Το Χρυσό Μετάλλιο του Ζαππείου στον Θανάση Μαρτίνο

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Κατά την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών απονεμήθηκε…

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση μνήμης για τον μεγάλο εθνικό ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα με αφορμή την ημέρα μνήμης στους εθνικούς ευεργέτες.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, ενώ τιμήθηκε ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος για το κοινωνικό του έργο.
Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Χρυσάνθη Βαγενά πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, η οποία αναφέρθηκε στην εκδήλωση, αλλά και στο σπουδαίο κοινωνικό έργο στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και στην Εκκλησία του κ. Μαρτίνου κι αμέσως μετά ο συγγραφέας και Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς μίλησε για την ζωή και το έργο του μεγάλου ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα, ενώ στην συνέχεια ο ΠτΔ απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Ζαππείου στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.
Ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία του ευχαριστώντας όσους σκέφτηκαν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ μίλησε για την θέσπιση της ημέρας αφιερωμένη στους εθνικούς ευεργέτες. Απευθυνόμενος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο είπε:
«Αξιότιμε κ. Μαρτίνε,
Απονέμοντάς σας το Χρυσό Μετάλλιο του Ζαππείου -και μάλιστα κατά την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών και κατά την εκδήλωση για τον Εθνικό Ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα- η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων σας αποδίδει αυτό που σας αναλογεί. Και τούτο, διότι με την εμβληματική κοινωνική προσφορά σας έχετε αναδειχθεί, κατά γενική ομολογία, σε αυθεντικό Ευπατρίδη, ο οποίος συνεχίζει επαξίως την μεγάλη παράδοση των Εθνικών Ευεργετών. Παράδοση, η οποία συνδέεται αρρήκτως με την όλη πορεία και την ενεργό στήριξη του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους, καθ’ όλη την διαδρομή του, ιδίως δε σε χαλεπούς καιρούς.
Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο μεγάλο κοινωνικό σας έργο».
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 5 Οκτωβρίου 2019]