Ο καιρός της εβδομάδας: Σάββατο 18/11 – Παρασκευή 24/11

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου
Πτυχιούχος Φυσικός-Μετεωρολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
Συντάκτης – Συνεργάτης της εβδομαδιαίας τοπικής ανεξάρτητης εφημερίδας «Ο Παλμός της Γλυφάδας»

Σήμερα Σάββατο, νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια στο Βόρειο και Α. Αιγαίο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ στη Δ. Ελλάδα, αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων και κατά τις απογευματινές ώρες και σε άλλες περιοχές της Κ. Ελλάδας.
Οι άνεμοι στην Ανατολική και Ν. Ελλάδα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, έντασης 5-6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ, στη Δυτική και Β. Ελλάδα θα στραφούν σε βόρειους, έντασης έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στη Β. Ελλάδα, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται κοντά στους 16 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη Ελλάδα κοντά στους 18-20 βαθμούς. Οι ελάχιστες στα Βόρεια και Κ. Ηπειρωτικά θα είναι κοντά στους 10 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμαίνονται από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από τα δυτικά και μετατόπισή τους στην περιοχή του Αιγαίου, καθώς αυτά θα επιμείνουν και στις περιοχές της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός, με νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών βροχοπτώσεων και καταιγίδων και σε άλλες περιοχές, φαινόμενα όμως παροδικά και μικρότερης έντασης.
Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους, έντασης 5-6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση της τάξης των 2-3 βαθμών Κελσίου, κυρίως στη Βόρεια και Α. Ελλάδα.
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, αναμένουμε βροχοπτώσεις και ενδεχομένως καταιγίδες σε περιοχές της Α. Ελλάδας και στο Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν και πάλι τοπικά έντονο χαρακτήρα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις αναμένεται να επικρατήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στην Ανατολική και Β. Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων, σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα της Β. Ελλάδας και σε αρκετά ορεινά τμήματα της Κεντρικής και Ν. Ελλάδας.

Στην περιοχή της Γλυφάδας:

Σάββατο: Νεφώσεις, βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, έντασης έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή: Άστατος καιρός, με νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του Σαββάτου.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

Στην υπόλοιπη Αττική:

Σάββατο: Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, παροδικά έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, έντασης έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα είναι 13-17 βαθμοί Κελσίου.
Κυριακή: Άστατος καιρός, με παροδικές βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, έντασης έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Νοεμβρίου 2017]