Άλιμος: Γράμμα στέλνω, ψήφο περιμένω!!!

Τετρασέλιδη έντυπη έκδοση έκανε την εμφάνισή της από τον Δήμαρχο

Eνα γράμμα από τον Δήμαρχο σε μορφή τετρασέλιδου εντύπου πήραν στα χέρια τους οι κάτοικοι και οι δημότες του Αλίμου τις ημέρες που προηγήθηκαν. Μάλιστα το γράμμα αυτό το έδιδε αυτοπροσώπως ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης μαζί με αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα της πλειοψηφούσας παράταξης, όταν έμπαινε στα μαγαζιά της πόλης για να ευχηθεί ενόψει και των εορταστικών ημερών.
Το γράμμα αυτό, μόνο γράμμα δεν είναι κοιτώντας το κανείς από την πρώτη κιόλας ματιά. Αντιθέτως, θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα πρώτο εγχείρημα έκδοσης εφημερίδας του Δήμου και συγκεκριμένα της δημοτικής αρχής που επιθυμεί όπως φαίνεται με αυτόν τον τρόπο να μπει μέσα από την πόρτα των δημοτών και να διεισδύσει στην καθημερινότητά τους ενημερώνοντας παράλληλα για τις δράσεις της.
Αν αυτή η έκδοση θα είναι σε μηνιαία ή άλλου χρονικού διαστήματος βάση δε γίνεται γνωστό. Το μόνο που αναγράφεται στο λίγων λέξεων γράμμα του Δημάρχου εντός του εντύπου είναι ότι «Με το έντυπο αυτό θα σας ενημερώνω σε τακτά διαστήματα πιο συγκεκριμένα και πιο αναλυτικά για τους στόχους, τις αποφάσεις και το έργο μας». Το «τακτά διαστήματα» δεν προσδιορίζεται, όπως δεν προσδιορίζεται επίσης και ποια είναι η ταυτότητα του εντύπου. Δηλαδή από ποιον εκδίδεται, τι διεύθυνση δηλώνει, που τυπώνεται και το κυριότερο που θα πρέπει να απαντηθεί από τη δημοτική αρχή είναι ποιος το πληρώνει αυτό το έντυπο. Είτε είναι χορηγία, είτε χρήματα του Δήμου θα πρέπει να αναγράφεται από τη στιγμή που το έντυπο αυτό παρουσιάζεται με δημοτικό πρόσωπο και από τη στιγμή που από την πρώτη του κιόλας σελίδα επιδιώκει να περάσει μια εικόνα του νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου. Το νοικοκύρεμα όμως συνοδεύεται και από τη διαφάνεια και τη… ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Μια επίσης έλλειψη του εντύπου αυτού είναι η χρονική περίοδος. Αναγράφεται μόνο το «1ο φύλλο» χωρίς να αναφέρεται αν πρόκειται για π.χ. Δεκέμβριο 2017 ή ότι άλλο.
Αυτές οι παραλήψεις είναι δικαιολογημένες όταν κάποιος άνθρωπος δεν είναι «του τύπου» και δεν γνωρίζει τα καθέκαστα. Ιδιαίτερα δε στην περίπτωση του Δημάρχου που στο επάγγελμα είναι δικηγόρος είναι επίσης δικαιολογημένα. Όμως δεν πιστεύουμε ότι αυτό το έντυπο το επιμελήθηκε ολομόναχος. Σε κάποιον θα το ανέθεσε και θα έπρεπε να του είχε πει γι’ αυτές τις σημαντικές παραμέτρους που στο μάτι του αναγνώστη προσδίδουν κύρος και αξιοπιστία διαβάζοντας ένα έντυπο.
Η κίνηση αυτή της δημοτικής αρχής δεν έρχεται σε μια τυχαία χρονική στιγμή. Ο Δήμαρχος επιλέγει το έντυπο προκειμένου να ενημερώσει έχοντας ήδη συμπληρώσει τρία χρόνια θητείας στο τιμόνι του Δήμου Αλίμου και την ίδια στιγμή που με τον ερχομό του 2018 μετράμε αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Βλέπει ότι με το διαδίκτυο και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλά έβγαλε το προηγούμενο διάστημα και προφανώς στο διάστημα αυτό διαπίστωσε ότι όλοι οι δημότες του δεν έχουν γνώσει τον όσων γίνονται κρίνοντας μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι θέλησε χρησιμοποιώντας το δυνατό μέσο που λέγεται… «χαρτί» να οργανώσει διαφορετικά την επικοινωνιακή του πολιτική πιστεύοντας έτσι ότι στον υπολειπόμενο χρόνο της θητείας του θα καλύψει το επικοινωνιακό κενό των προηγούμενων τριών ετών.
Το έντυπο όμως δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Θέλει και γνώσεις και μεράκι για να μπορέσει να αποδώσει. Αν γίνει μια βεβιασμένη προσπάθεια τότε σίγουρα δε θα του αποφέρει τους καρπούς που περιμένει. Ίδωμεν…

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Ιανουαρίου 2018]