Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Βαλασόπουλος και Χατζηδάκης στο δεύτερο γύρο – Ποιος θα πείσει τους δημότες;

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δεν κατάφερε να εκλέξει Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή ο Δήμος Ηλιούπολης, παρά το γενικό ρεύμα που έφερε ο Κλεισθένης (αντίθετο από το αρχικά αναμενόμενο) στους όμορους Δήμους. Έτσι ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος δεν κατάφερε να περάσει το όριο του 50% + 1 και θα πάει σε δεύτερο γύρο. Αυτή τη φορά πολιτικός του αντίπαλος είναι ο ανεξάρτητος δημοτικός του σύμβουλος Γιώργος Χατζηδάκης. Με τη διαφορά τους να είναι στο μισό ακριβώς, αφού ο Βασίλης Βαλασόπουλος πήρε 30,74% (13 έδρες) και ο Γιώργος Χατζηδάκης 15,92% (6 έδρες).
Το ποσοστό του Βασίλη Βαλασόπουλου δε διαφέρει πολύ από τον α’ γύρο του 2014, οπότε και είχε πάρει 32,06%. Βέβαια θα θυμάστε ότι στο δεύτερο γύρο τότε κατάφερε οριακά να πάρει τη νίκη με 764 ψήφους. Τότε μάλιστα η απόκλιση πρώτου – δεύτερου ήταν ανάλογη αφού ο δεύτερος Κοκοτίνης είχε λάβει 19,75%.
Ο Α’ γύρος της περασμένης Κυριακής έδειξε τρίτο τον Τάσο Ευσταθίου με 6 έδρες, τέταρτο τον Χρήστο Κοκοτίνη με 13,16% και 5 έδρες. Από 4 έδρες καταλαμβάνουν οι Γαβριήλ Αραμπατζής και Τσατσούλη Αναστασία και από 1 έδρα οι Αποστόλης Στασινόπουλος, Πέτρος Μανιάτης και Γιώργος Σόφης.
Παρατηρώντας την ψήφο προτίμησης των πολιτών, ο Τάσος Ευσταθίου παρουσίασε ανεβασμένα τα ποσοστά του (το 2014 είχε λάβει 8,44%), ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση και η Αριστερή Πρωτοβουλία παρουσίασαν πτώση. Αξιοπρεπές ποσοστό για τον Γαβριήλ Αραμπατζή. Η διάσπαση στο χώρο της Ν.Δ. απέδειξε ότι δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού και αυτή τη φορά αν είχαν ενωθεί θα είχαν καταφέρει να αποτελέσουν το νούμερο δύο πιθανά συνδυασμό που θα διεκδικούσε στις 2 Ιουνίου τη Δημαρχία.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, φέτος υπήρξε αύξηση στον αριθμό των δημοτών, αφού εγγεγραμμένοι είναι 60.204, ενώ το 2014 ήσαν58.248. Στην κάλπη βέβαια προσήλθε περίπου ο ίδιος αριθμός δημοτών, δηλαδή 38.535 από τους 37.986 (το 2014). το ποσοστό συμμετοχής κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, αγγίζοντας το 64%. Σε γενικές γραμμές δηλαδή παραμένει υψηλό το ποσοστό αποχής, γεγονός που κρούει τον κώδωνα για το αν εκφράζονται οι πολίτες από τις επιλογές που τους δίδονται.

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται δύναται να αλλάξει καθώς τα αποτελέσματα προέρχονται από το ΥΠΕΣ με βάσει την ενσωμάτωση σταυρών στο 100% (134/134 ΕΤ). Είναι ενδεικτικά και αναμένεται να επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Μετεκλογικές και Προεκλογικές του Β’ Γύρου Ευχαριστίες και Ανακοινώσεις

«Πρώτα η Ηλιούπολη» – Βασίλης Βαλασόπουλος
«Ηλιουπολίτισσες και Ηλιουπολίτες,
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στήριξη στην παράταξη μας «Πρώτα η Ηλιούπολη» και σε εμένα προσωπικά.
Το ποσοστό το οποίο μας δίνετε μας γεμίζει χαρά αλλά και ευθύνη. Μας δώσατε Δύναμη την Πρώτη Κυριακή και τώρα σας ζητάμε να μας Δώσετε τη Νίκη στις 2 Ιουνίου.
Δεχθήκαμε άδικη επίθεση, μας συκοφάντησαν. Με κατηγορίες ψευδείς, ανυπόστατες, ειπώθηκαν απρέπειες προς εμένα και προς τους συνεργάτες μου αλλά ο σοφός λαός δεν τα πίστεψε και μας έδωσε ένα μεγάλο ποσοστό για να συνεχίσουμε.
Ο λαός της Ηλιούπολης στήριξε την αλήθεια, τις αξίες, εκτίμησε το έργο μας, κατανοεί τις προσπάθειες μας και στη συντριπτική του πλειοψηφία μας δίνει νέα εντολή.
Όλες οι Ηλιουπολίτισσες και όλοι οι Ηλιουπολίτες για εμάς είναι απολύτως ίσοι, δεν ξεχωρίζουμε κανέναν.
Χρειαζόμαστε την ψήφο σας και τη δεύτερη Κυριακή για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, όλοι μαζί με ενότητα χωρίς ανταγωνισμούς.
Δώστε μας τη νίκη για να πάμε μπροστά την Ηλιούπολη γιατί γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε.
Τομές και αλλαγές. Στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στις καινοτομίες, έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει και πρέπει να υλοποιήσουμε.
Μας αναδείξατε όχι απλά πρώτη δύναμη αλλά και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, γεγονός το οποίο χωρίς υπερβολές και χωρίς φωνές αλλά μέσα από την ψύχραιμη ματιά η οποία μας χαρακτηρίζει είναι ένα ποσοστό πολύ κοντά στην τελική νίκη.
Ευχαριστώ πολύ κάθε Ηλιουπολίτισσα και κάθε Ηλιουπολίτη και όσους μας ψήφισαν και όσους επιλέξατε κάποιον από τους υπόλοιπους συνδυασμούς.
Δείτε το έργο μας, τις προσπάθειές μας και δείτε την ειλικρίνεια με την οποία σας απευθυνόμαστε.
Όσοι μας ψηφίσατε και μας δώσατε δύναμη την πρώτη Κυριακή και όσοι δεν μας ψηφίσατε, ενωμένοι ελάτε τη δεύτερη Κυριακή 2 Ιουνίου και στηρίξτε μας, δώστε μας την ψήφο σας.
Μπορούμε να διοικήσουμε με μοντέρνα λογική, με νέους συμβούλους, νέο έμψυχο δυναμικό αλλά και την εμπειρία των συνεργατών μου που φέρνει ασφάλεια και εμπιστοσύνη.
Είμαστε κοντά στην τελική νίκη!
Σας ευχαριστώ θερμά,
Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης»

«ΗλιουπΟλοι Μαζί – ΕΝΑΚ» – Γιώργος Χατζηδάκης
Η Ηλιούπολη αλλάζει!
Ευχαριστώ τους δημότες της πόλης μας, που με ποσοστό 70% προέκριναν την Αλλαγή τρόπου διοίκησης. Η βούλησή τους στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Η πόλη μπορεί να αλλάξει σελίδα και να χτιστεί η επόμενη μέρα με μετριοπάθεια, συναινέσεις και συνεργασίες. Μακριά από δεσποτισμό και αλαζονεία, η πόλη χρειάζεται Δήμαρχο, που να μη φοβάται τη διαφορετική άποψη και να μπορεί να ενώνει.
Εκ μέρους όλων των μελών, των φίλων και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας, ευχαριστώ τους πολίτες της Ηλιούπολης για τη στήριξη που μας έδωσαν, κόντρα σε συκοφαντίες και «προβλέψεις» για μονοψήφιο ποσοστό.
Η μαύρη προπαγάνδα, οι διαρροές «ακριβών» ψευδών δημοσκοπήσεων για σίγουρες νίκες με διαφορά 32% (!), οι υποσχέσεις προς όλους, τα μεγάλα λόγια και η υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών, δεν βρήκαν τελικά εύφορο έδαφος.
Η πρόκριση της παράταξής μας στον δεύτερο γύρο, αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας και απόδειξη ότι όλα είναι εφικτά όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου.
Με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, έντιμες συνεργασίες για δημοκρατική και χρηστή διοίκηση, θα μπει τέλος στο σημερινό καθεστώς, για το καλό της πόλης.
Προ(σ)καλούμε για άλλη μια φορά τον απερχόμενο δήμαρχο σε δημόσια αντιπαράθεση «ενώπιος ενωπίω», ώστε οι πολίτες να κρίνουν πρόσωπα και προγράμματα.
Καλούμε τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων να πάρουν ανοιχτά υπεύθυνη θέση για την δεύτερη Κυριακή, επιβεβαιώνοντας τη θέση τους για ανάγκη αλλαγής στην πόλη.
Κυρίως όμως καλούμε όλους τους συνδημότες ψηφοφόρους, όλων των παρατάξεων να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση, κάνοντας το αποφασιστικό βήμα, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός!!!
Καλούμε τους συνδημότες μας, με αισιοδοξία και πίστη στην Νίκη, να συμμετέχουν μαζικά στην ψηφοφορία.
Η μάχη συνεχίζεται!
Δεν κοιτάμε πίσω, δεν προχωράμε πια μόνοι!
Η Νίκη είναι κοντά!
Γιώργος Χατζηδάκης
«ΗλιουπΟλοι Μαζί – ΕΝΑΚ»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Ιουνίου 2019]

Scroll to Top