Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης καθοδηγεί τους πολίτες. Έκδοση πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης από το σπίτι σας

Ηλιούπολη

Eύκολη υπόθεση χαρακτηρίζει ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα προτείνει τη χρήση κινητού ή υπολογιστή τονίζοντας στους ενδιαφερόμενους ότι απέχουν μόλις επτά «κλικ» από το ΚΕΠ ή το δημοτικό κατάστημα. Χωρίς να είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε αυτά.
Για να υποβάλλετε την αίτηση ηλεκτρονικά, από το σπίτι σας, και να παραλάβετε το πιστοποιητικό θα πρέπει να γνωρίζεται μόνο τους προσωπικούς κωδικούς του TAXISnet.
Μετά ακολουθείτε τα εξής βήματα:
1. Επισκέπτομαι την Πύλη ΕΡΜΗΣ. (http://www.ermis.gov.gr/) και επιλέγω σύνδεση (επάνω αριστερά στην ιστοσελίδα της πύλης)
2. Είσοδος στο σύστημα. Στην καρτέλα “Είσοδος με κωδικούς TAXISnet” επιλέγω “Είσοδος”
3. Ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) On LINE υπηρεσίες (ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ WEB) εισάγετε τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet.
4. Επιλέγω “Εξουσιοδότηση” (Εξουσιοδοτώ το σύστημα Ερμής να προσπελάσει στοιχειά ΑΦΜ & ταυτότητα που τηρούνται στην ΑΑΔΕ)
5. Επιστρέφω αυτόματα στην πύλη ΕΡΜΗΣ (συνδεδεμένος πλέον) και επιλεγώ από την αρχική σελίδα τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με Άμεση παραλαβή αποτελέσματος (κατηγορίας 2).
6. Αναζητήστε στη συνέχεια την υπηρεσία: Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο) και επιλέξτε “Εκτέλεση Υπηρεσίας”.
7. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε τον Νομό και το Δήμο στον οποίο διατηρείται οικογενειακή μερίδα καθώς και τον λόγο χρήσης του πιστοποιητικού και στη συνέχεια επιλέξτε “Αναζήτηση”.

«Τα καταφέρατε»!

Με την ολοκλήρωση της αναζήτησης εμφανίζονται τα στοιχεία σας και ο σύνδεσμος “Έγγραφο”. Επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό η Πύλη σας ενημερώνει ότι η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το έγγραφο σας έχει αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική σας θυρίδα. Μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το χρησιμοποιήσετε στις συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/Α/11-05-2015).

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 17 Ιουνίου 2017]