Ραντεβού Λαμπράκη και Λαζαράκη γωνία. Που; Ξεκίνησε η τοποθέτηση Πινακίδων Σήμανσης Οδών στη Γλυφάδα

Γλυφάδα

glyfada_pinakides_odou_2015Πόσες φορές σας έχει τύχει είτε οδηγώντας, είτε και ως πεζοί να ψάχνετε μια συγκεκριμένη οδό για να φτάσετε στον προορισμό σας; Και μόλις φθάσετε έξω από την πολυκατοικία που κάτι σας θυμίζει – βάζετε μέχρι και στοίχημα γι’ αυτό – αδυνατείτε να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στην σωστή οδό καθώς δεν υπάρχει πινακίδα ούτε για δείγμα; Όχι μόνο στο τετράγωνό σας αλλά και στα διπλανά. Και εντάξει αν ξέρεις πολύ καλά το δήμο σου. Νιώθεις περισσότερη σιγουριά αφού τόσα χρόνια μεγάλωσες σε αυτή την πόλη και πας με κλειστά μάτια. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος επισκέπτης θελήσει να σε βρει στην πόλη σου; Πόσες φορές έχουν σταματήσει εσένα τον ίδιο, ρωτώντας σε που είναι η τάδε ή η δείνα οδός – που απορείς γιατί είναι από τις πλέον κεντρικές οδούς;
glyfada_pinakides_odou_20153Στην ελλιπή σήμανση των οδών έρχεται να βάλει τέλος η δημοτική αρχή της Γλυφάδας. Ύστερα από τις απαραίτητες ενέργειες η δημοτική αρχή ξεκίνησε την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης οδών στους δρόμους του Δήμου. Συνεργεία ξεκίνησαν την τοποθέτηση από την άνω Γλυφάδα, ενώ την εβδομάδα που διανύσαμε τοποθετήθηκαν πινακίδες σήμανσης οδών και στο κέντρο της πόλης. Στα σημεία μάλιστα που υπήρχε ήδη πινακίδα – με επόμενο συνεργείο έγινε και η απομάκρυνση τους.
Οι νέες πινακίδες είναι χρώματος μπλε, έχουν σε εμφανές σημείο το λογότυπο του δήμου γλυφάδας αλλά και την χρονολογία τοποθέτησής τους (ήτοι 2015), αναγράφουν την ονομασία της οδού στα ελληνικά με μεγάλα λευκά γράμματα και με μικρότερα κίτρινα στα αγγλικά.

[Δημοσιεύτηκε στον Παλμό της Γλυφάδας, 26 Δεκεμβρίου 2015]