Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη: Τίμησαν τη μνήμη του Φιλάρετου Χατζηστεφάνου

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Του Γιώργου Λαουτάρη

Με μια συγκινητική μικρή τελετή στη μνήμη του θανόντος αντιδημάρχου Φιλάρετου Χατζηστεφάνου ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος Νίκος Ψαλλίδας κάλεσε τους παριστάμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή και εν συνεχεία επέδωσε στη σύζυγο του εκλιπόντος, Ζωή Χριστοδούλου, εκτυπωμένη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2017, η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε τα εξής:
Τιμητικό άγημα από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να συνοδεύσει την σωρό του εκλιπόντος κατά την εξόδιο ακολουθία, να κυματίζει μεσίστια κατά την ημέρα της ταφής η σημαία στα δημοτικά κτήρια καθώς και να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου κατά την ημέρα της κηδείας μετά τις 12 μ.
Η στιγμή της παράδοσης ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και το σώμα χειροκρότησε αυθόρμητα. Η Ζωή Χριστοδούλου, που συνοδευόταν από τον αδερφό του Φιλάρετου, Στέφανο Χατζηστεφάνου, σε μεγάλη φόρτιση ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο και τον Δήμαρχο για την τιμή αυτή, ενώ αναφέρθηκε και στους δημότες που συμπαραστάθηκαν στο πένθος της.

Πρώτη συνεδρίαση για την Κατερίνα Σταμπέλου

Κάθε τέλος σηματοδοτεί και μια νέα αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β δεν είναι εξαίρεση. Ο αποχαιρετισμός στον Φιλάρετο Χατζηστεφάνου έδωσε τη θέση του στο καλωσόρισμα της Κατερίνας Σταμπέλου στη θέση της δημοτικής συμβούλου.
Η νέα σύμβουλος της πλειοψηφίας στην πρώτη της τοποθέτηση από μικροφώνου είπε ότι “το πένθος για τον Φιλάρετο με κάνει να σιωπήσω”, συμπληρώνοντας μόνο ότι θα αξιοποιήσει τη θέση της για το καλό της πόλης και των δημοτών.
Να σημειωθεί ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σχεδόν ένα μήνα μετά την τραγική είδηση, δεν έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του Φιλάρετου Χατζηστεφάνου στη θέση του Αντιδημάρχου Διαχείρισης Καθημερινότητας του Πολίτη, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ούτε και τον νέο αναπληρωτή Δημάρχου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Δεκεμβρίου 2017]