Στη γειτονιά των αγγέλων ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος

Γλυφάδα

Απεβίωσε την Κυριακή, 5 Ιουνίου, ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας (2007-2010), Γιάννης Θεοδωρόπουλος. Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και η καταγωγή του ήταν από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διατέλεσε και πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου. Στη συνέχεια της καριέρας του εργάστηκε ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης ήταν πρόεδρος των δικηγόρων του Συνδέσμου Δικηγόρων της Εμπορικής Τράπεζας. Το 1998 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Γλυφάδας. Από το 1999-2000 ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Γλυφάδας. Από το Μάιο του 2004 θήτευσε ως πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Γλυφάδας. Το 2006 εξελέγη Δήμαρχος της πόλης.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη, 7 Ιουνίου, στις 3.30 μ.μ, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα.

 

Ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος, υιός του π. Δημάρχου Ιωάννη Θεοδωρόπουλου, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το παλεύαμε εδώ και 3 σχεδόν χρόνια. Πότε στο νοσοκομείο, πότε στο σπίτι. Εσύ στο κρεβάτι του πόνου, εμείς δίπλα σου. Θυμάμαι να έρχομαι μετά το γραφείο με την ίδια πάντα αγωνία. Τί έδειξε η βιοψία, πώς πάνε οι καρκινικοί δείκτες… Και τι δεν θα δινα να ξαναζήσω την ίδια αγωνία, έστω για μια μέρα ακόμα. Εσύ μας διέψευδες όλους συνέχεια, τον ξεγελούσες κάθε φορά. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε… Αποφάσισες να φύγεις για την γειτονιά των αγγέλων. Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έζησες όλη σου τη ζωή. Με αξιοπρέπεια, σαν παληκάρι. Οι λέξεις μπροστά σε όσα μας δίδαξες και μας αφήνεις είναι ασήμαντες. Η παρακαταθήκη σου στις ζωές μας πελώρια. Ξέρω, θα μας προσέχεις από εκεί πάνω τώρα… Καλό παράδεισο πατέρα!»

 

«Έφυγε από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος και επιστήμονας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος ήταν ένας μαχητής της ζωής και της πολιτικής. Ξεχώρισε για το ήθος, την εργατικότητα και την εντιμότητά του. Είχε μακρά πορεία στα κοινά της πόλης μας, την οποία υπηρέτησε με αγάπη και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αφήνει πίσω του την αύρα ενός ανθρώπου ευγενούς και δημιουργικού. Είχα την τιμή να μας συνδέουν δεσμοί μακράς φιλίας τόσο με τον ίδιο όσο και με την οικογένειά του. Σύσσωμο το Δημοτικό μας Συμβούλιο εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.»

 

Με επιστολή του το Ίδρυμα Πολιτισμού – Κοινωνικής Παρέμβασης Χρυσούλας Ν. Βαρβαρέσου ανέφερε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος με πόνο ψυχής, κηδεύει αύριο Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 15:30, στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και τέως Δήμαρχο Γλυφάδας ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ».

 

Ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Γλυφάδας Γιάννης Τζούβελης και τα μελή του Δ.Σ. «Με λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του πρώην Δημάρχου Γιάννη Θεοδωρόπουλου, του Γλυφαδιώτη που συνδέθηκε στενά με την πόλη της Γλυφάδας, την οποία υπηρέτησε ως Δήμαρχος και ενεργός πολίτης. Υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος, έμπειρος νομικός, άξιος και δίκαιος Δήμαρχος. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Γλυφάδας, Γιάννη Θεοδωρόπουλου δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια του Γιάννη Θεοδωρόπουλου. Ένας αγαπημένος φίλος, διακεκριμένος συμπολίτης, σημαντικός επιστήμονας και ευπατρίδης της πολιτικής δεν είναι πια μαζί μας. Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος υπήρξε σε όλη τη διαδρομή του άνθρωπος του ήθους και της προσφοράς. Πορεύτηκε με αξιοπρέπεια, αγωνίστηκε με συνέπεια και υπηρέτησε τα κοινά της πόλης μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ξεχώρισε για την ευγένεια του, διακρίθηκε για την εντιμότητά του και χαρακτηρίστηκε από την εργατικότητά του. Στην οικογένεια και τους οικείους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

Κι από εμάς θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια του, στη σύζυγο και τα παιδιά του.