Επαφές Κουρουμπλή για πρόσθετη τεχνογνωσία σχετικά με την απορρύπανση του Σαρωνικού

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις του Ισραήλ, της Βρετανίας και της Νορβηγίας είχε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει ανακοινώσει για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, μετά τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό Κόλπο.
Ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με την πρέσβη του Ισραήλ IritBenAbba, την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας KateSmith και με τον πρέσβη της Νορβηγίας JornGjelstad. Οι τρεις πρέσβεις ενημερώθηκαν για το περιστατικό στο Σαρωνικό Κόλπο και την πρόοδο των ενεργειών των Ελληνικών Αρχών σχετικά με την απορρύπανση του βυθού, των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τους πρέσβεις να φέρουν σε επαφή κρατικούς φορείς και ερευνητικά ιδρύματα των χωρών τους, με τον επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου, Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, ώστε να διερευνηθεί εάν ενδεχόμενη αξιοποίηση της δικής τους σχετικής πείρας, επιστημονικής μεθοδολογίας και τεχνογνωσίας έχει επιπρόσθετη αξία σε σχέση με τη συμβολή των ελληνικών επιστημονικών φορέων, που ήδη συμμετέχουν στην προσπάθεια απορρύπανσης.
Οι τρεις πρέσβεις επιβεβαίωσαν την προθυμία των κρατών τους για άμεση συνεργασία και μεταφορά πείρας και τεχνογνωσίας.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Σεπτεμβρίου 2017]