Ο καιρός της εβδομάδας στα Νότια: Σάββατο 16/09 – Παρασκευή 22/09

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου
Πτυχιούχος Φυσικός-Μετεωρολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
Συντάκτης – Συνεργάτης της εβδομαδιαίας τοπικής ανεξάρτητης εφημερίδας “Ο Παλμός της Γλυφάδας”

Καλοκαιρινές συνθήκες προβλέπεται να επικρατήσουν τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα στην περιοχή της Γλυφάδας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με νεφώσεις κατά διαστήματα πάνω από τα κεντρικά τμήματα του νομού, οι οποίες δεν προβλέπεται να προκαλέσουν βροχοπτώσεις.
Οι άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι, στην Ανατολική Αττική κατά διαστήματα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας το Σαββατοκύριακο τους 33-35οC σε κάποιες περιοχές(στην Αττική το Σάββατο: 18οC η ελάχιστη – 34οC η μέγιστη, την Κυριακή: 19οC η ελάχιστη – 36οC η μέγιστη), ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 370C τοπικά. Αυξημένη υγρασία. Παρόμοιες συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη, ο καιρός φαίνεται να παρουσιάζει μεταβολή, με ενδεχόμενες νεφώσεις, πιθανή βροχόπτωση και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην περιοχή της Γλυφάδας:

Από Σάββατο έως Δευτέρα, γενικά αίθριος καιρός, οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, θα στρέφονται κατά διαστήματα σε ΒΒΑ, η έντασή τους δε θα ξεπερνά τα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 32-34οC η μέγιστη, ενώ η ελάχιστη δε θα πέσει κάτω από τους 22-25οC. Αυξημένα επίπεδα υγρασίας, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Μεταβολή του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από την Τρίτη, με κύριο χαρακτηριστικό την αισθητή «δροσιά», οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως Ν και η έντασή τους θα ενισχύεται κατά διαστήματα. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Πιθανότητα παροδικής βροχόπτωσης στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Από Σάββατο έως και Δευτέρα προβλέπεται καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία αναμένεται να φτάσει τοπικά τους 35-37οC.
Μεταβολή του καιρού στη Δυτική Ελλάδα από την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία θα επεκταθεί τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας, με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη συννεφιά, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές βροχές και καταιγίδες στη κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από Ν διευθύνσεις. Άστατος προβλέπεται ο καιρός από Τετάρτη έως Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι κατά διαστήματα και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Σεπτεμβρίου 2017]