Αλλαγή σκυτάλης στην Αντιπροεδρία του Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας

Γλυφάδα

Τον Αντιπρόεδρο του Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας Γιώργο Αγγελόπουλο διαδέχεται η Μαίρη Παπάζογλου ύστερα από την απόφαση που πάρθηκε – κατά πλειοψηφία – στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 15 Μαρτίου.
Ο Δήμαρχος – και Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. – Γιώργος Παπανικολάου εισηγούμενος το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση έκανε αναφορά και στα δύο πρόσωπα, τόσο του απερχόμενου αντιπροέδρου όσο και της επερχόμενης, εξαίροντας το ήθος και την εμπειρία τους. «Ερχόμαστε ενάμιση χρόνο μετά από την ανάληψη των καθηκόντων να κάνουμε αυτή την αλλαγή, η οποία έρχεται ως αρχή μιας σειράς αλλαγών που θα κάνουμε. Η πορεία συνεχίζεται», ανέφερε ο Δήμαρχος εξαίροντας την σημαντική προσφορά του Γιώργου Αγγελόπουλου και ευχαριστώντας τον θερμά. Στη συνέχεια πρότεινε την νέα εκπρόσωπο – μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «Κοινωνική, Αθλητική και Πολιτιστική Παρέμβαση» Δήμου Γλυφάδας, την Μαίρη Παπάζογλου τονίζοντας ότι ήδη εργάστηκε πολύ για το καρναβάλι και τα Κούλουμα.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν στο θέμα. Η επικεφαλής των Ανοιχτών Οριζόντων Αθηνά Λυγνού είπε για το Γιώργο Αγγελόπουλο ότι είναι «ήρεμη δύναμη. Αξιοπρεπής και συνάδελφος. Μπορεί κανείς να συζητά πολύ όμορφα πράγματα μαζί του που έχουν σχέση με την πόλη. Όσες φορές ζήτησα τη βοήθεια του, την είχα αμέριστη. Κάθε επιτυχία σε ότι άλλο κάνει» και συνέχισε απευθυνόμενη στην Μαίρη Παπάζογλου… «Η Μαίρη και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου είναι συνυφασμένα, είναι δραστήρια και αποτελεσματική».

Η κ. Λυγνού δεν έμεινε μόνο στις ευχές αλλά προέβη και σε καλοπροαίρετα σχόλια όπως τόνισε «Είδα ότι τα κούλουμα είχαν επιτυχία, κόσμο, ευτυχώς που έχουμε τον κλειστό χώρο» και συνέχισε για το καρναβάλι… «Εμείς, η Ένωση Γονέων στήσαμε το καρναβάλι. Υπήρχε ομάδα σε κάθε σχολείο και παρουσίαζαν θέματα από την Ελλάδα με συνοδεία ελληνικών τραγουδιών. Το καρναβάλι που παρουσιάστηκε φέτος δεν είχε θέμα. Μοιράστηκαν μόνο 20 στολές σε κάθε σχολείο. Παρέλαση χωρίς περιφρούρηση, ατάκτως ειρημένα. Το Καρναβάλι πρέπει να έχει ποιότητα και όχι απλά παιδιά να τρέχουν στους δρόμους. Εμείς, ως δημοτική αρχή, ως δήμος θα πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Να το δουλέψουμε καλύτερα για να έχουμε και συμμετοχή», είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της.

Και η Ειρήνη Βαγγελάτου έδωσε δια μικροφώνου τις δικές της ευχές και ευχαριστίες τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΚΑΠΠΑ αντιμετωπίζει δυσκολίες γενικότερα και το βάρος σηκώνουν λίγοι εργαζόμενοι.

Ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος Γιώργος Αγγελόπουλος ευχαρίστησε για τα καλά λόγια που ακούστηκαν και ανέφερε πως το Κ.Α.Π.ΠΑ είναι αναμενόμενο να αντιμετωπίζει δυσκολίες αφού ήταν πέντε νομικά πρόσωπα που έγιναν ένα. «Στο διάστημα αυτό όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εργαστήκαμε ομαδικά. Σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι επιτύχαμε. Νομίζω πως οι σχέσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων πρέπει να είναι σχέσης αγάπης γιατί είμαστε όλοι εθελοντές», τόνισε.

Το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Α.Π.ΠΑ. πέρασε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος της Παγώνας Μερίκου που αιτιολόγησε την ψήφο αποχής αναφέροντας πως «δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με τη δομή».
Από την ψηφοφορία απείχαν επίσης οι Ταστάνης και Βαγγελάτου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Μαρτίου 2016]