ΕΕΤΑΑ: Τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Στους 155.000 φθάνουν οι ωφελούμενοι από την εφαρμογή της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που αφορά voucher για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2019-2020 και προωθεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
Τα αποτελέσματα της Δράσης ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη υπό τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τη συμμετοχή της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, της ΓΓ Οικογενειακής Πολιτικής Μαρίας Συρεγγέλα και των Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΕΤΑΑ κ.κ. Δημ. Καλογερόπουλου και Θ. Γκοτσόπουλου
Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:
«Σε άριστη συνεργασία το Υπουργείο Εσωτερικών με το Υπουργείο Εργασίας και την οργανωτική και συντονιστική δράση της ΕΕΤΑΑ προχώρησε και φέτος στο πρόγραμμα των voucher για τα παιδιά που μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς. Τόσο ο υπουργός κ. Βρούτσης όσο και η υφυπουργός κυρία Μιχαηλίδου μπορούν να σας δώσουν τα πιο αναλυτικά στοιχεία. Εγώ περιορίζομαι να πω ότι η κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τα νέα ζευγάρια και το θεσμό της οικογένειας. Εφέτος εξασφαλίστηκαν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς της χώρας για 155.000 παιδιά, για όλα τα παιδιά που πληρούσαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί και πιστεύω ότι του χρόνου με μία ακόμα καλύτερη προετοιμασία, καθώς θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία για να έχουμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα».
Οι αιτούντες μπορούν να δουν αν λαμβάνουν το voucher που ισοδυναμεί την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στις συμμετέχουσες δομές στο eetaa.gr.
Η είσοδος στην εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ απαιτεί τον ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης ενώ η είσοδος στο σύστημα των οριστικών αποτελεσμάτων μπορεί να γίνει και με τους κωδικούς TAXISnet. Παράλληλα από την εφαρμογή θα λαμβάνονται οι κωδικοί του παιδιού. Στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία της ωφελούμενης, τα στοιχεία του παιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός του Voucher.

Εγγραφές δικαιούχων ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς

Άλιμος

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου θα δέχονται δικαιούχους του προγράμματος ΕΣΠΑ για εγγραφές των παιδιών τους για το σχολικό έτος 2019 – 2020, από τις 23 Ιουλίου 2019 έως και 2 Αυγούστου 2019, και από ώρα 8π.μ. έως 2μ.μ., στο κτήριο του Παιδικού Σταθμού Θουκυδίδου 73. Πληροφορίες: 210. 9836648.

Γλυφάδα

Μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων δικαιούχων/μη δικαιούχων αξίας τοποθέτησης (voucher) της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για τη σχολική χρονιά 2019-2020, ο Δήμος Γλυφάδας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι οι αιτήσεις, με την κατάθεση των σχετικών voucher, για τους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς Γλυφάδας έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη, 24 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Τετάρτη, 31 Ιουλίου στο ΚΑΠΠΑ (Τσιτσάνη & Καραϊσκάκη), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η τελική ανακοίνωση για τις εγγραφές στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γλυφάδας θα γίνει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 9 Αυγούστου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Ιουλίου 2019]