Με 79,01% αναδείχτηκε Δήμαρχος από την 1η Κυριακή ο Γιώργος Παπανικολάου

Γλυφάδα

Οι δημότες της Γλυφάδας εξέλεξαν από την πρώτη Κυριακή Δήμαρχο της πόλης τον Γιώργο Παπανικολάου. Με το θεαματικό ποσοστό που άγγιξε το 79%, έδειξαν ότι ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, δίδοντας του μάλιστα δυνατό μήνυμα ότι περιμένουν πολλά περισσότερα να γίνουν στη νέα θητεία. Ο νυν Δήμαρχος κατάφερε από το ποσοστό του 35% του πρώτου γύρου το 2014, να ανεβάσει κατακόρυφα τις «μετοχές» του και να φτάσει το 2019, το 79%. Αξιοσημείωτο είναι ότι πλέον η δημοτική αρχή θα μετρά 32 και όχι 25 έδρες, γεγονός που δίδει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα διοίκηση του Δήμου. Αξιωματική αντιπολίτευση αναδείχτηκε ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος που κατάφερε – παρά το ρεύμα – να πείσει τους συμπολίτες του και να του δώσουν 3 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Επιτυχία του αφού το 2014, δεν είχε κάποια μετρήσιμη δύναμη και ξεκίνησε από το μηδέν. Ο Τάσος Ταστάνης, έπεσε από τις έδρες του 2014, και έτσι αντί για 3 κατάφερε το 2019 να πάρει δύο έδρες με την «Ανατροπή στη Γλυφάδα». Θετικό για το δημοτικό συμβούλιο ότι εκλέγεται μαζί του ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης. Μπορεί ο Τάσος Ταστάνης να έχει μια έδρα λιγότερη από το 2014, όμως αυτή τη φορά είναι πιο σίγουρος ότι δε θα έχει ανεξαρτητοποιήσεις. Ο Μάκης Φιλόπουλος δεν κατάφερε να κρατήσει τα ποσοστά του 2014. Οι ευθύνες βέβαια δεν βαραίνουν αποκλειστικά τον ίδιο. Πρόκειται για μια σειρά από ενέργειες που έφεραν το ποσοστό αυτό στο 3,75% από το 25% που ήταν η παράταξη το 2014, της οποίας πήρε τα ηνία. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα καταλάβει δύο έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ο Αλέξης Στεφανίδης με τη Λαϊκή Συσπείρωση διατήρησε κάπως τα ποσοστά του, αν και δεν ξέφυγε του γενικότερου πτωτικού κανόνα, και διατηρεί τη μια έδρα που έχει στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας. Ειρήνη Βαγγελάτου και Παναγιώτης Βασιλάκης μένουν εκτός από το νέο δημοτικό συμβούλιο αφού τα ποσοστά τους ήταν πολύ χαμηλά και δεν κατάφεραν να πάρουν καμία έδρα. Ο Τάσος Γκουριώτης κινήθηκε επίσης σε πολύ χαμηλά ποσοστά, κατάφερε όμως να εκλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο που πιθανότατα θα είναι και ο επικεφαλής της παράταξης, δηλαδή ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ενδεικτικά και δεν έχουν επικυρωθεί από το πρωτοδικείο. Γι’ αυτό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές τόσο στις έδρες, όσο και στους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους που θα συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο για τη θητεία 2019 – 2023.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, φέτος υπήρξε αύξηση στον αριθμό των δημοτών, αφού εγγεγραμμένοι είναι 64.538, ενώ το 2014 ήσαν 60.375. Αν και στην κάλπη προσήλθαν παραπάνω δημότες, δηλαδή 41.883 από τους 39.138 (το 2014) το ποσοστό συμμετοχής κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, αγγίζοντας το 64,82%. Σε γενικές γραμμές δηλαδή παραμένει υψηλό το ποσοστό αποχής, γεγονός που κρούει τον κώδωνα για το αν εκφράζονται οι πολίτες από τις επιλογές που τους δίδονται.

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται δύναται να αλλάξει καθώς τα αποτελέσματα προέρχονται από το ΥΠΕΣ με βάσει την ενσωμάτωση σταυρών στο 96,48% (137/142 ΕΤ). Είναι ενδεικτικά και αναμένεται να επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2019 – 2023

  • – Η Γλυφαδα μας –
    ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 3.065
    ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 2.692
    ΚΑΥΚΑ ΑΝΝΑ (ΑΝΝΥ) του ΑΝΔΡΕΑ 1.988
    ΚΑΣΣΕΡΗΣ ΜΑΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 1.745
    ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΜΠΕΣΣΥ) του ΦΑΙΔΩΝΟΣ 1.591
    ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ)
    του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1.548
    ΑΚΡΙΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ 1.423
    ΛΕΒΕΤΣΟΒΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΘΕΟΦΑΝΗ 1.391
    ΚΙΣΚΗΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 1.297
    ΝΙΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 1.281
    ΤΣΑΓΚΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1.245
    ΔΕΝΑΞΑ ΕΛΕΝΗ (ΛΕΝΑ) του ΛΑΜΠΡΟΥ 1.176
    ΜΑΡΟΥΛΗ – ΣΑΠΟΥΝΑΚΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ
    του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1.166
    ΚΑΡΑΧΟΥ – ΣΚΟΥΤΑΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1.049
    ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 1.031
    ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ 1.019
    ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 988
    ΔΗΜΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 978
    ΧΑΡΙΣΗ – ΜΠΙΛΙΑ ΔΑΦΝΟΥΛΑ του ΚΟΣΜΑ 961
    ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 951
    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΗ 950
    ΜΗΛΙΑΡΕΣΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 933
    ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του ΜΙΧΑΗΛ 896
    ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 877
    ΣΚΑΛΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 831
    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 799
    ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 777
    ΒΡΥΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 759
    ΠΑΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 756
    ΤΣΑΜΠΙΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 733
    ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΗΡΑΚΛΗ 731
    ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΑΣΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 710

ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΗΛΙΑ 691
ΔΑΝΙΗΛ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 674
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 661
ΣΑΚΚΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 651
ΔΙΒΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ)
του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 645

  • – Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ –
    Θεοδοσoπουλος Στυλιανoς 2.511
    ΤΖΟΥΒΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 475
    ΓΙΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 156
  • – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ –
    Ταστάνης Αναστάσιος 1.653
    ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
    του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 157
  • – ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ –
    Φιλόπουλος Γερασιμος 1.540
    ΒΙΓΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 157
  • – ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ –
    Στεφανiδης Αλeξιος 1.397
  • – Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ –
    Γκουριωτης Αναστασιος 541

Μετεκλογικές Ευχαριστίες και Ανακοινώσεις

Το κλείσιμο της κάλπης διαδέχτηκαν οι ευχαριστίες και οι ανακοινώσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στην αναμέτρηση της 26ης Μαΐου 2019.

«Η Γλυφάδα μας» Γιώργος Παπανικολάου
Πρώτος ο νυν Δήμαρχος και επανεκλεγείς, Γιώργος Παπανικολάου έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μέσα από την καρδιά μου, το πιο μεγάλο ευχαριστώ!!! Το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί μοναδική έκφραση αγάπης και υποστήριξης. Μας γεμίζει με τεράστια ευθύνη να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τη ζωή μας με έργα. Με ευθύνη, με συνέπεια, με αγάπη. Από αύριο το πρωί συνεχίζουμε».

Στέλιος Θεοδοσόπουλος «Η Γλυφάδα γυρίζει Σελίδα»
«Οι εκλογές είναι η χαρά της δημοκρατίας και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε την ετυμηγορία των πολιτών. Η παράταξη μας αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο μας, ξεπερνώντας παρατάξεις που υποστηριζόταν με ισχυρούς μηχανισμούς από τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 2500 Γλυφαδιώτες που στήριξαν την προσπάθεια μας, τους υπέροχους υποψήφιους μας για τον έντιμο αγώνα που πραγματοποίησαν, καθώς και τους εθελοντές μας που έδωσαν και την ψυχή τους. Οι λόγοι που μας ώθησαν να δημιουργήσουμε την δημοτική παράταξη « Η Γλυφάδα γυρίζει Σελίδα» προφανώς δεν εξέλειψαν μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Το αντίθετο. Συνεχίζουμε δίπλα σας και για το καλό της Γλυφάδας μας».

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» – Τάσος Ταστάνης
«Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα της 26 Μαΐου 2019 για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο της Γλυφάδας, θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας, στους συμπολίτες μας που πορεύτηκαν μαζί με την Δημοτική Παράταξη – Ανατροπή στη Γλυφάδα – και με την ψήφο τους τίμησαν την αυτοδιοικητική πρόταση μας για την πόλη μας.
Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στις υποψήφιες και στους υποψήφιους μας, καθώς και στα στελέχη της παράταξής μας που συστρατεύτηκαν σ’ αυτή τη δύσκολη, μα όμορφη και έντιμη μάχη.
Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε για την παράταξη μας. Ο λαός της Γλυφάδας επέλεξε Δήμαρχο και Δημοτική αρχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σεβόμαστε την κρίση του και την επιλογή του.
Την παράταξη μας την ψήφισαν 1643 συμπολίτες μας και εκλέχτηκαν δύο Δημοτικοί σύμβουλοι. Ο επικεφαλής μας Αρχιτέκτονας Μηχανικός Τασος Ταστάνης και ο Δάσκαλος Σταμάτης Σκαμπαρδώνης.
Η συνέχιση του αγώνα μας, όμως δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί και μάχιμοι πολίτες σε αυτή την πόλη
Η Ανατροπή στη Γλυφάδα εδώ και 5 χρόνια, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θέσεων και αρχών, με συνεχή παρουσία και με σοβαρότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων των συμπολιτών μας, έχει αναδειχθεί ως υπεύθυνη αναγκαία και απαραίτητη δημοτική δύναμη. Από σήμερα όμως, προχωράμε πιο δυνατά. Θα είμαστε πάντα μπροστά, όπου χρειάζεται ώστε η Γλυφάδα να γίνει μία πόλη της Δημοκρατίας της Διαφάνειας, της Αλληλεγγύης, της Συμμετοχής, των πολιτών. Μια πόλη με πράσινο, με βιώσιμη κινητικότητα , μια ανθρώπινη πόλη με πραγματικό ενδιαφέρον για τις γειτονίες της.
Η Ανατροπή στη Γλυφάδα θα συνεχίσει με την παρουσία της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, δίπλα στους συμπολίτες μας να παλεύει και να αγωνίζεται για όλα τα κοινωνικά, πολιτικά, πολεοδομικά, πολιτιστικά ζητήματα όπως έκανε και κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

«Νέα Αρχή – Δυνατή Γλυφάδα» – Μάκης Φιλόπουλος
«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους πολίτες της Γλυφάδας που στάθηκαν δίπλα μας, πίστεψαν στο όραμα μας για μια Γλυφάδα Δυνατή μια πόλη φιλική, σύγχρονη που σέβεται το περιβάλλον και δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι σε αντί θεσμικές πρακτικές και νοοτροπίες. Ο αγώνας συνεχίζεται. Η δημοτική μας παράταξη έχει παρελθόν έχει παρόν αλλά έχει και μέλλον. Συγχαίρω τον κ. Παπανικολάου για την νίκη του. Η παράταξη μας θα είναι παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με διάθεση συνεργασίας αλλά και ελέγχου. Τέλος εκφράζω το σεβασμό μου στους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας που έδωσαν έναν έντιμο και καθαρό αγώνα».

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αλέξης Στεφανίδης
«Ευχαριστούμε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γλυφάδας και του ΚΚΕ και συμπορεύτηκαν μαζί μας. Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας τίμησαν, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γλυφάδας, αλλά και σε αυτούς που σε δύσκολες συνθήκες έφτασαν έως την κάλπη, ψήφισαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.
Η μάχη των ευρωεκλογών αλλά κι εκείνη των τοπικών εκλογών, εκ των πραγμάτων πήραν χαρακτηριστικά που παρέπεμπαν σε εθνικές εκλογές.
Η αντιπαράθεση, η πόλωση, οι ψεύτικες υποσχέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα, ανάμεσα κυρίως στα δύο κόμματα του διπολισμού, διαμόρφωσαν ένα τέτοιο κλίμα, που επέδρασε σε λαϊκό κόσμο, ο οποίος δεν έχει ακόμη πιστέψει στη δύναμη που έχει, αφήνοντάς την ανεκμετάλλευτη.
Καλούμε το λαό να συνεχίσει να αντιστέκεται στα ψεύτικα διλήμματα «σταθεροποίηση και ανάκαμψη» ή «αποσταθεροποίηση και περιπέτειες», «πίσω – μπροστά», στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό. Όλα αυτά θα ενισχυθούν ενόψει των βουλευτικών εκλογών στα τέλη Ιουνίου.
Παραμένει πιο επιτακτική σήμερα η ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές για να μπορέσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.
Καλούμε όλους αυτούς, που δίστασαν να κάνουν το βήμα, που κάποιοι ψήφισαν και αυτή τη φορά, με «κρύα καρδιά», να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στο λαϊκό κίνημα και στη Βουλή.
Γι’ αυτό και είναι ξεκάθαρη η στάση που θα κρατήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Β’ γύρο των εκλογών, με ανοιχτό κάλεσμα για καταψήφιση των δύο «μονομάχων» με άκυρη και λευκή ψήφο, μη μπαίνοντας στην επικίνδυνη για το λαό λογική του «λιγότερου κακού».
Δεν ήταν και δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατόν να «επιβραβεύσουμε» κάποιον από αυτούς, που η πολιτική που θα ακολουθήσει αποδεδειγμένα είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε!»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Ιουνίου 2019]