Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Πρώτη επίσημη για την «ΔΗ.Κ.Ε.Α.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Νίκος Μεγαδούκας, Πρόεδρος ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μια νέα δημοτική κίνηση κάνει την εμφάνισή της στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και συστήνεται σήμερα για πρώτη φορά στους πολίτες μέσα από τις σελίδες του «Παλμού». Η Δημοτική αυτή κίνηση σας μαρτύρησε ήδη το όνομά της, από τις πρώτες κιόλας λέξεις. Πρόκειται για την… ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ή αλλιώς εν συντομία την «ΔΗ.Κ.Ε.Α.». Ποιοι αποτελούν την Νέα Κίνηση, ποιους στόχους και προτεραιότητες θέτουν απαντά ο Πρόεδρος της κ. Νίκος Μεγαδούκας.
Ο Νίκος Μεγαδούκας είναι ήδη γνωστός στην τοπική κοινωνία του ενοποιημένου Δήμου αφού έχει ασχοληθεί πολλάκις με τα κοινά και έχει έντονη πολιτική δράση. Γεννήθηκε στην Αγ. Ειρήνη Κεφαλλονιάς. Σπούδασε ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός με υποτροφία Ι.Κ.Υ. Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή Ανδρεάδη και έχουν τέσσερις κόρες και τέσσερα εγγόνια. Είναι μέλος του συνδέσμου πολυτέκνων Ελλάδος και ιδρυτής του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος για οκτώ χρόνια στο Δήμο Αργυρούπολης, υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος ή μέλος συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ενώ υπηρέτησε και για οκτώ χρόνια στο Δ.Σ. του Α.Ο.Ν.Α. Ακολουθώντας μια μακρά και συνεπή πορεία ενασχόλησης με τα κοινά της πόλης, σήμερα ως συνταξιούχος πια, συνεχίζει να συμμετέχει και να προσπαθεί, χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τα εγγόνια του.
Η επιλογή του ονόματος της Νέας Δημοτικής Κίνησης δεν ήταν τυχαία, όπως μας τόνισε ο Πρόεδρος της Νίκος Μεγαδούκας. Στη συνέντευξη που ακολουθεί η ΔΗ.Κ.Ε.Α. ξετυλίγει τις πρώτες σκέψεις της και συστήνεται στους δημότες.


[Π]: Ποια είναι η ταυτότητα της παράταξης;
Νίκος Μεγαδούκας: Δεν ξέρω αν μπορώ να ανταποκριθώ επακριβώς στον όρο «ταυτότητα». Γεγονός είναι ότι πρόκειται για μια πραγματικά ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ η οποία θέλει να ανοίξει καινούργιους δρόμους στην πορεία του Δήμου μας για την ευημερία των πολιτών του.

[Π]: Από ποιους συγκροτείται;
Ν.Μ.: Από απλούς δημότες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα κοινά και πολλοί από αυτούς έχουν θητεύσει παλαιότερα σε δημοτικά συμβούλια ή άλλους τομείς της δημοτικής αρχής.

[Π]: Πως προέκυψε η ιδέα και ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της παράταξης;
Ν.Μ.: Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη να πραγματοποιηθούν και να λυθούν τα προβλήματα που παραμένουν επί μακρόν άλυτα και που οι δημότες μας απαιτούν να δοθούν λύσεις γρήγορα και οριστικά.
Όσο για την αφορμή, αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή προχώρησε σε έργα επικοινωνιακού χαρακτήρα αφήνοντας ουσιαστικότερα θέματα να βαλτώσουν. Για παράδειγμα, δεν προέβη σε μελέτες που θα τη βοηθήσουν να απαιτήσει χρήματα από την Περιφέρεια για τις ανάγκες του Δήμου.

[Π]: Ποιους επιθυμείτε στο πλευρό σας;
Ν.Μ.: Όλους τους δημότες μας ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων που ενδιαφέρονται για τα κοινά και ζητούν το καλύτερο για το Δήμο μας.

Πρόκειται για μια πραγματικά
ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ
η οποία θέλει να ανοίξει
καινούργιους δρόμους

[Π]: Ποια είναι τα σημερινά καίρια προβλήματα που παραμένουν άλυτα στον ενιαίο Δήμο;
Ν.Μ.: Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Υπάρχει άμεση ανάγκη για χώρους στάθμευσης στη Λ. Γερουλάνου και στους σταθμούς του μετρό. Είναι επίσης απαραίτητη η επέκταση του δημοτικού κοιμητηρίου, η δημιουργία δημοτικού γηροκομείου και άλλα πολλά.

[Π]: Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θα θέσει η ΔΗ.Κ.Ε.Α.;
Ν.Μ.: Καταρχήν οι μελέτες για τις οποίες προείπα και οι οποίες θα βοηθήσουν στην απόκτηση χρημάτων από την Περιφέρεια. Πράγμα που θα βοηθήσει στην επίλυση όλων των προβλημάτων και των αναγκών που προανέφερα.

[Π]: Ποια είναι η γνώμη σας για την απλή αναλογική;
Ν.Μ.: Είμαι θετικός, αλλά με τη σκέψη ότι η εκπροσώπηση όλων των τάσεων στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί – και το εύχομαι – να οδηγήσει σε σύμπνοια και ομόνοια. Ότι το καλύτερο για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Την απόφαση της ΔΗ.Κ.Ε.Α. να διεκδικήσει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2019 την ψήφο των δημοτών, αποφάσισε το φθινόπωρο η ολομέλειά της Δημοτική Κίνησης. Πληροφορίες του «Παλμού» αναφέρουν ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων η παράταξη θα πραγματοποιήσει την πρώτη Ανοιχτή συνάντηση με τους πολίτες του Δήμου για ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τα δημοτικά τεκταινόμενα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Δεκεμβρίου 2017]

Scroll to Top