Εγγραφείτε στο Newsletter μας

9ο Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής: Ασημένιο μετάλλιο στην Γλυφαδιώτισσα Νάνσυ Μπαρπαρούση – Η συνάντηση της μικρής πρωταθλήτριας με το Δήμαρχο Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

nancy_barparousi2Πέμπτη απόγευμα 28 Ιανουαρίου και ο «Παλμός» είχε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσει στα γραφεία του μια ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ. Την 9χρονη Νάνσυ (Αθανασία) Μπαρπαρούση.
Η Γλυφαδιώτισσα Νάνσυ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία παγκορασίδες β’ στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν για το 9ο Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής. Οι αγώνες έλαβαν μέρος στο Α΄ κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ηλιούπολης. 180 αθλήτριες από 34 συλλόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις κατηγορίες των Babies, Hopes, Minis, Pre-Juniors , Juniors, Seniors και Ανσάμπλ Juniors και Pre-Juniors αγωνίστηκαν 16 και 17 Ιανουαρίου. Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα του Γ. Σ. Ηλιούπολης με την υποστήριξη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, της ΑΕΣΓΑ και του ΠΑ.Ο.Δ.ΗΛ.
Η Νάνσυ κατέβηκε αγωνιζόμενη με τον Αθλητικό Όμιλο «Παλμός Αργυρούπολης».
Ο Παλμός Αργυρούπολης, που ιδρύθηκε το 1992, είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που καλλιεργεί τα αθλήματα της Ρυθμικής και Αεροβικής Γυμναστικής αλλά και τον μοντέρνο χορό.
Η μικρή πρωταθλήτρια με αρκετή αυτοπεποίθηση και με ωριμότητα που δεν συναντάς συχνά σε αυτές τις ηλικίες μας απάντησε σε ότι την ρωτήσαμε.
Μας είπε ότι ασχολείται 4 χρόνια με την ρυθμική. Οι γονείς της 3,5 χρονών την είχαν γράψει μπαλέτο. Το 2012 όταν είδε τους Ολυμπιακούς αγώνες ξετρελάθηκε με την ρυθμική γυμναστική . Αυτό ήταν!! Οι γονείς της την έγραψαν στην ρυθμική και οι προπονητές από την πρώτη κιόλας στιγμή διακρίνοντας το ταλέντο της την ώθησαν στο προαγωνιστικό κομμάτι.
nancy_barparousi1Τον 1ο χρόνο τα παιδιά κατεβαίνουν σε αγώνες στους οποίους δεν υπάρχει επίσημη βαθμολογία. Στο τέλος των αγώνων βραβεύονται όλα όσα συμμετείχαν. Αυτό είναι το προαγωνιστικό κομμάτι και αποτελεί προθάλαμο του αγωνιστικού. Από τον δεύτερο χρόνο και μετά τα παιδιά μπαίνουν στο αγωνιστικό κομμάτι και βαθμολογούνται κανονικά.
Η προπόνηση είναι 4ωρη καθημερινή και επίπονη. Οι τραυματισμοί, τα καρούμπαλα αλλά και οι μελανιές είναι φαινόμενα πολύ συχνά. Όλα αυτά όμως ξεπερνιούνται από την αγάπη που έχει αυτό το παιδί για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα για την ρυθμική γυμναστική. Μια αγάπη που οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει κοιτάζοντας τα μάτια της μικρής πως λάμπουν όταν μιλάει για την γυμναστική, τις προπονήσεις και τους αγώνες της.
Αξιοθαύμαστο είναι ότι η Νάνσυ Μπαρπαρούση καταφέρνει και είναι και πολύ καλή και συνεπής μαθήτρια. Μπορεί και συνδυάζει τον αθλητισμό με τα γράμματα με απόλυτη επιτυχία.
Η υγιεινή διατροφή είναι κάτι που είναι απαραίτητο συστατικό για να μπορεί ένα παιδί να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Γι αυτό και η Νάνου τρώει πολλά φρούτα και πίνει χυμούς σε καθημερινή βάση. Όπως μας είπε είναι κάτι που ούτως η άλλως της αρέσει.
Στυλοβάτες σε όλη αυτήν την προσπάθεια της Νάνσυ είναι οι γονείς της. Πληρώνουν τις αγωνιστικές εμφανίσεις της, τις συμμετοχές της στους αγώνες, τα όργανα με τα οποία αγωνίζεται και πολλά άλλα. «Βλέπετε το κράτος δεν βοηθάει καθόλου. Προς το παρόν βοηθάει μόνο την εθνική ομάδα καλύπτοντας ένα μικρό μέρος από τα έξοδα» αναφέρει ο κος Μπαρπαρούσης.
Μεγάλη εντύπωση μας έκανε πως η ίδια η Νάνσυ ότι χρήματα μαζεύει από κάλαντα, γιορτές, Χριστούγεννα κτλ τα δίνει όλα στον αθλητισμό αβαντάροντας έτσι λίγο τους γονείς της.
Το άθλημα αυτό της ρυθμικής είναι πολύ δύσκολο εάν σκεφτεί κανείς πόσες θυσίες, έξοδα και προπόνηση χρειάζεται για να κριθεί κάποιος αθλητής σε 1,5 λεπτό.
Μακρινό όνειρο της Νάνσυ οι Ολυμπιακοί το 2020! Της ευχόμαστε από καρδιάς να τα καταφέρει.
Στην ερώτηση μας για το τι θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει η απάντηση μας αφήνει άναυδους. «Δήμαρχος» φωνάζει!
Οι γονείς της μας λένε ότι η μικρή Νάνσυ συμπαθεί και θαυμάζει τον Γ. Παπανικολάου- Δήμαρχο Γλυφάδας και θέλει να τον γνωρίσει από κοντά! Κάτι που τους το ζητά καθημερινά αλλά όπως μας λένε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Η Συνάντηση

papanikolaou_nancy_dimarxeio2Η διευθύντρια του «Π» μετέφερε το αίτημα της μικρής Γλυφαδιώτισσας στον κ. Παπανικολάου ο οποίος και ανταποκρίθηκε αμέσως θέλοντας να γνωρίσει από κοντά την μικρή θαυμάστρια.
10 Φεβρουαρίου, λοιπόν ορίστηκε το ραντεβού. Η οικογένεια Μπαρπαρούση πήγε στο Δημαρχείο έχοντας μαζί και τη δεύτερη κόρη τους την Εύα, η οποία επίσης ασχολείται με τον αθλητισμό εξασκώντας Τανγκ Σου Ντο (πολεμική τέχνη).

Ο κ. Παπανικολάου τους υποδέχτηκε εγκάρδια, παραχωρώντας μάλιστα τη καρέκλα του στην μέλλουσα υποψήφια Δήμαρχο. Η Νάνσυ είπε ότι θα έπρεπε η καρέκλα να είχε και ροδάκια για να είναι πιο εύχρηστη και δεσμεύτηκε ότι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν αναλάβει!
papanikolaou_nancy_dimarxeio1Ο Δήμαρχος βέβαια της εξήγησε την ιστορική διαδρομή αυτού του γραφείου και την συμβολική του σημασία.
Πριν αρχίσει η συζήτηση του έδωσε ποιήματα που η ίδια έγραψε και του μετέφερε τα αιτήματα των συμμαθητών της καθώς και της ίδιας. Περισσότερες παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, πισίνες ήταν μερικά από αυτά. Ο Δήμαρχος μίλησε με την μικρή πρωταθλήτρια 1 ώρα περίπου στην οποία εξαντλήθηκαν όλα όσα έχουν γίνει στις σχολικές υποδομές, στους αθλητικούς χώρους και όσα είναι εν εξελίξει στη Γλυφάδα.
papanikolaou_nancy_dimarxeio3Αξιοθαύμαστο είναι ότι παρόλο το νεαρό της ηλικίας της η Νάνσυ έκανε αρκετές προτάσεις δίνοντας ιδέες στον Δήμαρχο για μελλοντικές ενέργειες.

Ο ίδιος ζήτησε από την μικρή να τον επισκέπτεται συχνά και να του εκθέτει τα όσα χρήζουν αλλαγής στον Δήμο.
Η συνάντηση έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες και με την παρότρυνση του κου Παπανικολάου στην μικρή Νάνσυ να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τόσο στον αθλητισμό όσο και στο σχολείο.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Φεβρουαρίου 2016]

Scroll to Top