Ελληνικό – Αργυρούπολη: Αισθητή βελτίωση των ακτών από την ρύπανση

Ημέρες μετά την μεγάλη ρύπανση που προκλήθηκε στις ακτές μας, από την βύθιση του πλοίου “Αγία Ζώνη 2”, οι προσπάθειες απορρύπανσης συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.
Τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου με στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Λιμενικού Σώματος και των εταιριών που έχουν αναλάβει την απορρύπανση, έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά, καθώς η εικόνα των ακτών μας, (παραλία Ελληνικού, Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών «ΕΛΚΕΘΕ», παραλία Αγίου Αλεξάνδρου, λιμάνι ερασιτεχνών ψαράδων, Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών), έχει βελτιωθεί θεαματικά.
Κλιμάκιο με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Σταμάτη Ράπτη, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Βασίλη Κρητικό, στις 23/9, επιθεώρησαν το παραλιακό μέτωπο της πόλης, διαπιστώνοντας τα θετικά αποτελέσματα της γιγαντιαίας προσπάθειας απορρύπανσης, ενώ δεσμεύτηκαν για την πλήρη αποκατάσταση των παραλιών.
Παράλληλα, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, ρυμουλκό θα τροφοδοτεί πλέον με καθαρό νερό, από απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, τις δεξαμενές ερευνών του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι οποίες λόγω της μόλυνσης είχαν σταματήσει την λειτουργία τους.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Σεπτεμβρίου 2017]