Πήρε κόκκινο χρώμα η νύχτα στη Γλυφάδα!

Γλυφάδα

kokkini nyxta glyfada 2015_2Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (19/12) η «Κόκκινη Νύχτα» που διοργάνωσαν, για πρώτη φορά, ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας.
Τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα και δεκάδες χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν τους εμπορικούς δρόμους της πόλης, ψώνισαν και απόλαυσαν τις ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις που διεξάγονταν.
Για επτά ώρες η αγορά της Γλυφάδας κατακλύστηκε από κόσμο. Καταναλωτές, επισκέπτες και έμποροι συμμετείχαν σε μια μοναδική χριστουγεννιάτικη βραδιά και έζησαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα: Πυροτεχνήματα, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, παρέλαση τυμπανιστών με συνοδεία κόκκινων καπνογόνων, τη φιλαρμονική και τη χορωδία του Δήμου Γλυφάδας να ερμηνεύει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, το τρενάκι γεμάτο ΑγιοΒασίληδες να περνάει από όλες τις γειτονιές, shows, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, κεράσματα ποπ-κορν, μαλλί της γριάς, ζεστή σοκολάτα, χριστουγεννιάτικο κρασί και πολλές ακόμα εκπλήξεις που περίμεναν το κοινό.
kokkini nyxta glyfada 2015_4Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Εσπερίδων, με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Γλυφάδας, υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Καμπιώτη και τη φιλαρμονική ορχήστρα και τη μικτή χορωδία του Δήμου Γλυφάδας, με τη συμμετοχή της σοπράνο Κατερίνας Μεγάλου. Κόκκινα καπνογόνα σήμαναν την έναρξη της κόκκινης νύχτας, ενώ κόκκινα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Γλυφάδας.
kokkini nyxta glyfada 2015_3«Το Σάββατο το βράδυ πετύχαμε κάτι μοναδικό. Νιώσαμε πραγματικά ότι όταν όλοι μαζί προσπαθούμε για κάτι σπουδαίο, τότε είναι βέβαιο ότι θα πετύχουμε. Όλοι μαζί πετύχαμε να ζήσουμε αυτή τη μοναδική βραδιά. Όλοι μαζί, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης μας, οι επιχειρήσεις, οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του Δήμου μας και όπως πάντα οι απίστευτοι εθελοντές μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για όλους μας είναι τα χαμόγελα και η χαρά των χιλιάδων παιδιών που με τους γονείς τους έκαναν την Κόκκινη Νύχτα μοναδική».
«Τα καταστήματα της πόλης υπερδιπλασίασαν τους τζίρους τους, σε σχέση με το περσινό – αντίστοιχο – τελευταίο Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα και η Γλυφάδα μας γέμισε χαμόγελα!», δήλωσε η Άννυ Καυκά, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας και Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν, στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου, στους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, στον Δήμο που μας βοήθησε και βέβαια στους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες», συμπλήρωσε.

[Δημοσιεύτηκε στον Παλμό της Γλυφάδας, 26 Δεκεμβρίου 2015]