Γιάννης Γκαβασιάδης: Ο 22χρονος Γλυφαδιώτης της Β’ Εθνικής με τα γρήγορα πόδια

Αθλητικά Συνεντεύξεις

Είναι 22 χρονών και έχει ύψος 2,05 εκ. Αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ και πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στη Β’ Εθνική καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις του συγκροτήματος του Ζωγράφου. Ο Γιάννης Γκαβασιάδης είναι Γλυφαδιώτης και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από τα γήπεδα των νοτίων προαστίων. Σπουδάζει σε ΤΕΙ Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο. Σήμερα αγωνίζεται στον Φιλαθλητικό όπου διανύει το δεύτερο χρόνο.
Ο Γιάννης Γκαβασιάδης προέρχεται από αθλητική οικογένεια καθώς είναι γιος του λαμπρού ποδοσφαιριστή Νίκου Γκαβασιάδη. Αν και ο πατέρας του διέπρεψε στο ποδόσφαιρο ο ίδιος σε δηλώσεις του στον «Π» τόνισε πως τον κέρδισε η αγάπη του για το μπάσκετ. «Ποτέ δε μου ασκήθηκε πίεση να ακολουθήσω το ποδόσφαιρο. Το δοκίμασα, είδα ότι δε μου ταίριαζε και ότι ο χώρος μου ήταν στο μπάσκετ. Ο πατέρας μου ήταν και είναι πάντα δίπλα μου», μας είπε με λαμπερό βλέμμα. Ο Γιάννης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από την Τερψιθέα, ενώ μπάλα έπιασε στα χέρια του από τα 8 του χρόνια και από τότε δεν την άφησε. Εξελίχθηκε με τα χρόνια και έφθασε ψηλά. Έμαθε τα πρώτα μυστικά του μπάσκετ στην Τερψιθέα. Στην συνέχεια βρέθηκε στον ΑΟΝΑ, όπου συνέχισε να εξελίσσεται. Ο Φιλαθλητικός Ζωγράφου πήρε το Γιάννη που αγωνιζόταν στην Α΄ ΕΣΚΑΝΑ με τη φανέλα της Αργυρούπολης και έτσι βρέθηκε στην Β’ Εθνική. «Πιστεύω ότι ο Φιλαθλητικός είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω στη παρούσα φάση έτσι ώστε να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο», μας είπε. «Οι απαιτήσεις στη Β’ εθνική είναι οπωσδήποτε αυξημένες. Αυτό μου δημιούργησε στην αρχή μια αγωνία αλλά στη συνέχεια κατάφερα και εγκλιματίστηκα με αποτέλεσμα να καταφέρω να ανταπεξέλθω. Το σημαντικό είναι ότι ο Φιλαθλητικός είναι μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά. Άλλωστε η ομάδα στηρίζεται σε νεαρούς αθλητές» αναφέρει στον «Π» ο 22χρονος παίχτης.
Σε ερώτησή μας πως τα πάει με τους τραυματισμούς στα παιχνίδια ο Γιάννης απάντησε πως «σοβαρούς τραυματισμούς δόξα το θεό δεν έχω». Ένα χαρακτηριστικό του; «Με χαρακτηρίζει η λέξη νικητής. Δε μου αρέσει να χάνω», τονίζει εξηγώντας πως θα υπάρξουν και φορές που θα χάσει η ομάδα όμως προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και μπαίνει στο γήπεδο με την αισιόδοξη πλευρά. Το δε άγχος που αρχικά υπήρχε έχει αντικατασταθεί με αυτοπεποίθηση καθώς γίνεται πολλή και καλή δουλειά στην ομάδα.
Το παρατσούκλι του είναι «τα γρήγορα πόδια» καθώς για «ψηλός» έχει ταχύτητα, εκρηκτικότητα και αλτικότητα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε για τα πρότυπα που πιθανόν να έχει. Η πρώτη λέξη που ακούστηκε; Αντετοκούμπο. «Είναι πραγματικά απίστευτος αθλητής. Είχα την τύχη και έκανα και κάποιες προπονήσεις μαζί του», είπε με ενθουσιασμό και τόνισε πως τα πρότυπα του είναι κυρίως οι παίχτες του NBA.
Από τα πρότυπα δε θα μπορούσε να λείπει ο πατέρας του. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα μου, που με βοήθησε και είναι δίπλα μου. Ο πατέρας μου υπήρξε ποδοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα. Ξεκίνησε Εθνικό Αστέρα, συνέχισε Απόλλωνα Καλαμαριάς, μετά Παναθηναϊκό και τέλος έπαιξε Αθηναϊκό την εποχή της σπουδαίας ευρωπαϊκής πορείας του Αθηναϊκού».
Ο Γιάννης διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία και όπως φαίνεται θα απασχολήσει και μελλοντικά την παρούσα στήλη. Κι από εμάς θερμές ευχές για επιτυχημένη πορεία στον Γλυφαδιώτη παίχτη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Ιανουαρίου 2017]