Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου: Μια γιορτή γεμάτη Ελλάδα!

Άλιμος

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 21 και 22 Μαρτίου 2016, στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» του Δήμου Αλίμου.
Τα παιδιά των Σταθμών, μέσα από τις θεατρικές τους παραστάσεις, τα ποιήματα, τους παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια, αναβίωσαν σκηνές που συνδέθηκαν με την εθνική μας παλιγγενεσία και τη θρησκευτική μας παράδοση όπως, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το Κρυφό Σχολειό και τον Χορό του Ζαλόγγου και υποδύθηκαν τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1821. Το σημαιοστολισμένο θέατρο, ντυμένο στα χρώματα της γαλανόλευκης, υποδέχθηκε τους γονείς και τους συγγενείς των παιδιών, οι οποίοι τα παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό, συγκίνηση και υπερηφάνεια.
Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Δημήτριος Γιαννακόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους γονείς, αναφέρθηκε στο νόημα των ημερών λέγοντας: «Σήμερα, γιορτάζουμε τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι γενναίοι μας πρόγονοι, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Νικηταράς, ο Παπαφλέσσας και τόσοι άλλοι, θυσίασαν τα πάντα και πολλοί από αυτούς έδωσαν και τη ζωή τους ακόμη, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και συνεπώς, πρέπει να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα γι αυτούς που σήμερα μας κυβερνούν, ώστε να φανούν άξιοι απόγονοί τους».
Στη συνέχεια, μετέφερε στους παρευρισκόμενους τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Παιδικών Σταθμών και καθημερινά, επιδιώκει να προσφέρει το καλύτερο στον Δήμο μας.
Ο Πρόεδρος συνεχάρη επίσης τη Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών, τις Προϊσταμένες των Τμημάτων και όλο το προσωπικό, για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων και βεβαίως, τα ίδια τα παιδιά και τους παιδαγωγούς τους για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν ώστε να μας παρουσιάσουν αυτές τις όμορφες γιορτές.
Η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών, Παναγιώτα Νικολάου, με τη σειρά της, επιβράβευσε τα παιδιά και τους παιδαγωγούς τους, καθώς με τις παραστάσεις τους προσέφεραν σε όλους ένα ταξίδι πίσω στην πλούσια ελληνική ιστορία, ζωντανεύοντας τα ένδοξα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 26 Μαρτίου 2016]