Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Έρχεται το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων στην Ηλιούπολη

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στις 22 Φεβρουαρίου 2017 θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Ηλιούπολης. Την ίδρυση και λειτουργία του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων στο Δήμο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Ιανουαρίου ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.
Ο εντεταλμένος για τη νεολαία δημοτικός σύμβουλος κ. Στάθης Ψυρρόπουλος ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τους σκοπούς και την λειτουργία του συμβουλίου εφήβων καθώς πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο για την τοπική κοινωνία.


«Οι στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον ρόλο και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και η αξία της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων. Απώτερος σκοπός βέβαια είναι η αφύπνιση των νέων σχετικά με το ρόλο του ενεργού πολίτη» ανέφερε εισηγούμενος το θέμα ο κ. Ψυρρόπουλος. Και συνέχισε. «Οι μαθητές σε συνεργασία με τους συντονιστές καθηγητές τους θα συντάξουν ένα κείμενο προσχεδιασμένου προφορικού λόγου με θέμα «Η σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους Νέους – Έχει διακριτή θέση ο νέος στην Τοπική Κοινωνία;». Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση θα επιλεγούν τρία σχολεία με εννέα μαθητές από το καθένα. Ένα σχολείο θα εκπροσωπεί τη δημοτική αρχή, ένα την αντιπολίτευση και το τρίτο θα διαδραματίσει το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών».
Η όλη διαδικασία που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπως τονίστηκε επανειλημμένως, θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να λάβουν τις θέσεις τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και να αναπτύξουν τις απόψεις τους στις Θεματικές που έχουν δοθεί. Κάνοντας δηλαδή μια προσομοίωση του πραγματικού δημοτικού συμβουλίου.
Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με τους κ.κ. Μαργαρώνη και Σόφη να καταψηφίζουν και τον κ. Σόφη να δηλώνει λευκό.
Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 14/2017 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Ιανουαρίου 2017]

Scroll to Top