Μούσουρα Μαριέττα: «Τα τοπικά προβλήματα μιας κοινωνίας δεν έχουν χρώμα»

Γλυφάδα

• Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Παράταξη «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα»

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» και επικεφαλής τον κ. Στέλιο Θεοδοσόπουλο είναι η κα. Μαριέττα Μούσουρα. Από τα πρώτα λεπτά της συνάντησής μας, μας εξηγεί για ποιο λόγο θέτει η ίδια υποψηφιότητα και τι την ώθησε να ασχοληθεί με τα κοινά της Γλυφάδας στη σημερινή συγκυρία παρόλο που είναι γέννημα θρέμμα Γλυφαδιώτισσα. «Θέλω το Δήμο στα χέρια Γλυφαδιωτών κι όχι να διοικείτε από διάφορες ανεπάγγελτες κι αναιδείς παρέες που επί της ουσίας χρησιμοποιούν το δημαρχιακό θώκο ως εφαλτήριο για μελλοντική πολιτική ανέλιξη», μας τονίζει η κα Μούσουρα. «Όταν χαρακτηρίζω αναιδή την απερχόμενη διοίκηση, εννοώ αναίδεια ως προς τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης. Και να θυμίσω αυτό που έχει πει ο Ευριπίδης ότι το μεγαλύτερο ελάττωμα των ανθρώπων είναι η αναίδεια», μας εξηγεί πριν προλάβουμε να της θέσουμε την επόμενη ερώτησή μας. Η συζήτησης με την κα Μαριέττα θα χαρακτηριζόταν ως χειμαρρώδης και δυναμική. Φαίνεται πως κατέχει την εμπειρία εκείνη που χρειάζεται για να ανταποκριθεί κανείς στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Σας μεταφέρουμε τα όσα συζητήσαμε ώστε να τη γνωρίσετε καλύτερα…

[Π]: Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά;
Μ.Μ.:
Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να αναλαμβάνει θέσεις και ευθύνες αντί εκ του ασφαλούς να κάνει κριτική και γκρίνιες. Προσωπικά, γεννήθηκα και μεγάλωσα, δημιούργησα οικογένεια και ανέθρεψα τα δυο μου παιδιά στην Τερψιθέα. Περπάτησα κι έπαιξα στις αλάνες γύρω από τον Άγιο Τρύφωνα και το μοναδικό τότε δημοτικό σχολείο. Διασκέδασα σαν έφηβη και νέα στο φημισμένο τότε Olympic House και στην ντίσκο Άντζελα. Ανέβηκα πολλά καλοκαίρια με τους φίλους μου στον προφήτη Ηλία όταν ακόμη το βουνό ήταν πευκόφυτο και τα κοπάδια με τα προβατάκια ζούσαν εκεί που σήμερα έχει μόνο τσιμέντο. Ρομαντική; Ίσως. Αλλά και Γλυφαδιώτισσα όμως μέχρι τον μυελό των οστών μου. Θέλω ο τόπος μου να διοικείτε από Γλυφαδιώτες που έχουν ζήσει δουλέψει δημιουργήσει κι έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς στην τοπική κοινωνία.

[Π]: Γατί με τον κύριο Θεοδοσόπουλο και όχι κάποιον άλλο;
Μ.Μ.:
Ο κ. Θεοδοσόπουλος έχει αποδείξει με την στάση του και το έργο του ότι θα είναι ένας δήμαρχος που αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη η Γλυφάδα. Που πρέπει να ξεφύγει από σκάνδαλα και αλαζονείες του παρελθόντος. Η Γλυφάδα έχει ανάγκη από υγιή στοιχεία, από ανθρώπους που πραγματικά την νοιάζονται και που έχουν προτάσεις και όραμα γι’ αυτήν. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε δει παρεμβάσεις και έργα ουσίας. Βλέπουμε τα αυτονόητα και είναι κρίμα να αρκεστούμε σε αυτά τη στιγμή που ο Δήμος μας έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες. Με τους κατάλληλους ανθρώπους αυτά μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο.

[Π]: Η Γλυφάδα χωρίζεται στα δύο. Στην κάτω Γλυφάδα και στην Τερψιθέα. Πως σκέπτεστε να φροντίσετε με το έργο σας ώστε να μην υπάρχουν ανισότητες;
Μ.Μ.:
Σωστά τα λέτε ότι η Γλυφάδα χωρίζεται στα δύο. Η Τερψιθέα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ώστε η ζωή των κατοίκων εκεί να γίνει κατά πολύ καλύτερη. Ενώ μέχρι τώρα υπήρχε η άποψη ότι η Τερψιθέα βγάζει δήμαρχο κανείς τους δεν την πρόσεξε όπως θα έπρεπε. Ο κ. Θεοδοσόπουλος έχει προτάσεις ώστε η Τερψιθέα να πάρει ανάσα και σε θέματα στάθμευσης και αθλητικών χώρων παρουσιάζοντας ρεαλιστικές μελέτες και άμεσα υλοποιήσιμες. Φυσικά η πόλη είναι μια και ενιαία και δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις στους δημότες. Απλώς η Τερψιθέα λόγω της οικιστικής της πυκνότητας έχει πλέον μεγάλες ανάγκες και ελλείψεις που καθημερινά βιώνουμε.

[Π]: Όταν ο ψηφοφόρος βρεθεί μπροστά στην κάλπη γιατί να ψηφίσει την κα. Μαριέττα Μούσουρα και όχι κάποια άλλη υποψήφια;
Μ.Μ.:
Διότι θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής που τόσο έχει ανάγκη η Γλυφάδα και ιδιαίτερα η Τερψιθέα. Παρόλο που έχω επαγγελματική δραστηριότητα που απαιτεί πολλές ώρες, είμαι έτοιμη να προσφέρω στο Δήμο μου όσο χρειαστεί αφιερώνοντας τον χρόνο μου ουσιαστικά για το καλό των συνδημοτών μου και των παιδιών μας. Το σημαντικότερο; Διότι δεν έχω εξαρτήσεις κι αγκυλώσεις ως προς τα θέματα της τοπικής ανάπτυξης, διότι βιοπορίζομαι αξιοπρεπέστατα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Επιπλέον, επειδή έχω διαβήτη δεν αγγίζω το «μέλι».

[Π]: Πως κρίνετε την απερχόμενη δημοτική αρχή;
Μ.Μ.:
Ο απερχόμενος Δήμαρχος όπως έχω ξαναπεί είναι φίλος μου και καλός άνθρωπος. Ως Δήμαρχος όμως θεωρώ ότι απέτυχε. Δεν θέλω να αναφερθώ σε σκάνδαλα κακοδιαχείρισης, σε πλαστές αποφάσεις, σε περίεργες αναθέσεις κλπ. διότι δεν μου αρέσει να πετάω λάσπη, διότι δεν με χαρακτηρίζει ως μέθοδος. Παραμένω στα επιχειρήματα και εντοπίζω τα μελανά σημεία. Εξάλλου είναι υποχρέωση όλων μας όταν εντοπίζουμε το κακό να μην το συγκαλύπτουμε. Θυμίζω την ρήση του Βιργίλιου ο οποίος έλεγε ότι «το κακό τροφοδοτείται και γιγαντώνεται από την συγκάλυψη». Στις τοπικές κοινωνίες θα πρέπει νέοι άνθρωποι, νέες προτάσεις και νέες ιδέες να εναλλάσσονται, γιατί η σύνθεση απόψεων παράγει έργο. Και τέλος πάντων «αρχή άνδρα δείκνυσι».

[Π]: «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» έχει την υποστήριξη κάποιου πολιτικού κόμματος ή θα τη χαρακτηρίζατε ανεξάρτητη;
Μ.Μ.:
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω στην κομματικοποίηση των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει σε κανένα συνδυασμό στη Γλυφάδα επίσημο χρίσμα. Όσον αφορά το δικό μας συνδυασμό είναι πολυσυλλεκτικός με υποψηφίους από όλους τους χώρους γιατί τα τοπικά προβλήματα μιας κοινωνίας δεν έχουν χρώμα. Αν με ρωτάτε εμένα προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας πω ότι ανήκω στο χώρο της Ν.Δ. Κλείνοντας εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους, καλή επιτυχία και εύχομαι οι δημότες της πόλης μας να επιλέξουν με μοναδικό κριτήριο τη Γλυφάδα μας.