Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ροταριανός Όμιλος Γλυφάδας: Παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

«Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις»
Τακτική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας με ομιλητή τον Αναστάσιο Ζαγοριανό

Την Πέμπτη 09/11/2017, στα γραφεία του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας (ΡΟΓ), κατά την διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας συνεστίασης των μελών, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε άλλη μία εξαιρετικά επίκαιρη και κατατοπιστική παρουσίαση που αφορούσε το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που υποστηρίζει μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις. Η παρουσίαση έγινε από τον καθηγητή κ. Αναστάσιο Ζαγοριανό ενώπιο πυκνού ακροατηρίου μελών του ΡΟΓ, προσκεκλημένων τους καθώς και επισκεπτών. Τα βασικά σημεία της παρουσίασης αυτής έχουν ως εξής:
Το σχετικό πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 120 εκατομμύρια € τα οποία κρίνονται λίγα για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Το ποσό αυτό κατανέμεται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας οπότε για τον νομό Αττικής απομένει τελικά ένα ποσό 15 εκατομμυρίων € το οποίο εμφανώς είναι μικρό για μία περιοχή σαν την Αττική.
Η ενίσχυση αφορά επενδυτικά σχέδια ύψους 25.000-400.000€ τα οποία καλούνται να υποβάλλουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μόνον.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν το 60% της ιδιωτικής συμμετοχής σε μετρητά ή δάνειο, όπου ιδιωτική συμμετοχή θεωρείται το 50% της πρότασης. Για μία πρόταση δηλαδή 400.000€ ο επενδυτής θα πρέπει να διαθέτει 400.000€:2 Χ 0,6=120.000€.
Σε περίπτωση που η επένδυση αφορά τουριστικά καταλύματα θα πρέπει, αν πρόκειται για ξενοδοχεία να είναι κατηγορίας τουλάχιστον τριών αστέρων και δυναμικότητος 10-50 κλινών. Aν πρόκειται για επιπλωμένες κατοικίες (ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, βίλες, κλπ.) να αφορά τρεις τουλάχιστον κατοικίες ανά σήμα,να είναι κατηγορίας τουλάχιστον τριών κλειδιών, δυναμικότητος τουλάχιστον 10 κλινών και να παραμείνουν σε λειτουργία τουλάχιστον για πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Ανάλογοι όροι και περιορισμοί ισχύουν και για άλλου τύπου τουριστικές δραστηριότητες όπως camping, ενοικιάσεις σκαφών και αυτοκινήτων, τουριστικών γραφείων, κλπ.
Η υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων θα πρέπει να γίνει εντός τριάντα (30)μηνών.
Οι αιτήσεις στο πρόγραμμα αυτό υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα, www.ependyseis.gr
Ο Ροταριανός Όμιλος Γλυφάδας ανακοινώνει ότι η τακτική συνεστίαση της Πέμπτης 30/11/2017 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Metropolitan (δίπλα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα ή Πλανητάριο) επί της Λεωφόρου Συγγρού. Ομιλητής της βραδυάς θα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας με θέμα σχετικό με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Πέρας προσέλευσης ροταριανών και προσκεκλημένων 21:15. Οι μη ροταριανοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα, 6932656028 και 6937377347, ή στα mail gmichtarian@ gmail.com, vassos44@gmail. com

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Νοεμβρίου 2017]

Scroll to Top