Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Άλκηστις Πατρικουνάκου: “Να γίνει η Γλυφάδα μας υπόδειγμα πόλης!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

H Γλυφάδα είναι οι δημότες της, οι άνθρωποι της, όλες και όλοι όσοι μεγαλώσαμε εδώ αλλά και όσοι επιλέξαμε την πόλη ως το νέο μας σπίτι. Η Γλυφάδα είμαστε όλοι εμείς. Με όμορφο φυσικό περιβάλλον, σημαντική ιστορία, γειτονιές, σχολεία, στάδια, επιχειρηματικό παρόν και αναγκαία βιώσιμο μέλλον.
Η Γλυφάδα και η καθημερινότητά της είναι η αφετηρία αλλά και ο προορισμός μας. Όχι απλά ένα σκαλοπάτι για την πολιτική μας ματαιοδοξία.
Η Γλυφάδα όπως κάθε άλλη ελληνική πόλη πληγώθηκε τα τελευταία χρόνια από την οικονομική περιπέτεια της χώρας. Και δεν βοηθήθηκε όσο έπρεπε από όσους διαχειρίστηκαν την τύχη της. Προχώρησε με κεκτημένη ταχύτητα και στη συνέχεια περιέπεσε στον αυτόματο πιλότο. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε.
Για εμάς σημαίνει προτεραιότητα και αφοσίωση. Με νιάτα αλλά και διοικητική εμπειρία στα δύσκολα θα φτιάξουμε ξανά μία κοινότητα ανθρώπων με κοινές αξίες και φιλοδοξία για τον τόπο που ζούμε. Θα ξαναγίνει η πόλη μας πεδίο προσωπικής και συλλογικής δράσης για επαγγελματίες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και αθλητές.
Οραματιζόμαστε να κάνουμε την πόλη μας υπόδειγμα. Μια πόλη καθαρή, φωτεινή, πράσινη, ψηφιακή με σύγχρονες υπηρεσίες για τον Πολίτη. Με υποδομές που ενθαρρύνουν την κοινωνική ζωή, με οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Με ενισχυμένες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, με ενεργειακές κοινότητες, με συνεργατικούς σχηματισμούς που φέρουν προστιθέμενη αξία. Με έξυπνα δίκτυα που διευκολύνουν τη ενεργή συμμετοχή στα κοινά, με πρακτικές βιωσιμότητας για την προστασία της περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και κοινωνικής μας φυσιογνωμίας.
Η Ανατροπή στη Γλυφάδα με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Ταστάνη είναι η Γλυφάδα όπου μαζί θα σχεδιάζουμε τα μεγάλα και θα λύνουμε τα μικρά.
Θα το διεκδικήσουμε.


Γεννήθηκα το 1992 και φοίτησα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, το 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας. Σπούδασα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εξειδικεύτηκα στα ζητήματα Δημόσιας Διοίκησης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Διεύθυνση Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και την Τράπεζα της Ελλάδος. Από την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάστηκα στον ΟΑΣΑ ως Σύμβουλος Διοίκησης και στη συνέχεια στον τομέα της Συμβουλευτικής. Η επιστημονική μου επιμόρφωση συνεχίστηκε σε εξειδικευμένα προγράμματα διαχείρισης και σχεδιασμού ευρωπαϊκών προγραμμάτων και απορρόφησης κονδυλίων από συγχρηματοδοτούμενα έργα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Μαΐου 2019]

Scroll to Top