Ο Μάνος Γαρυφαλάκης νέος Πρόεδρος Δ.Σ. Αλίμου

Άλιμος

Μετά από τρεις άκαρπες ψηφοφορίες δεν εκλέχτηκε Γραμματέας Δ.Σ. Αλίμου και ορίστηκε εκ νέου ειδική συνεδρίαση την επόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρα 15.00.

Νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου προτάθηκε, από το Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, ο Μάνος Γαρυφαλάκης και ψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης συγκεντρώνοντας 19 ψήφους υπέρ (από σύνολο 19 δημοτικών συμβούλων). Όταν κλήθηκε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να ψηφίσει συγκέντρωσε 21 ψήφους υπέρ, 4 λευκά και 6 άκυρα.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε από την αντιπολίτευση του Δήμου Αλίμου η νεοεισελθείσα δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Μελλά (που αντικατέστησε τον Πάνο Νικολάου στην παράταξη «Άλιμος όλοι μαζί» με επικεφαλής τον Νίκο Τσαμπαρλή). Στην πρώτη διαδικασία της ψηφοφορίας από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας η Δήμητρα Μελλά συγκέντρωσε 6 ψήφους υπέρ (από σύνολο 6 δημοτικών συμβούλων). Όταν κλήθηκε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να ψηφίσει συγκέντρωσε σε σύνολο 31 δημοτικών συμβούλων, 20 Άκυρα – Λευκά και 11 Έγκυρα και Υπέρ. Έτσι προχώρησαν στη δεύτερη ψηφοφορία η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων της οποίας έδειξε (πάλι σε σύνολο 31 δημοτικών συμβούλων) 12 Έγκυρα – Υπέρ και 19 Άκυρα – Λευκά. Προχωρώντας στην τρίτη ψηφοφορία το αποτέλεσμα δεν διαφοροποιήθηκε με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί γραμματέας.

Η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης Αναστασία Σιμητροπούλου, βάσει της εγκυκλίου 43/6.8.2014 όρισε εκ νέου ειδική συνεδρίαση την επόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 15.00 με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή γραμματέα του Δ.Σ.

Τοποθετήσεις, δηλώσεις και εκτενές ρεπορτάζ στον «Παλμό» του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2016.