Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Θα λάμψουν ξανά οι πέντε κύκλοι της Ολυμπιακής

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Tο χαρακτηριστικότερο σήμα των νοτίων προαστίων έρχεται να λάμψει ξανά ύστερα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Οι εργασίες αποκατάστασής του έχουν ήδη ξεκινήσει όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και «σε ένα μήνα περίπου θα δοθεί στους πολίτες το μεγάλο σήμα της Ολυμπιακής που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, φρεσκοβαμμένο και φωταγωγημένο, θυμίζοντας την πάλαι ποτέ ένδοξη περίοδο της κραταιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας».
Την ιστορική και συναισθηματική αξία του τοπόσημου τόνισαν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μαζί με τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος υπήρξε πιλότος της Ολυμπιακής και σημερινός πρόεδρος του σωματείου των Ελλήνων πιλότων.
Επιτυχία του χαρακτηρίζει το ΠΟΛΚΕΟΑ την κίνηση αυτή από πλευράς Δήμου τονίζοντας στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι «Μετά τις ιστορικές νίκες του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α., με τις προσφυγές μας στο Υπουργείο Πολιτισμού – Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, διασώζοντας έτσι:
Α. Παγόδα
Β. Πρώτο υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών, και την συμφωνία με Δήμο Αγίου Δημητρίου, σχετικά με τον Ασύρματο, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ την ιστορική διάσωση, μετά από πολύχρονο αγώνα, του ιστορικού σήματος της Ο.Α., στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και Αλίμου.
Αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα, προέκυψε χάριν στη διαρκή επιμονή στο στόχο και την άψογη συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, παρά την αρνητική στάση του πληρεξούσιου εκκαθαριστή της Ο.Α.
Οφείλουμε να εξάρουμε τη σημαντική στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, η οποία έκανε αποδεκτό το αίτημά μας (από 12/5/2015), απαντώντας σε σχετική επιστολή του ΠΟΛΚΕΟΑ (12/5/2015, Αρ.Πρωτ.15473) και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τη διατήρηση, συντήρηση, αναπαλαίωση και φωτισμού του ιστορικού σήματος της Ο.Α. (Ημερ/νία:8/2/2017, Αρ.πρακτικού συνεδρ.2, αριθμός απόφασης: 42).
Θεωρούμε πως, η παραπάνω εικαστική δημιουργία, για περίπου 50 χρόνια, αποτελεί σήμα κατατεθέν, τοπωνύμιο, καθώς η υπαίθρια αυτή εικαστική δημιουργία, συμβάλει συνολικά στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.
Οι εργασίες συντήρησης και αναπαλαίωσης ξεκίνησαν».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Μαρτίου 2017]

Scroll to Top