Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων άνοιξε λογαριασμό ο Δήμος Αλίμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Oμόφωνη απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2016 σχετικά με το «Άνοιγμα λογαριασμού όψεως του Δήμου Αλίμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».
«Ποια είναι η σκοπιμότητα και αν συνδέεται με τις καταθέσεις και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου» ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αλεξόπουλος. Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεοδώρα Σύρμα απάντησε πως στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ο Δήμος έχει ήδη χρήματα από το πράσινο ταμείο και πως πρόκειται για έναν φορέα που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Ζητάμε τη σύσταση του λογαριασμού» τόνισε κλείνοντας.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης συμπλήρωσε πως πολλοί Δήμοι που έχουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε άλλη τράπεζα, ενώ έχουν λογαριασμό και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. «Στους Δήμους δίνουν επιτόκιο 2,25%» είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι θα το αξιολογήσουν και όταν θα συγκεντρώσουν κι άλλα στοιχεία θα είναι σε θέση να πουν επιπλέον πράγματα.
Πριν το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία ο Νίκος Αλεξόπουλος επεσήμανε πως θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί επειδή ο Δήμος έχει δανειακές υποχρεώσεις και σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης πληρωμής της δόσης ενδέχεται να γίνουν παρακρατήσεις.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 7 Ιανουαρίου 2017]

Scroll to Top