Εγκαίνια για την Ψηφιακή Τάξη του 4ου Γυμνασίου Αλίμου

Άλιμος

Tα εγκαίνια της Samsung Ψηφιακής Τάξης του 4ου Γυμνασίου Αλίμου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, στις 13 Απριλίου. Η Ψηφιακή Τάξη αποτελείται από διαδραστική οθόνη και tablets και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να εξοικειωθούν με τον κόσμο της τεχνολογίας. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά είναι σε θέση να λάβουν μέρος σε μία διαδραστική διαδικασία μάθησης, που συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την ψυχαγωγία, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν καινούργια ενδιαφέροντα και ικανότητες. Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η διαδραστική μάθηση μέσω της ψηφιακής πραγματικότητας κάνει την εμφάνισή της στα σχολεία του Αλίμου…».

Sams Sma Class alimos_s2

Το 4ο Γυμνάσιο Αλίμου κέρδισε ως έπαθλο τον πλήρη εξοπλισμό Ψηφιακής Τάξης μέσα από τη συμμετοχή του στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα».
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Απριλίου 2016]