Εγγραφείτε στο Newsletter μας

2018 Έτος εξελίξεων

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Eντονες διεργασίες γίνονται στα πολιτικά κόμματα αν και οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2019 όπως επίσης και οι αυτοδιοικητικές. Έχουν έρθει στη δημοσιότητα πληροφορίες που λένε ότι οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές αντί Μάιο θα γίνουν Σεπτέμβριο με μια ολιγόμηνη παράταση της θητείας των σημερινών αρχών. Για να γίνουν το Μάιο οι Βουλευτικές και οι Ευρωεκλογές. Δεν ξέρουμε αν οι πληροφορίες αυτές αποδειχτούν σωστές, είναι όμως μια άποψη που έχει τη βάση της σε πολλά γεγονότα. Τα κόμματα έχουν αρχίσει τις διεργασίες για την επιλογή αυτών που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια τους όπως επίσης και αυτών που θα υποδειχτούν για Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι.
Από την Κουμουνδούρου οι κινήσεις όλες γίνονται υπογείως και δύσκολα βγαίνουν στην επιφάνεια διότι το κυβερνών κόμμα δε θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του.
Σε αντίθεση, η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που φέρνει το εσωτερικό του κόμματος σε μεγάλες ανατροπές αφού επιδιώκει να αντικαταστήσει κάποια στελέχη της με νέα από τον ευρύ κοινωνικό χώρο. Λέγεται με εκκωφαντικό τρόπο ότι ο σημερινός Δήμαρχος Γλυφάδας θα έχει άλλη θέση μετά τις εκλογές. Σε αυτό παίζει ρόλο η μη κάθοδος της Φάνης Πάλλη Πετραλιά και η συμφωνία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο πρόσωπο του νυν Δημάρχου. Έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νυν Δήμαρχος θα είναι στα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές διεκδικώντας μια θέση στη Βουλή. Από την άλλη, ελευθερώνεται η θέση του Δημάρχου Γλυφάδας που θα διεκδικήσουν οι Αλεξάνδρα Πάλλη, κόρη της Φάνης Πάλλη Πετραλιά και ένα άτομο που εκπροσωπεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν βλέψεις για την παραλία. Για του λόγου το αληθές έγινε συνάντηση της Αλεξάνδρας Πάλλη με στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στο νησί των ανέμων και συζητήθηκαν αυτές οι εξελίξεις. Η Νέα Δημοκρατία δε θα ήθελε επουδενί να έχει διασπασμένο μέτωπο στη Γλυφάδα. Γι’ αυτό και οι συναντήσεις είναι συχνές και διερευνητικές.
Από την άλλη ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διεργασίες που γίνονται στο χώρο της νέας κίνησης αλλαγής. Το νεοσυσταθέν κόμμα της Κεντροαριστεράς θέλει να κάνει εντυπωσιακή παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές με ονόματα που έχουν τη δυνατότητα μιας εκλογής. Έτσι θα υποστηρίξει για την Περιφέρεια Αττικής τον κ. Γιάννη Σγουρό, για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον κ. Γιώργο Μαυρωτά και για τη Γλυφάδα παίζει το όνομα ενός δικηγόρου με καλό όνομα στην πόλη και πολύ δημοφιλούς. Με αυτό τον τρόπο η κίνηση αλλαγής θέλει να μην αποτελέσει ένα συμπληρωματικό ποσοστό σε έναν νικητή αλλά να είναι αυτός ο νικητής των εκλογών.
Επίσης, στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης θα ποντάρει στο όνομα του νυν Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και στον Άλιμο στον Ανδρέα Κονδύλη. Από την άλλη, στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης φαίνεται ότι ο μέχρι τούδε δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης θα είναι υποψήφιος βουλευτής και εφόσον δεν υπάρχει ασυμβίβαστο θα συμμετάσχει και στις δημοτικές εκλογές.
Έτσι διαπιστώνουμε ότι το πολιτικό ενδιαφέρον για τους Δήμους των Νοτίων Προαστίων θα είναι πολύ αυξημένο. Ο «Παλμός» για μια ακόμη φορά, εγκαίρως μεταφέρει όλες τις διεργασίες για να μπορούν οι δημότες καλά πληροφορημένοι να εκδηλώσουν τις προτιμήσεις τους.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Δεκεμβρίου 2017]

Scroll to Top