Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Άρθρο Γιάννη Σγουρού, Υπ. Περιφερειάρχη Αττικής: «Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε την Αττική στον δρόμο της ανάπτυξης»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Την περίοδο που μας πέρασε οι πολίτες της Αττικής κατάλαβαν με τον πλέον προφανή τρόπο ότι η επιλογή Περιφερειάρχη είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, που δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με κριτήρια κομματικά.
Θέλει προσήλωση και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις, γνώση των προβλημάτων και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να επιλυθούν, των παθογενειών της δημόσιας διοίκησης και πως μπορούμε να τις υπερβούμε. Θέλει σχέδιο, πρόγραμμα και πλάνο για την εφαρμογή του. Διότι μόνο με έργο, όπως είναι και το σύνθημα της Παράταξής μας, μπορούμε να πάμε μπροστά.
Μόνο με έργο, αλλά και μόνο με μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό, απαλλαγμένο από λαϊκισμούς, κομματικούς τυχοδιωκτισμούς και προσωπικές επιδιώξεις.
Γι’ αυτό δηλώνουμε και πάλι παρόντες για να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για να βγάλουμε την Περιφέρεια από το τέλμα που την οδήγησαν οι ανερμάτιστες πολιτικές της σημερινής διοίκησης.
Για να αποτρέψουμε η Περιφέρεια να καταλήξει στα χέρια κομματικών υποψηφίων που θα έλθουν και πάλι να πειραματιστούν. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η απόφαση που θα λάβουν στις κάλπες του Μαΐου και του Ιουνίου θα κρίνει πολύ περισσότερα από τις πολιτικές εντυπώσεις.
Αυτό που κρίνεται είναι εάν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Κανονικότητα που δεν μπορούν να εγγυηθούν ούτε η κα Δούρου που απέτυχε σε ό,τι κι αν διαχειρίστηκε, ούτε ο κ. Πατούλης που επί χρόνια δήμαρχος απέτυχε να επιλύσει βασικά προβλήματα υποδομών στον δήμο του.
Αντίθετα η Παράταξή μας έχει δώσει διαπιστευτήρια που δεν έχει αμφισβητήσει κανείς ποτέ. Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι κάναμε πάνω από 1000 έργα, ότι αυξήσαμε την απορροφητικότητα του ΠΕΠ Αττικής κατά 400 %, ότι δημιουργήσαμε 100.000 θέσεις εργασίας και επιστρέψαμε στο κράτος ΦΠΑ άνω των 800 εκ. €.
Η Περιφέρεια Αττικής την 1η του Σεπτέμβρη 2019 πρέπει να είναι έτοιμη να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. Μόνο μια Παράταξη με εχέγγυα αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας, αλλά και με
δυνατότητα επίτευξης προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών, όπως η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» μπορεί να τα καταφέρει.
Σας καλώ να συμπορευτούμε σε αυτόν τον αγώνα. Έχουμε την γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την εικόνα της εγκατάλειψης, της παραίτησης και της ισοπέδωσης στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Μαΐου 2019]

Scroll to Top