Προειδοποιητική τρίωρη κατάληψη στο ΙΚΑ Γλυφάδας

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 από την έναρξη της υπηρεσίας και για τρεις ώρες (7.30 – 10.30) πραγματοποιήθηκε τρίωρη προειδοποιητική κατάληψη του κτιρίου από τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ Γλυφάδας. Όσοι πολίτες πήγαν από νωρίς το πρωί να εξυπηρετηθούν βρέθηκαν μπροστά σε μια κλειστή πόρτα που είχε το ενημερωτικό σημείωμα κατάληψης. Το σημείωμα αναφέρει πέντε καίρια αιτήματα που ζητούν άμεσα επίλυση και συγκεκριμένα:

«ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Γλυφάδας αντιδρούμε για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο χώρο μας και διαμαρτυρόμαστε ζητώντας επίλυση στα παρακάτω αιτήματα:

  1. Άμεση περαίωση των ελέγχων από το ΣΕΕΔΔ για να υπάρξει διαλεύκανση των εκκρεμών υποθέσεων.
  2. Τη δικαιότερη κατανομή της ασφαλιστικής μας περιοχής.
  3. Την ενίσχυση του προσωπικού του Υποκ/τός μας.
  4. Την βελτίωση των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στον χώρο μας.
  5. Την γνωστοποίηση του Υποκ/τός μας στους πολίτες της ασφαλιστικής μας περιοχής διότι δεν υπάρχει καμία σήμανση, ταμπέλα».

 

Ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ, μιλώντας αποκλειστικά στον «Π» δήλωσε: «Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Βάσης και με την κάλυψη της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΙΚΑ Γλυφάδας τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 07.30 έως τις 10.30. Τα προβλήματα είναι γνωστά και στην περιοχή και στους ασφαλισμένους αλλά και στους εργαζόμενους. Εκτιμούμε ότι η Γλυφάδα είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή, ασφαλιστική, την οποία δεν μπορεί να καλύψει το συγκεκριμένο υποκατάστημα με το δυναμικό που έχει. Χρειάζεται άμεσα βοήθεια στο προσωπικό και πολλούς εργαζόμενους για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Μας ενδιαφέρει αυτό όντας εργαζόμενοι. Επιπλέον, το υποκατάστημα του ΙΚΑ Γλυφάδας ήρθε σε μια περιοχή που έχει συγκεκριμένα προβλήματα. Σε ένα σημείο, με συνεργείο από κάτω, που δημιουργεί εργασιακά προβλήματα στους υπαλλήλους με την έννοια ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας στο κτίριο. Για παράδειγμα στον 2ο όροφο έχει συνεχώς αναθυμιάσεις από το συνεργείο και πέρα από αυτό αν θέλουμε να φτιάξουμε μια δημόσια διοίκηση καλή και σύγχρονη θα πρέπει ένα υποκατάστημα καινούργιο σε μια τέτοια περιοχή να έχει οπωσδήποτε πινακίδες για ενημέρωση του κόσμου, να ξέρει που έρχεται. Συγκεκριμένα σήμερα πολλοί ασφαλισμένοι που ήρθαν το πρωί ρωτούσαν ‘δεν υπάρχει μια πινακίδα να δείχνει που είναι το ΙΚΑ Γλυφάδας’; Αυτό δείχνει από την πλευρά της Διοίκησης έλλειψη συγκεκριμένης οργάνωσης και σχεδιασμού σε κάθε μεταφορά που μας προβληματίζει. Το επόμενο χρονικό διάστημα που θα λειτουργεί ο ΕΦΚΑ που θα είναι πολύ μεγάλος οργανισμός, θα μπορούν να τα καταφέρουν ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος αλλά και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε καλές συνθήκες εργασίας».

Kyriakopoulos

Σε ερώτησή μας αν θα μεταφερθεί ξανά το ΙΚΑ της Γλυφάδας με τον ΕΦΚΑ ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος ανέφερε ότι «δεν έχει παρθεί ακόμη απόφαση σε κανένα υποκατάστημα της Αθήνας. Η αρχική πρόβλεψη όμως που υπάρχει είναι οπωσδήποτε να συγχωνευτούν αρκετά υποκαταστήματα, όπως έχει γίνει και μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό τονίζουμε και σήμερα πως με τις συγχωνεύσεις που έχουν γίνει το υποκατάστημα της Γλυφάδας είναι ένα πολύ μεγάλο με λίγο προσωπικό».

Έχετε ενημερώσει τη Διοίκηση; Ο κ. Κυριακόπουλος απάντησε ότι «έχουμε ενημερώσει τη Διοίκηση του ΙΚΑ για τα προβλήματα του υποκαταστήματος της Γλυφάδας. Απάντηση μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει. Εκτιμούμε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε νεότερα. Αν δεν υπάρξει θα ενταθούν οι κινητοποιήσεις, πιο αγωνιστικά, πιο έντονα και με μεγαλύτερης διάρκειας κατάληψη την ερχόμενη εβδομάδα».

 

Μόλις το ρολόι έδειξε 10.30, ο Διευθυντής του ΙΚΑ Γλυφάδας κ. Γιώργος Κοκκοβός πλησίασε στην πόρτα και εξήγησε στους παριστάμενους πολίτες που υπέμειναν καρτερικά στην τρίωρη κατάληψη πως υπάρχουν προβλήματα και τα οποία ζητούν άμεσης επίλυσης. Τους ζήτησε δε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία υπέστησαν όμως ανέφερε πως αυτό γίνεται για το καλό όλων, εργαζομένων και ασφαλισμένων.

Ο κόσμος έδειξε να κατανοεί. Δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις ακόμη μια φορά για την ελλιπή σήμανση προς το Διευθυντή του ΙΚΑ Γλυφάδας. «Είναι και αυτό στα αιτήματά μας. Έχουμε κάνει ενέργειες και αναμένουμε τις απαντήσεις», εξήγησε.

Kokkovos Dieuthintis IKA

Αξίζει να σημειωθεί πως το υποκατάστημα του ΙΚΑ Γλυφάδας μεταφέρθηκε μετά τις εορτές του Πάσχα σε νέο κτίριο (παράδρομος της Λ. Βουλιαγμένης στον ύψος του αριθμού 24Α, στη συμβολή των οδών Μιαούλη 43 και Ροδόπης) και μέχρι σήμερα δεν έχει σήμανση για να το βρίσκουν οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Ο Διευθυντής του ΙΚΑ Γλυφάδας κ. Γιώργος Κοκκοβός σε δηλώσεις στον «Π» είχε τονίσει πως «δυστυχώς στην Ελλάδα η μεταφορά των υπηρεσιών προηγείται της σήμανσης». Ενώ είχε επαινέσει και το εργατικό δυναμικό χάρη στη θέληση του οποίου πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των αρχείων από το παλιό στο νέο υποκατάστημα.

 

Διαβάστε επίσης:

ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΠΑΣ…. ΣΤΟ ΙΚΑ – Σε νέο κτίριο το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Γλυφάδας.