Πανελλήνιες 2017: Υψηλό ποσοστό επιτυχίας από τα σχολεία της Γλυφάδας

Γλυφάδα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι των Λυκείων της Γλυφάδας. Το ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν πολύ υψηλό, αγγίζοντας το 80%. Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, τα αποτελέσματα ανά Λύκειο (αφορά μόνο τους αποφοίτους του 2017 που συμμετείχαν στις εξετάσεις) αναλυτικά έχουν ως εξής:

 

1ο Λύκειο: 91 υποψήφιοι, 70 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 77%)

2ο Λύκειο: 55 υποψήφιοι, 47 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 86%)

3ο Λύκειο: 75 υποψήφιοι, 58 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 77%)

4ο Λύκειο: 115 υποψήφιοι, 94 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 82%)

5ο Λύκειο: 70 υποψήφιοι, 57 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 82%)

6ο Λύκειο: 82 υποψήφιοι, 66 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 81%)

1ο ΕΠΑΛ: 44 υποψήφιοι, 30 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 68%)

 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Νατάσσα Αργυροπούλου, συνεχάρησαν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και τους ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ζωής τους μετά το σχολείο, ενώ ευχαρίστησαν τους καθηγητές για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν και για τα σπουδαία αποτελέσματα σε όλα τα δημόσια σχολεία της πόλης. Σημείωσαν δε ότι η δημοτική αρχή Γλυφάδας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το καλύτερο σχολικό περιβάλλον, με τα έργα ανακαίνισης και ανάπλασης των σχολικών μονάδων να συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι.

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, ο Δήμος Γλυφάδας θα τιμήσει τους επιτυχόντες αποφοίτους των σχολείων της πόλης.