Με 72,04% αναδείχτηκε Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Ισχυρή και καθαρή εντολή έδωσαν οι δημότες στο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και στον συνδυασμό «Πόλη για να Ζεις». Ο νυν Δήμαρχος ξεπέρασε κάθε αναμενόμενο και άγγιξε το 72,04% καταλαμβάνοντας έτσι τις 24 από τις συνολικά 33 έδρες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος υπερδιπλασίασε τις ψήφους του από το 2014, αντλώντας ψηφοφόρους από την παράταξη του Σπύρου Πανά. Η άνοδος του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου δεν είναι καθόλου τυχαία και πρέπει να αποδοθεί και στη συγκυρία. Κοιτώντας κανείς τους όμορους Δημάρχους του Νοτίου Τομέα παρατηρεί τα επίσης εντυπωσιακά νούμερα που τους έδωσαν οι δημοτικές εκλογές. Άνοδο παρουσίασε στην κατανομή εδρών και ο Θάνος Ματόπουλος αυξάνοντας κατά μια τις έδρες του συνδυασμού του. Από μια έδρα καταλαμβάνουν η Μαρία Σίνα, ο Κώστας Πασακυριάκος και ο νεοεισαχθείς Μάνος Δασκαλάκης.

Αξιωματική αντιπολίτευση βγήκε ο Δημήτρης Δαβάκης, ο δεύτερος κερδισμένος των εκλογών που κατάφερε με διψήφιο ποσοστό 12,21% να αυξήσει τις έδρες του από το 2014 κατά 100% και στο νέο δημοτικό συμβούλιο να έχει 4 έδρες. Έτσι ο Δημήτρης Δαβάκης καθίσταται ο δεύτερος πόλος στο δημοτικό πεδίο, καταλαμβάνοντας τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης.
Η υπερψήφιση Δαβάκη είχε σαφή χαρακτηριστικά αφού ο Δαβάκης άσκησε ένα οξύ αντιπολιτευτικό λόγο στη προεκλογική περίοδο. Ο Δαβάκης ζήτησε μια σαφή ψήφο άρνησης των ακολουθούμενων πολιτικών του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, από το εργοστάσιο σκουπιδιών στη Βάρη έως τις συμφωνίες παραχώρησης στη Β´ Πλαζ Βούλας και το κάμπινγκ. Τόλμησε επίσης, να μιλήσει για τις απειλές στον οικιστικό χαρακτήρα παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τα διάφορα συμφέροντα. «Κάθε ψήφος στο συνδυασμό μας είχε σαφή περιεχόμενο» δηλώνει στον ΠΑΛΜΟ ο Δημήτρης Δαβάκης.
«Ήταν μια ψήφος ενάντια σε όσους απειλούν τη ποιότητα ζωής και το μοναδικό μας περιβάλλον. Ήταν ψήφος ενάντια στη διοίκηση Κωνσταντέλλου και στη νοοτροπία της αλαζονείας και της αδιαφάνειας. Και παράλληλα ήταν μια ψήφος θετική απέναντι σε ένα πρόγραμμα που δίνει προοπτική στο δήμο μας».
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό των ψηφοδελτίων του συνδυασμού βρέθηκε ασταύρωτο, στηρίζοντας και γνωρίζοντας μόνο τον επικεφαλής και όχι τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στην πλειοψηφία τους, κάτι που αποδεικνύει ότι επρόκειτο για ψήφο άποψης, αλλά και ψήφο αγωνίας για το μέλλον του δήμου όπως το εξέφρασε ο Δαβάκης.
Όπως σημειώνουν αντικειμενικοί παρατηρητές η επόμενη μέρα στα 3Β θα είναι ένα παιχνίδι για δύο, τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και το Δημήτρη Δαβάκη. Πιθανά και ιδιαίτερα σκληρό…

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, φέτος υπήρξε αύξηση στον αριθμό των δημοτών, αφού εγγεγραμμένοι είναι 42.177, ενώ το 2014 ήσαν 37.452. Αν και στην κάλπη προσήλθαν παραπάνω δημότες, δηλαδή 26.287 από τους 25.720 (το 2014) το ποσοστό συμμετοχής κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, αγγίζοντας το 63%. Σε γενικές γραμμές δηλαδή παραμένει υψηλό το ποσοστό αποχής, γεγονός που κρούει τον κώδωνα για το αν εκφράζονται οι πολίτες από τις επιλογές που τους δίδονται.

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται δύναται να αλλάξει καθώς τα αποτελέσματα προέρχονται από το ΥΠΕΣ με βάσει την ενσωμάτωση σταυρών στο 100% (137/142 ΕΤ). Είναι ενδεικτικά και αναμένεται να επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη

Βάρη

Βούλα

Βουλιαγμένη

Νέο Δημοτικό Συμβούλιο: 11 από τη Βάρη, 19 από τη Βούλα, 3 Βουλιαγμένη

Πόλη για να ζεις (24 έδρες):
Μπραϊμνιώτη Μαρία
Βάσης Νίκος
Παπαμιχαήλ Βασίλης
Αργυρουδάκης Λευτέρης
Κανέλλου Μαίρη
Κικίλιας Κυριάκος
Σφέτσας Κώστας
Σουτόγλου Δήμητρα
Βαμβασάκης Δημοσθένης
Σωτηρόπουλος Παναγιώτης
Καραγιάν Νανά
Ανδριόπουλος Μιχάλης
Κασιδόκωστας Παντελής
Ψαλλίδας Νίκος
Σφήκα Βίκυ
Lehtinen Teemu
Σταμπέλου Κατερίνα
Γεωργιάκος Δημήτρης
Ζαχαράτος Νίκος
Κουσαθανάς Αντώνης
Πολίτη Όλγα
Φουρναράκη Μαίρη
Γεωργουλόπουλος Διονύσης
Ελευθερίου Σωτήρης

Κύμα Ενωμένων Πολιτών (4 έδρες):
Δαβάκης Δημήτρης
Αθανασίου Δημήτρης
Πέτροβιτς Νατάλης
Δόγκα Ζανέτ

Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών (2 έδρες):
Ματόπουλος Θάνος
Βελλή Ανθή

Δίπλα σας! (1 έδρα):
Σίνα Χόβρη Μαρία

Λαϊκή Συσπείρωση (1 έδρα):
Πασακυριάκος Κώστας

Νέα Πόλη Μία Πόλη (1 έδρα):
Δασκαλάκης Μανώλης

Μετεκλογικές Ευχαριστίες και Ανακοινώσεις

Το κλείσιμο της κάλπης διαδέχτηκαν οι ευχαριστίες και οι ανακοινώσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στην αναμέτρηση της 26ης Μαΐου 2019.

Πόλη για να Ζεις – Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωσε του αποτελέσματος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη μεγάλη νίκη και είπε χαρακτηριστικά: «Η αποψινή νίκη δεν είναι δική μου, ούτε μόνο του συνδυασμού μας, είναι νίκη της πόλης. Το ποσοστό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια ένταση το έργο που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και να κάνουμε το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρότυπο Δήμο της χώρας σε όλους του τομείς».
Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προεκλογική περίοδο και στην μηδενιστική τακτική των αντιπάλων του οι οποίοι με ψέματα και κενές καταγγελίες προσπάθησαν να προκαλέσουν σύγχυση στο εκλογικό σώμα. Η λογική αυτή συνεχίστηκε ακόμα και σήμερα με ανακοίνωση του συνδυασμού «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» του Δημήτρη Δαβάκη η οποία συνεχίζει στο πνεύμα και κινείται στη λογική της προεκλογικής περιόδου, την οποία ο Δήμαρχος επέλεξε να μη σχολιάσει αφού ήδη από χθες, για το θέμα αυτό με αυστηρό τόνο δήλωσε: «Απόψε η Βάρη η Βούλα και η Βουλιαγμένη απέρριψαν τον λαϊκισμό, τα ψέματα και την κινδυνολογία. Επιβράβευσαν το έργο, το έντιμο αγώνα και το ήθος. Όσοι προσπάθησαν με αθέμιτα μέσα να διαβάλουν το κύρος του Δήμου και της Δημοτική Αρχής πήραν βροντερή απάντηση και τη θέση που τους αξίζει. Εμείς σήμερα του καλούμε, έστω και τώρα, να αλλάξουν τακτική και να έρθουν κοντά μας να δουλέψουμε όλοι μαζί για την πόλη μας».
Κλείνοντας, κατά τη ομιλία του ο Δήμαρχος συγκίνησε τους εκατοντάδες φίλους της παράταξης που είχαν συγκεντρωθεί να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή αφού έκανε αναφορά στους ανθρώπους που συμμετείχαν στο συνδυασμό του στις προηγούμενες εκλογές και οι οποίοι δεν είναι πια κοντά μας, τον Ντίνο Καραγεώργο, τον Παναγιώτη Σκουζή, τον Άκη Λιμοντζόγλου, τον Αλέκο Χανδρά και τον Φιλάρετο Χατζηστεφάνου αλλά και στον πατέρα του, τον Αντιστράτηγο Δημήτρη Κωνσταντέλλο. Τόνισε πως η νίκη ανήκει και σ’ αυτούς και πως είναι σίγουρος πως είναι μαζί μας και χαίρονται απ’ όπου και να βρίσκονται.
Με τον τρόπο αυτόν ολοκληρώθηκε η διαδικασία των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά όχι οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Με δεδομένη τη στενή συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμαρχος κάλεσε όλους του δημότες να συμμετέχουν μαζικά στο δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών την Κυριακή 2 Ιουνίου και να επιλέξουν υπεύθυνα μεταξύ των δύο υποψηφίων για τη θέση του Περιφερειάρχη.

ΚΥΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – Δημήτρης Δαβάκης
Το «ΚΥΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» και ο Δημήτρης Δαβάκης, ευχαριστούν από καρδιάς τους συμπολίτες μας που αγνόησαν τον επικοινωνιακό ορυμαγδό των τελευταίων μηνών και τίμησαν την καθαρή, σεμνή και στέρεα πρόταση της παράταξής μας για την επόμενη ημέρα. Ευχαριστούμε επίσης τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους μας που έδωσαν έναν πραγματικό αγώνα με απόλυτη ηθικότητα και ανιδιοτέλεια.
Την πρότασή μας αυτή, όπως φάνηκε από το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, δεν καταφέραμε να μεταφέρουμε στον βαθμό που επιθυμούσαμε προς τους δημότες, έτσι ώστε αυτή να γίνει κατανοητή σε βάθος και με άμεση αντανάκλαση στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Είναι επίσης αλήθεια ότι δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνηθούν στον απαιτούμενο βαθμό οι βραχυπρόθεσμες και κυρίως οι μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα ανακύψουν, σύμφωνα με την άποψή μας, εξαιτίας της εφαρμογής της πολιτικής της παράταξης που θα εξακολουθήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια να διαχειρίζεται τα πράγματα του Δήμου μας και μάλιστα με μία πλειοψηφία η οποία προσφέρει σε αυτή τη δυνατότητα να την υλοποιήσει απρόσκοπτα. Άποψη του «ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» είναι ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι θετική για την πορεία των πραγμάτων στον Δήμο μας, ειδικά σε σχέση με τα ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας που έχουν ήδη δρομολογηθεί ή πρόκειται να δρομολογηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και τα οποία αποτέλεσαν τη βάση του προεκλογικού διαλόγου.
Ανεξάρτητα από τις παραπάνω ανησυχίες μας, το «ΚΥΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ενστερνιζόμενο πλήρως κάθε δημοκρατική διαδικασία συγχαίρει τον νικητή των εκλογών και την παράταξή του για την αναμφισβήτητη επικράτησή τους.
Η παράταξή μας καλείται πλέον να ασκήσει τον ιδιαίτερα τιμητικό ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ο ρόλος της αυτός, εξαιτίας του συσχετισμού των δυνάμεων που διαμορφώθηκαν στο νέο δημοτικό συμβούλιο, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα. Είναι ρόλος μέγιστης ευθύνης και θα τον υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς όφελος των συμπολιτών μας και για την προστασία της ποιότητας της ζωής τους με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και με περιφρούρηση της νομιμότητας. Πάντοτε συνεπείς στις θέσεις μας και στα πιστεύω μας, αγωνιστικοί και διεκδικητικοί αλλά ταυτόχρονα και εποικοδομητικοί!
Για το ΚΥΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Δημήτρης Δαβάκης

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θάνος Ματόπουλος και όλοι οι υποψήφιοι της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β., ευχαριστούμε τους δημότες της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Η εκλογή δύο δημοτικών συμβούλων δυναμώνει τη φωνή μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των δημοτών αλλά και των υπόλοιπων πολιτών, χωρίς στείρα άρνηση αλλά καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις, που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων, όπως κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια.
Στο προσωπικό του μήνυμα ο Θάνος Ματόπουλος την επόμενη των εκλογών συγχαίροντας τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο του επισήμανε ‘’εύχομαι στην νέα θητεία σου να διοικήσεις έχοντας τις ανάγκες της κοινωνίας και τη διαφύλαξη του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος σε απόλυτη προτεραιότητα’’
Το ποσοστό που κατέκτησε, ισχυροποιεί τη θέση του και του δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής των σχεδίων του, γεγονός που ανησυχεί όχι μόνο τους δημότες αλλά τους πολίτες γενικότερα (διαχείριση απορριμμάτων, εκμετάλλευση παράκτιου μετώπου, εκκλησιαστική περιουσία).
Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. και αυτή την τετραετία θα συνταχτεί και θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους πολίτες για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους και την προάσπιση κοινωνικών δικαιωμάτων, δημόσιων αγαθών και φυσικού περιβάλλοντος, χωρίς καμία διάκριση.

ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ – Μαρία Σίνα
Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι
Όλα τα υποψήφια μέλη του Συνδυασμού ¨Δίπλα σας!¨ και εγώ προσωπικά, με το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους εκείνους τους πολίτες του Δήμου μας, που με την ψήφο τους τίμησαν τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας και την ανιδιοτελή προσπάθεια που καταθέσαμε διεκδικώντας την έγκρισή τους.
Επίσης ευχαριστούμε και όλους αυτούς, τους πολλούς, που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν.
Εμείς σεβόμαστε την όποια επιλογή σας και δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε δίπλα σας, συνεχίζοντας με καθημερινή επικοινωνία να ενδιαφερόμαστε και να φροντίζουμε για τα προβλήματά σας.
Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε τον
κ. Κωνσταντέλλο και το συνδυασμό του. Τους ευχόμαστε κατά τη διάρκεια της νέας θητείας τους, να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τα προβλήματα του Δήμου και κυρίως αυτά των Δημοτών μας, με ειλικρινή διάθεση επίλυσης.
Εμείς παράλληλα θα παρακολουθούμε τις επιλογές και τις δραστηριότητες της Δημοτικής αρχής και συνεπείς στις αρχές μας και την πολύχρονη κοινωνική μας προσφορά, θα παρεμβαίνουμε ασκώντας εποικοδομητικό έλεγχο σε κάθε περίπτωση, που τα συμφέροντα των Δημοτών θα αγνοούνται ή θα βλάπτονται.
Όλοι μαζί οφείλουμε να προστατέψουμε και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με συνέπεια για το καλό του Δήμου μας.
Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Δημοτικό Συνδυασμό «Δίπλα σας!»
Μαρία Χόβρη Σίνα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Κώστας Πασακυριάκος
“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δημότες μας που στήριξαν με την ψήφο τους το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσα σε ιδιαίτερα σύνθετες και δύσκολες συνθήκες.
Η άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ψήφους (από 786 το 2014 σε 1.060 το 2019, αύξηση σε ψήφους κατά 35%), καθώς και το γεγονός ότι σε δύο δημοτικές ενότητες (Βούλα και Βουλιαγμένη) η Λαϊκή Συσπείρωση είναι τέταρτη δύναμη, δείχνει πως οι θέσεις μας και το πλαίσιο διεκδίκησης και αγώνα που προβάλλαμε, βρήκε μεγαλύτερη απήχηση σε έναν κόσμο, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά και αποφασιστικά την προσπάθειά μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο”.

ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΗ – Μανώλης Δασκαλάκης
“Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσους τίμησαν τον Συνδυασμό μας ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ, με την ψήφο τους στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές προσφέροντας του, την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ευχαριστώ κι εκείνους ….που ήθελαν να μας στηρίξουν και δεν τα κατάφεραν…..καθώς επίσης και την ομάδα των ξεχωριστών ανθρώπων που εργάστηκαν με αφοσίωση και πάθος όλο αυτό το χρονικό διάστημα για τη ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ
Όπως είχα δεσμευθεί προσωπικά από την αρχή, πορευτήκαμε με οδηγό την αξιοπρέπεια και το ήθος, μένοντας μακριά από οποιαδήποτε προσπάθεια πόλωσης, παρασκηνιακές συζητήσεις και διαβουλεύσεις.
Στηριχθήκαμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις (οικονομικές & προσωπικές), προσπαθώντας να παρουσιάσουμε την προσωπικότητα και τις δυνατότητες κάθε υποψηφίου του Συνδυασμού, εισάγοντας για πρώτη φορά ένα νέο σύγχρονο και πολιτισμένο τρόπο προεκλογικής αναμέτρησης,
Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο & την ομάδα υποψηφίων του για την εκλογή του, όλους τους υπόλοιπους για τον αγώνα και την προσπάθεια τους και να δηλώσω ότι η ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ διά του εκπροσώπου της, θα δώσει την μάχη που η θέση απαιτεί, για την πόλη που αξίζουμε!!!!
Μανώλης Δασκαλάκης

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Ιουνίου 2019]