Πήρε χρώμα η Γλυφάδα με την «Κόκκινη Κυριακή»

Γλυφάδα

Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες κόσμου, κάθε ηλικίας, πλημμύρισαν τους δρόμους της Γλυφάδας, σε μια μεγάλη, ανοιχτή χριστουγεννιάτικη γιορτή. Ο Δήμος Γλυφάδας και το Κ.Α.Π.ΠΑ. σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας, διοργάνωσαν την «Κόκκινη Κυριακή», με πλήθος εκδηλώσεων, παραστάσεων και συναυλιών, δωρεάν για όλους. Τα καταστήματα της πόλης ήταν ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι κάτοικοι και επισκέπτες της Γλυφάδας απόλαυσαν όλη την ημέρα συναυλίες, σε τέσσερις διαφορετικές σκηνές, με τους: Πέτρο Ίμβριο, Κώστα Μαρτάκη, Χριστίνα Σάλτη, Animado, Βέρα Μπούφη, Christmas Fitness, Otherview, DJ Pitsi, Charis Savva, Mike, Malou, Sixteen Strings, Βαρβάρα Αργυρού, Dimmy Rizou, Stereo Soul, Βαγγέλη Κακουριώτη.
Παράλληλα, το τρενάκι του Δήμου Γλυφάδας με Άγιο-Βασίληδες μετέφερε παιδιά και μεγάλους στους δρόμους της Γλυφάδας, το συγκρότημα Batala Atenas με 22 τυμπανιστές δεν σταμάτησε να παίζει σε ρυθμούς reggae, ενώ οι Bloco Swigueira ξεσήκωσαν το κοινό με το μουσικό σύνολο των 20 κρουστών – τυμπάνων! Σε κάθε γωνιά του εμπορικού κέντρου της πόλης διεξαγόταν και μια παιδική εκδήλωση, ενώ σε 60 διαφορετικά σημεία υπήρχαν κεράσματα με κόκκινο κρασί και γλυκά.
«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις μια προσπάθεια για την οποία δουλέψαμε τόσες εβδομάδες, τόσοι άνθρωποι – από το Δήμο, τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας, εθελοντές και πολλοί ακόμα – να αγκαλιάζεται με τεράστιο ενθουσιασμό», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Η “Κόκκινη Κυριακή” έφερε στη Γλυφάδα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κάθε ηλικίας, που διασκέδασαν, ψώνισαν, περπάτησαν, πέρασαν καλά, άφησαν για λίγες ώρες πίσω κάθε έγνοια και σκοτούρα», συμπλήρωσε.


Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, Άννυ Καυκά, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποστήριξή του και τόνισε πως η «Κόκκινη Κυριακή» τόνωσε ιδιαίτερα την αγοραστική κίνηση, κάτι που το χρειαζόταν και το περίμενε ο εμπορικός κόσμος της πόλης, ενώ γέμισε χαμόγελα τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Γλυφάδας.
Η Αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. Μαίρη Παπάζογλου δήλωσε πως «σε καιρούς κρίσης είναι ακόμη πιο επιβεβλημένο ο Δήμος να είναι αρωγός και να προσφέρει στους δημότες και κατοίκους του στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και πολιτισμού. Το τρέξιμο των προηγούμενων ημερών για να είναι η «Κόκκινη Κυριακή» μια γιορτή επιτυχημένη για τη Γλυφάδα μας αποζημίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χαμογελαστά παιδικά προσωπάκια στους δρόμους της πόλης».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Δεκεμβρίου 2016]