Ευάγγελος Αποστολάτος: «Ο Δήμος αυτός δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από Δήμαρχο τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο»

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Βούλα, 18/05/2019

Συνδημότες και συνδημότισσες,
Εν όψει των προσεχών Δημοτικών εκλογών, αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω τα παρακάτω:

  • Αυτό το πράττω γιατί νιώθω υποχρέωση στην μνήμη του πατέρα μου Άγγελου Αποστολάτου, ο οποίος σχεδόν όλη του την ζωή την ανάλωσε στην υπηρεσία των κοινών και του οποίου την ιστορία και αποτελεσματικότητα θεωρώ περιττό να εκθέσω από την θέση αυτή, γιατί μάρτυρες της προσφοράς του είναι τα έργα που άφησε.
  • Οι επικείμενες Δημοτικές εκλογές, με ωθούν να απευθύνω στους συμπολίτες μου που τυχόν προβληματίζονται για την επιλογή του νέου Δημάρχου στο Δήμο 3Β τις ακόλουθες σκέψεις μου:
  • Είναι γνωστό ότι κάθε υποψήφιος για το Δημαρχιακό αξίωμα, επιδίδεται σε μία χωρίς όρια αυτοπροβολή του, αναφερόμενος στα προσόντα, υπαρκτά ή μη και τις ικανότητες του, ενώ παράλληλα προβαίνει σε μία ακατάσχετη υποσχεολογία.
    Αυτό προκαλεί, συνήθως, σύγχυση στους εκλογείς και δυσχεραίνει τη δυνατότητα σωστή επιλογής του καταλληλότερου προσώπου για το Δημαρχιακό θώκο.
    Η λύση στο πρόβλημα της ορθής επιλογής του κατάλληλου προσώπου είναι απλή και ασφαλής, όταν μεταξύ των υποψηφίων υπάρχει και κάποιος που έχει ήδη δοκιμαστεί, επειδή θήτευσε με επιτυχία στα καθήκοντα του Δημάρχου.
  • Στην περίπτωση των προσεχών εκλογών, για την ανάδειξη του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, υπάρχει η ευτυχής συγκυρία να διευκολύνεται το έργο της σωστής επιλογής στο όνομα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου έναν δοκιμασμένο και επιτυχημένο Δήμαρχο.
  • Στην συγκεκριμένη περίπτωση, περιττεύει κάθε προσπάθεια διαφήμισης και προβολής του εν λόγω υποψηφίου. Αρκεί το αξιόλογο έργο που αυτός δημιούργησε κατά την θητεία του ως Δήμαρχος και το οποίο ομιλεί γι΄ αυτόν από μόνο του κατά τον πλέον εύγλωττο τρόπο.
  • Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος για αυτή την επιλογή Δημάρχου. Είναι και το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει εκείνο το επίπεδο που μπορεί σε αυτούς τους καιρούς της πολιτικής καιροσκοπίας:
  • Να κάνει την διαφορά.
  • Να εκπροσωπήσει επάξια αυτόν τον Δήμο.
  • Να σταθεί αντάξιος των περιστάσεων και να δουλέψει για όλους εμάς που θέλουμε έναν δήμο δυνατό, έναν δήμαρχο ανεξάρτητο, με βλέμμα στο μέλλον που διεκδικεί και επιτυγχάνει.
  • Να προσφέρει αυτό που μας αξίζει και να μην συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο.
    Ο Δήμος αυτός δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από Δήμαρχο τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Με εκτίμηση
Ευάγγελος Αποστολάτος

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 25 Μαΐου 2019]