Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ξεσκονίζουν την υπόθεση αγοράς κτηρίου. Αντιδρούν οι υπάλληλοι στη μεταφορά της έδρας στο Περιστέρι

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Προσφυγή στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ανακοίνωσε ότι έχει κάνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής για την υπόθεση της δρομολογημένης αγοράς κτηρίου στο Περιστέρι, προκειμένου να στεγαστούν οι κεντρικές υπηρεσίες.
Ο Σύλλογος παραχώρησε την Τετάρτη 26/4 συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του, όπου παρουσιάστηκαν οι νομικές απόψεις αλλά και τεχνική έκθεση καθηγητή του ΕΜΠ που αποδεικνύουν την άστοχη απόφαση της διοίκησης της Ρένας Δούρου να επιλέξει ένα από πολλές απόψεις ακατάλληλο κτίριο για αγορά.
“Η επιμονή της περιφερειακής αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ να δώσει σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ για το συγκεκριμένο κτήριο αναδεικνύει τις επιλογές της για χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων και μάλιστα με ιδιαίτερη ευκολία, αντί για την χρηματοδότηση έργων που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες”, τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου, Βέτα Πανουτσάκου. “Σήμερα που είναι τελματωμένη η κτηματομεσιτική αγορά αγοράζουν κτήρια ιδιωτών, για να σπρώξουν χρήμα, αρκεί να υπηρετείται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων”, συμπλήρωσε. Ενώ χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ως “νόμιμη διαπλοκή αστικού κράτους και επιχειρηματικών ομίλων”.


Η εκπρόσωπος των υπαλλήλων κατηγόρησε ακόμη τη Ρένα Δούρου ότι κωφεύει στο αίτημά τους να την συναντήσουν. Όπως είπε ο Βέτα Πανουτσάκου, ο Σύλλογος έχει ζητήσει δύο φορές συνάντηση με την περιφερειάρχη (28 Δεκεμβρίου 2016 και 15 Μαρτίου 2017) χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση…
Ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, στη δική του τοποθέτηση υπογράμμισε ότι οι μέχρι σήμερα αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας συνιστούν παράβαση νόμου αλλά και παραβίαση ενός από τους βασικούς όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού που συνέταξε η ίδια η περιφερειακή αρχή, σημειώνοντας ότι ο φάκελος της υπόθεσης έχει “πολλές νομικές πλημμέλειες”.
Το πρώτο βασικό επιχείρημα στην προσφυγή του Συλλόγου προς τους Επιθεωρητές είναι ότι σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” η έδρα του Κεντρικού Τομέα και της Περιφέρειας μπορεί να είναι μόνο ο Δήμος Αθηναίων και όχι οποιοδήποτε σημείο των περιφερειακών ενοτήτων, όπως το …Καματερό, όπως είπε καυστικά. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο Περιστέρι.
Το δεύτερο επιχείρημα είναι ότι ακόμη και για την ίδια τη διακήρυξη που συνέταξε η Οικονομική Επιτροπή, η επιλογή του εν λόγω κτηρίου είναι εκτός του περιγράμματος που ορίζει.
Σε πρακτικό επίπεδο το κτήριο που παλιότερα στέγαζε τον ΟΠΑΠ πάνω στη λεωφόρο Κηφισού (στη θέση Ροσινιόλ) θα δυσκολέψει απίστευτα εργαζόμενους και πολίτες καθώς βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από σταθμό του μετρό.
Ο Σύλλογος μάλιστα παρουσίασε χάρτη που αποδεικνύει ότι η περιφερειακή αρχή για να παρουσιάσει την απόσταση του σταθμού με το κτήριο εντός των όρων που είχε η ίδια συντάξει, χάραξε μια γραμμή που περνάει μέσα από πρασιές πολυκατοικιών και δεν καταλήγει καν στην είσοδο του κτιρίου αλλά στη γωνία του προηγούμενου οικοδομικού τετραγώνου!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Μαΐου 2017]

Scroll to Top