Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Από κοινού σε πρόγραμμα κομποστοποίησης η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε του Νότιου Τομέα Αθήνας, της Περιφέρειας Αττικής Χρήστου Καπάταη, του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κρητικού, με τον κ. Αριστείδη Βρούστη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΝΣΑ και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης Αντώνη Αντωνόπουλου .

Θέμα της συνάντησης ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε η ένταξη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής στο πρόγραμμα κομποστοποίησης το οποίο αφορά την συλλογή οργανικών απορριμμάτων, σε πρώτη φάση από τις λαϊκές αγορές και σε δεύτερη φάση από τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα εστίασης. Το εν λόγω πρόγραμμα, εκτός από τον προφανή στόχο που είναι η μείωση του όγκου των σύμμεικτων απορριμμάτων και την προώθηση της ανακύκλωσης των υλικών, θα βοηθήσει σημαντικά στην εκπαίδευση των πολιτών για την νέα αντίληψη στην διαχείριση των απορριμμάτων. Ακόμα τέτοιες δράσεις βοηθούν στην εναρμόνιση των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων, στις νέες πρακτικές για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Επίσης έγινε ειδική συζήτηση, για την διαχείριση των απορριμμάτων εντός του χώρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Ο εν λόγω χώρος είναι αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης.
Ο Δήμος εντείνει τις προσπάθειες, για την όσο δυνατόν αρτιότερη διαχείριση των απορριμμάτων, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και της συνεργασίας που έχουν οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης και ο ΕΔΣΝΑ.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος με το πέρας της συνάντησης δήλωσε πως «η αποκομιδή των σκουπιδιών από το αεροδρόμιο που είναι στην αποκλειστική διοικητική μας ευθύνη, γίνεται συνεχώς από τον Σεπτέμβρη και θα συνεχιστεί σε ακόμα καλύτερη συνεργασία με τον ΕΣΔΝΑ και την Περιφέρεια. Ανθρωπιστικά κάνουμε το καθήκον μας ως δήμος αλλά απαιτούμε την άμεση αποσυμφόρηση του πρώην Αεροδρομίου αφού οι συνθήκες είναι άθλιες για τους ίδιους τους μετανάστες».

Scroll to Top