων πιθανές διαφωνίες μπορούν να διατυπωθούν και να αποτελέσουν βάση για διάλογο. Η βία γεννά βία και αυτό δε βοηθάει καμιά ευνομούμενη κοινωνία».

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Απριλίου 2019]