Νέος Τοπικός Σύμβουλος στη Βάρη

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Του Γιώργου Λαουτάρη

moniakis_xr_variΈνας άνθρωπος από τα μέσα ενημέρωσης, ο Χρήστος Μονιάκης, αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, εκπροσωπώντας τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών. Ο Χρήστος Μονιάκης είναι τα τελευταία χρόνια εμπορικός διευθυντής του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά στη τοπική αυτοδιοίκηση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, σε συλλόγους γονέων και σε σχολικές επιτροπές. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και μένει στη Βάρη.
Ο νέος σύμβουλος πήρε τη θέση του παραιτηθέντος Απόστολου Φαφούτη, που άφησε τα δημοτικά για λόγους υγείας. Με αφορμή την παραίτηση αυτή, η ΡΙΚΙΠ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι “τη θέση του στο τοπικό συμβούλιο της Βάρης θα αναλάβει ο Χρήστος Μονιάκης, ο οποίος είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει το καλό έργο των προηγούμενων μελών μας και θα συμβάλει ουσιαστικά με τη δημιουργικότητα που τον χαρακτηρίζει. Ευχαριστούμε πολύ τον Απόστολο Φαφούτη για την συμβολή του και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή ανάρρωση”.

Τέσσερις παραιτήσεις!

Η νέα αυτή παραίτηση έρχεται να προστεθεί σε άλλες τρεις στο συγκεκριμένο όργανο, καθιστώντας το, το πλέον …ρευστό του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μιας και σε κανένα άλλο αιρετό σώμα του Δήμου δεν έχει αυτό τον ενάμιση χρόνο παραιτηθεί κανείς!
Την αρχή των παραιτήσεων έκανε για προσωπικούς λόγους η εκλεγμένη με το Κύμα Ενωμένων Πολιτών (του Δημήτρη Δαβάκη) Ζέτα Μακρή της οποίας τη θέση κατέλαβε ο Φαίδων Φιορέντζης. Εν συνεχεία παραιτήθηκε η εκλεγμένη με τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, Άννα Ματθαίου, η οποία μετανάστευσε για επαγγελματικούς λόγους, δίνοντας τη θέση της στον Απόστολο Φαφούτη.
Τρίτος παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Ασκούνης της πλειοψηφούσας παράταξης Πόλη για να Ζεις, ο οποίος χειροτονήθηκε ιερέας παραδίδοντας την έδρα του στον Βασίλη Λανάρη.
Με αφορμή την παραίτηση του Απόστολου Φαφούτη, η πρόεδρος του Συμβουλίου, Μαίρη Κανέλλου σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
“Θα ήθελα να εκφράσω μέσα απ’ τα βάθη της καρδιάς μου, τις ολόθερμες ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στον κ. Φαφούτη, ο οποίος, πραγματικά, στο λίγο χρόνο που παρέμεινε στο συμβούλιό μας, απέδειξε ότι είναι ένας άνθρωπος με ήπιο αλλά και ακέραιο χαρακτήρα και με πάντα εποικοδομητικές και εύστοχες προτάσεις!”.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19.12.2015]