Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου «Τροφή και αλλεργία και η σχέση μεταξύ τους»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

dpsa_imerida 2016Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσαν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου, στη λεωφόρο Ιωνίας 96, με θέμα: «Τροφή και αλλεργία και η σχέση μεταξύ τους: Από την εμβρυική ζωή μέχρι την εφηβεία. Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι περιβάλλουν το παιδί»
Ομιλήτρια της Ημερίδας ήταν η Βασιλική Γέμου-Engesaeth MD. PhD. UiO, UoA, MHA UiO, Παιδίατρος – Αλλεργιολόγος, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Παιδιατρικής αλλεργιολογίας Ιατρικής, Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια Μονάδας Αλλεργιολογίας, Άσθματος και Φλεγμονής, Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Η έναρξη της Ημερίδας έγινε από τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών, Δημήτριο Γιαννακόπουλο και τη Διευθύντρια Παναγιώτα Νικολάου, οι οποίοι καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν την ομιλήτρια για την ανταπόκρισή της στην πρόσκληση. Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Δημήτριος Γιαννακόπουλος, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, παρουσίασε το βιογραφικό και πλούσιο επιστημονικό έργο της Καθηγήτριας κας Γέμου- Engesaeth.
Η κα Γέμου-Engesaeth στην εισήγησή της, αναφέρθηκε στο τι είναι σημαντικό να γνωρίζουν όσοι περιβάλλουν το παιδί. Ανέλυσε διεξοδικά, τα αίτια, την παθοφυσιολογία και την εκδήλωση των συμπτωμάτων των τροφικών αλλεργιών και άλλων αλλεργικών παθήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο που διαδραματίζει η διατροφή και οι διαιτητικές αλλαγές στην εκδήλωση των συμπτωμάτων αυτών. Στη συνέχεια, μίλησε για τη διάγνωση και την αντιμετώπισή τους.
Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των γονέων των φιλοξενουμένων νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ήταν ιδιαιτέρως έντονο καθώς, η συχνότητα εκδήλωσης των αλλεργικών νοσημάτων τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά ενώ, ανοδική επίσης, εμφανίζεται και η πορεία των παιδικών αλλεργιών.
Μετά το πέρας της εισηγήσεως, ακολούθησε κύκλος ερωτήσεων από τους παριστάμενους.
Το κλείσιμο της Ημερίδας έγινε από τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών, ο οποίος απένειμε στην ομιλήτρια, τιμητική πλακέτα ως ένδειξη τιμής και εκτίμησης για την πολύτιμη συνεργασία της με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου, ενώ ο ίδιος δέχθηκε τα συγχαρητήρια των γονέων για τη συγκεκριμένη ημερίδα αλλά και γενικά για τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών, Ιωάννης Μαριόλης, τα μέλη του Συμβουλίου, Θεοδώρα Δανοχρήστου και Κωνσταντίνος Φαλιέρος, η Αντιδήμαρχος Ευδοξία Δουδωνή και ο Πρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Φεβρουαρίου 2016]

Scroll to Top