Ροταριανός Όμιλος Γλυφάδας: «Μάθημα Σιωπής» στην τιμητική βραδιά για τον κορυφαίο ηθοποιό και φίλο του Ομίλου Θύμιο Καρακατσάνη

Γλυφάδα

rotary mitsias nikolopoulou karakatsanisΉταν μια βραδιά από αυτές που δεν θέλεις με τίποτα να τελειώσει. Από τις στιγμές που δεν χορταίνεις να ζεις έντονα και καταλαβαίνεις εκ των υστέρων το πόσο απορροφημένος ήσουν από τη δράση της. Μάλιστα η πρόταση μερικών μελών ακούστηκε πιο δυνατά..«Να το επαναλάβουμε και την επόμενη Πέμπτη», και τα καταφατικά βλέμματα επιβεβαίωσαν το πόσο μας είχε συνεπάρει όλους. Η πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου είχε προσκεκλημένα μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, στα πλαίσια της τιμητικής βραδιάς για τον κορυφαίο ηθοποιό και φίλο του Ομίλου Θύμιο Καρακατσάνη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μια σειρά από φωτογραφίες προβάλλονταν στον τοίχο θυμίζοντας τις όμορφες βραδιές που είχε ζήσει με την οικογένεια του αλλά κυρίως εστίαζε στις συνεστιάσεις του Ρ.Ο.Γ.
Ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς σε έναν ρόλο… διαφορετικό από αυτόν του τραγουδιστή που τον έχουμε συνηθίσει αφηγήθηκε περιστατικά με το φίλο του Θύμιο. Το ίδιο και η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου που μετέφερε με το δικό της ύφος την προσωπική της εκτίμηση και εμπειρία στο πρόσωπο του ηθοποιού αλλά και της αξιόλογης οικογένειας του.
roula karakatsaniΤο βιβλίο «Μάθημα Σιωπής» που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καλέντη και το έχει γράψει η σύζυγος του ηθοποιού Ρούλα Καρακατσάνη κέντρισε το ενδιαφέρον. Το περιεχόμενο του σε συνδυασμό με την αφήγηση τμήματος του βιβλίου πότε από τη σύζυγο του ηθοποιού, Ρούλα Καρακατσάνη και πότε από την κόρη του Αλεξάνδρα συνέθεσε ένα σκηνικό πραγματικά αξιοζήλευτο. Παραστατικές εικόνες περιγράφονταν από τα στόματα της ίδια του της οικογένειας και ζωντάνευαν μπροστά μας, σα να είχες κλείσει τα μάτια και βρισκόσουν μπροστά στο σπίτι.. στην κουζίνα όπου κι αν εξελισσόταν η σκηνή. Ένιωθες ότι ξέρεις και εσύ κάθε πτυχή του ηθοποιού και της οικογενείας του. Ότι έχεις κοινές εμπειρίες.
alexandra karakatsaniΤο απίστευτο ταλέντο της Αλεξάνδρας που είναι στα χνάρια του πατέρα της, καθώς έχει ακολουθήσει την υποκριτική μάγεψε και μάλιστα την ανάγκασε να σηκωθεί πολλές φορές από τη θέση της για να συνεχίσει την αφήγηση. «Είσαι καταπληκτική! Μας μετέφερες μέχρι και τη φωνή του Θύμιου», της είπαν τα μέλη του Ομίλου που τους καταχειροκρότησαν.
Η βραδιά είχε και μηνύματα. Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου είπε «αυτό το ταλέντο είναι άνεργο» και συμπλήρωσε η κ. Ρούλα «πέντε χρόνια».
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τα μέλη του Ομίλου να παίρνουν το λόγο και να εκφράζουν ευχαριστίες για την όμορφη βραδιά αλλά και με την αφήγηση εμπειριών τους με τον αξέχαστο ηθοποιό Θύμιο Καρακατσάνη.
Η δική μας εμπειρία; Όρνιθες του Αριστοφάνη, στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας. Ως γνωστόν στην Πάτρα… ή θα βρέχει ή θα χτυπούν καμπάνες (λόγω των πολλών εκκλησιών που έχει). Κατά την παράσταση λοιπόν… ήσυχη βραδιά καλοκαιριού ακούστηκαν οι ήχοι της καμπάνας. Σα να μη συνέβαινε τίποτα, λες και ήταν μέρος της παράστασης ο Θύμιος Καρακατσάνης έκανε το σταυρό του. Χαμόγελα σκόρπισαν στο θέατρο που έχει να θυμάται τον αυθορμητισμό και το πηγαίο ταλέντο του. Ήταν μια υπέροχη βραδιά!

manos fas

rotary glyfadas1Η πανηγυρική συνεστίαση επιφύλασσε και εκπλήξεις. Ο ρ. Μάνος Φας είχε τα γενέθλια του ανήμερα της συνεστίαση και ξαφνικά μια τούρτα γενεθλίων έκανε την εμφάνισή της στο τραπέζι του. Σβήνοντας το κεράκι της τούρτας ο ρ. Φας ευχαρίστησε τα μέλη του Ομίλου για την όμορφη έκπληξη. Κι από εμάς… Χρόνια Πολλά!

 

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Φεβρουαρίου 2016]

rotary glyfadas2 rotary glyfadas3