Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ… ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

• Σε εφαρμογή η συγχώνευση των Α.Τ. μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί η συγχώνευση των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων και η κατάργηση μερικών εξ αυτών, σε συνέχεια των όσων προέβλεπε το πρόσφατο σχέδιο αναδιοργάνωσης, που αποφάσισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στα πλαίσια του οικονομικού εξορθολογισμού της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την σχετική διαταγή τα αστυνομικά τμήματα που κλείνουν καλούνται μέχρι τις 15 Μαρτίου να το έχουν πράξει μεταστεγάζοντας τις υπηρεσίες τους.
Η εξέλιξη αυτή, αν και είχε καιρό πριν αναγγελθεί, τώρα που υλοποιείται έχει φέρει ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία τόσο σε αιρετούς όσο και σε δημότες.
Οι μεν πρώτοι καλούνται να διασφαλίσουν την καλή αστυνόμευση της περιοχής προτάσσοντας την ασφάλεια των κατοίκων τους, οι δε δεύτεροι βιώνοντας καθημερινά φαινόμενα ελλιπούς ασφάλειας νιώθουν ακόμη πιο απροστάτευτοι στις αλλαγές.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σε συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα κατάφερε να κρατήσει το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης προτείνοντας δημοτικό χώρο για τη μεταστέγασή του. Ο χώρος αυτός είναι επί της Αργυρουπόλεως στο κτίριο που στεγαζόταν η εφορία και τις προηγούμενες ημέρες αρμόδιοι της ΕΛΑΣ εξέταζαν το πως και που θα μεταφερθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες τους.
Δεν ισχύουν όμως τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά σε όλους τους Δήμους. Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αφού συγχωνεύονται τα αστυνομικά τμήματα της Βούλας και της Βάρης και μεταφέρονται στο Α.Τ. Βουλιαγμένης. Σκεπτόμενος τον οικονομικό εξορθολογισμό της ΕΛΑΣ με αυτή την ενέργεια αδυνατεί να κατανοήσει πως μεταφέρεται και το Α.Τ. Βούλας που στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο άρα δεν έχει επιβάρυνση για την ΕΛΑΣ. Όσο για το Α.Τ. Βάρης η δημοτική αρχή έχει δηλώσει έτοιμη να βοηθήσει στη διατήρησή του τονίζοντας ότι μπορεί να βρει ένα κτίριο του οποίου τα μισθώματα θα καλύπτει ο Δήμος. Ο Δήμαρχος έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα εκκρεμή ζητήματα.
Στη Γλυφάδα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση τα δύο τμήματα θα συγχωνευτούν και θα «συγκατοικήσουν» στο Α.Τ. επί της Δούσμανη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Μαρτίου 2017]

Scroll to Top