Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σεμινάριο από τον Άκτιο Οδηγό Βάρης – «Δημιουργικός Χρόνος για Ανθρώπους με Άνοια – Μη Φαρμακευτικές Παρεμβάσεις»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

aktios_seminario1Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 διοργανώθηκε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος Οδηγός» δωρεάν σεμινάριο με θέμα: «Δημιουργικός Χρόνος για Ανθρώπους με Άνοια- Μη Φαρμακευτικές Παρεμβάσεις.» Εισηγητές ήταν η κα. Λίνα Νικολαΐδου, Ψυχολόγος και συντονίστρια στον “Άκτιο Οδηγό” και ο κ. Στάθης Τρυφωνόπουλος, MSc Ψυχολογία της Υγείας, Υποδιευθυντής του Άκτιου.
Κατά την έναρξη της ομιλίας οι εισηγητές αναφέρθηκαν στην πληθώρα των δραστηριοτήτων και των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων για ανθρώπους με άνοια. Ανέλυσαν τα αναμφισβήτητα οφέλη τους καθώς και ότι σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική θεραπεία, αποτελούν τον καλύτερο δυνατό χειρισμό για την αντιμετώπιση της άνοιας.
Συνεχίζοντας, παρουσίασαν όλες αυτές τις παρεμβάσεις που καθημερινά πραγματοποιούνται στον Άκτιο. Ομάδα χορωδίας και κατασκευών, προσανατολισμός στο χώρο και το χρόνο, ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης και φυσικής άσκησης, χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων προγραμμάτων νοητικής και φυσικής ενδυνάμωσης μεσώ ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου με διαδραστικό τρόπο παρουσιάστηκαν ιδέες για διάφορα νοητικά παιχνίδια. Το κοινό που αποτελούταν από επαγγελματίες υγείας, φοιτητές αλλά και οικογενειακούς φροντιστές είχε τη δυνατότητα να αντιληφθεί πώς μέσα από παιχνίδια λόγου, παρατηρητικότητας και κίνησης γίνεται εξάσκηση των νοητικών λειτουργιών με τρόπο ευχάριστο τόσο για τον ηλικιωμένο όσο και για τον φροντιστή του ή τον επαγγελματία υγείας.
Ο κύκλος σεμιναρίων στον Άκτιο θα συνεχιστεί με θέματα που αφορούν πιο σύνθετα προβλήματα όπως οι διαταραχές λήψης τροφής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www. Aktios.gr ή τη σελίδα του Άκτιου στο facebook.

Scroll to Top