Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη: Μειώνουν τα μισθώματα σε δημοτικά ακίνητα

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Του Γιώργου Λαουτάρη

Mια πρακτική που δείχνει να γενικεύεται ξεκίνησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Το σώμα ενέκρινε την αίτηση ενός επιχειρηματία που τον Μάιο του 2016 πλειοδότησε σε διαγωνισμό για την εκμετάλλευση δημοτικού χώρου στάθμευσης (μπροστά από το πρώην ξενοδοχείο Αρμονία στη Βουλιαγμένη, δίπλα από την πλαζ του ΕΟΤ). Ο επιχειρηματίας που κατά τον διαγωνισμό “χτύπησε” τον εν λόγω χώρο, συμφωνώντας ο ίδιος να δίνει ετήσιο μίσθωμα 30.000 ευρώ, ζήτησε μείωση του μισθώματος που καταβάλει και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τον απαλλάξει από το 1/6 του συνολικού μισθώματος, δηλαδή μείωσε το μίσθωμα κατά 5.000 ευρώ. Ο λόγος που επικαλέστηκε η επιχείρηση είναι η εκτέλεση τεχνικών έργων του Δήμου που επηρεάζουν το χώρο στάθμευσης. Τα συγκεκριμένα βέβαια έργα ξεκίνησαν εν μέσω του χειμώνα και αναμένεται να τερματιστούν πριν την έλευση της θερινής περιόδου όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα πως η συγκεκριμένη επιχείρηση “δεν βγαίνει” και πως οι επιχειρηματίες σκέφτονται να εγκαταλείψουν το χώρο πριν λήξει η …εξαετής σύμβαση που έχει υπογράψει.
Στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκαν και οι αιτήσεις των δύο επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός δημοτικών ακινήτων, του Εν Πλω στη Βουλιαγμένη και του Vive Mar στη Βούλα, να μειωθεί το μίσθωμά τους. Οι επιχειρηματίες ζήτησαν μείωση 20%, το ανώτερο ποσοστό που τους δίνει δικαίωμα ο νόμος (που αφορά συμβάσεις εν ισχύ από το 2010). Εισήγηση ωστόσο της δημοτικής αρχής που έγινε δεκτή ήταν να λάβουν μείωση 10%, καθώς όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, πλέον οι Δήμοι φορολογούνται για τα μισθώματα που εισπράττουν.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Φεβρουαρίου 2017]