Άλιμος: Συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολείων για την Ανακύκλωση

Άλιμος

Πολύτιμους αρωγούς και συμπαραστάτες στα πρόσωπα των νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών βρήκε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, για την εκστρατεία Ανακύκλωσης.
Την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα σχολεία της πόλης του Αλίμου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την καμπάνια της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
Μετά από έναν ενδιαφέροντα και χρήσιμο διάλογο, όπου αναφέρθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις, Δήμαρχος και εκπαιδευτικοί έδωσαν τα χέρια, προκειμένου να επιτευχθεί η
ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της νεολαίας του Αλίμου για τα θέματα της ανακύκλωσης και της προστασίας του Περιβάλλοντος.
Με βασικό σύνθημα «Φροντίζω την πόλη μου και τον κόσμο όλο… Ανακυκλώνω» και με κατάλληλο υλικό (αφίσες, ενημερωτικό έντυπο, mousepad, παρουσιάσεις, ερωτηματολόγια κ.λπ.) ο Δήμος Αλίμου επιχειρεί με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών στην Ανακύκλωση. Όπως δήλωσε ο κύριος Κονδύλης: «οι δάσκαλοι μπορούν να έχουν τη δική τους ξεχωριστή συμβολή στο να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά την περιβαλλοντική συνείδηση, να ευαισθητοποιήσουν τα νήπια, τα παιδιά και τους εφήβους για την ανακύκλωση και για την προστασία του περιβάλλοντος.…. είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθούμε στους νέους ανθρώπους, καθώς στις νεαρές ηλικίες διαμορφώνονται και παγιώνονται οι καλές συνήθειες, καλλιεργείται η περιβαλλοντική συνείδηση, η ευθύνη και ο σεβασμός στο περιβάλλον. Η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων σε θέματα ανακύκλωσης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα αναγνωρίζει τον δικό της ρόλο και θα μετέχει ενσυνείδητα και ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Νοεμβρίου 2017]