Reform Pilates… Το νέο studio στη Γλυφάδα

EXODOS Αθλητικά Γλυφάδα

Αναπνοή, εστίαση, συγκέντρωση, έλεγχος, ροή, ελαστικότητα είναι έξι λέξεις που περιγράφουν συνοπτικά τα οφέλη του pilates στο σώμα μας. Κι αν αναρωτιέστε που μπορεί να βρίσκονται όλα αυτά συγκεντρωμένα και πόσο εύκολο είναι για τον καθένα να τα εντάξει στην καθημερινότητά του βελτιώνοντάς τη αισθητά… Η απάντηση έρχεται αβίαστα… στο νέο χώρο άθλησης στη Γλυφάδα, το Reform Pilates studio. Σε ένα χώρο άνετο και φωτεινό όπου ο αθλούμενος έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η διεξαγωγή της μεθόδου Pilates γίνεται απόλαυση καθώς μετατρέπεται σε μια ευχάριστη και άκρως αποτελεσματική δραστηριότητα!

reform pilates_1s
Η Μαρούσκα Στάμου, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών, μίλησε στον «Π» για το νέο χώρο αλλά και το pilates σαν άσκηση λύνοντας μερικές από τις απορίες μας.

reform pilates_2s

[Π]: Ακούγοντας κανείς Pilates τι πρέπει να περιμένει;
Μ.Σ.: Αρχικά να σας αναφέρω ότι το Pilates απευθύνεται σε όλους. Είναι μια ευχάριστη μέθοδος άσκησης και ιδανική για όσους δεν αισθάνονται ευχάριστα ή ικανοποιημένοι από τις κλασικές μεθόδους εκγύμνασης.
Το Pilates στοχεύει στην σωστή ενδυνάμωση του σώματος χωρίς να καταπονεί και να επιβαρύνει το σώμα μας. Βασική αρχή της μεθόδου είναι ο έλεγχος και η σταθεροποίηση του σώματος μέσα από το κέντρο του, χαμηλά στην κοιλιακή χώρα. Το powerhouse, κέντρο δύναμης, όπως ονομάστηκε από τον J. Pilates είναι η βασική αρχή για να σταθεροποιήσουμε τον κορμό ώστε να επαναφέρουμε το σώμα σε ουδέτερη θέση με σωστό κέντρο βάρους και ένα ισορροπημένο μυϊκό σύστημα, ακόμα και στις πιο απαιτητικές ασκήσεις. Βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο η κίνηση οργανώνεται από το νευρικό σύστημα και επανεκπαιδεύει το σώμα να λειτουργεί χρησιμοποιώντας τους σωστούς μύες στο ξεκίνημα μιας κίνησης, αποφεύγοντας καθημερινούς τραυματισμούς. Βελτιώνει την ποιότητα και συνείδηση της στάσης και κίνησης του κορμού, όποια κι αν είναι η καθημερινότητα και οι συνήθειές του.

reform pilates_4s

[Π]: Πόσο ταιριάζει η άσκηση pilates στα δικά μας, μέχρι σήμερα δεδομένα;
Μ.Σ.: Ο J. Pilates είχε εμπνευστεί πολύ από το ελληνικό ιδεώδες, νους υγιής εν σώματι υγιεί, την ισορροπία ανάμεσα σε σώμα και πνεύμα. Μπροστά από την εποχή του, η εμπειρία του τον δίδαξε ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή στάση σώματος και η ανεπαρκής αναπνοή είναι οι ρίζες για μια κακή υγεία. Με τη μέθοδο του δημιούργησε ένα σύστημα που μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη ευθυγράμμιση, ισορροπία και μεγαλύτερη κινητική δυνατότητα.

reform pilates_3s

[Π]: Αν κάποιος υποφέρει από πόνους ενδείκνυται να γυμναστεί;
Μ.Σ.: Η μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης. Είναι ιδανικός τρόπος άσκησης για άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος όπως:
1) οστεοπόρωση – οστεοπενία
2) αρθρίτιδα
3) κακή στάση σώματος – προβλήματα οσφυϊκής και αυχενικής μοίρας
4) παραμορφώσεις σπονδυλικής στήλης – σκολίωση, κύφωση, λόρδωση
5) σκλήρυνση κατά πλάκας.

reform pilates_5s

 

reform pilates_logo_sΣτο Reform Pilates studio:
• Οι συνεδρίες είναι ατομικές ή σε μικρά group για πιο σωστή και αποτελεσματική άσκηση.
• Μπορείτε να διαλέξετε την υπηρεσία που ταιριάζει στις ανάγκες σας: Pilates Matwotk σε group από 3-7 άτομα, Pilates reformer και Cadillac σε group 2-3 ατόμων και personal training.

Fb Reform Pilates Glyfada
www.reformpilates.gr

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Απριλίου 2016]