Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Γλυφάδας βάζει τέλος στο πάρτι μικροβίων – Αναβάθμιση δημοτικού κολυμβητηρίου

Αθλητικά Γλυφάδα

dak glyfadas kolymvitirioΟλοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος των εργασιών αναβάθμισης στο δημοτικό κολυμβητήριο της Γλυφάδας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας», ώστε να αποκτήσει – για πρώτη φορά – υγειονομική άδεια και άδεια λειτουργίας και να είναι ασφαλές και λειτουργικό για όλους όσους κάνουν χρήση των εγκαταστάσεών του.

Στον πρώτο κύκλο, με πρωτοβουλία και μετά από συστηματική προσπάθεια της δημοτικής αρχής, δημιουργήθηκαν έξοδοι κινδύνου, τοποθετήθηκαν συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, ενώ μπήκαν πυράντοχες πόρτες στο λεβητοστάσιο. Παράλληλα, ξεκίνησε η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, το οποίο σύντομα θα λειτουργεί μόνο με φυσικό αέριο και με αντλίες θερμότητας, με διπλό όφελος: Και την εξοικονόμηση δαπανών και την προστασία του περιβάλλοντος.

dak glyfadas prin 1 Ο χώρος των αποδυτηρίων, από τον οποίο περνάνε καθημερινά εκατοντάδες παιδιά, παρέμενε τα τελευταία χρόνια ασυντήρητος με αποτέλεσμα να εμφανίζονται διάφορα προβλήματα όπως:

  • Έντονη υγρασία και μούχλα στην περιμετρική τοιχοποιία και στην οροφή
  • Δυσλειτουργία του εξαερισμού, κυρίως λόγω ελλιπούς καθαρισμού των αεραγωγών
  • Σε πολλά σημεία είχαν αποκολληθεί πλακίδια ή είχαν έντονες ρωγματώσεις
  • Οι εσωτερικές πόρτες δεν λειτουργούσαν καθώς οι περιμετρικές κάσες και τα περβάζια είχαν αποκολληθεί ή είχαν μεταβάλει το σχήμα τους
  • dak glyfadas prin 2Η ηλεκτρική εγκατάσταση, λόγω πολλαπλών βραχυκυκλωμάτων, παρουσίαζε προβλήματα με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι πρίζες εντός των αποδυτηρίων
  • Οι μπαταρίες στις ντουζιέρες δεν λειτουργούσαν ή υπολειτουργούσαν καθώς οι μηχανισμοί δεν ρύθμιζαν σωστά την παροχή του νερού και το χρόνο λειτουργίας
  • Υπήρχαν σπασμένα είδη υγιεινής (λεκάνες, νιπτήρες, καπάκια λεκανών, μπαταρίες)

dak glyfadas meta 1 Το τελευταίο διάστημα έγιναν εντατικές εργασίες, ώστε να διορθωθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα και να επισκευαστούν όλες οι ζημιές. Αφαιρέθηκε η μούχλα, αποκαταστάθηκαν οι σπασμένες πλάκες, τοποθετήθηκαν νέες πόρτες, καθαρίστηκε πλήρως ο εξαερισμός, επιδιορθώθηκαν οι μηχανισμοί στα ντους, μπήκαν νέα είδη υγιεινής, βάφτηκαν όλοι οι τοίχοι και στεγανοποιήθηκε η οροφή, ώστε να μην εισέρχονται νερά.

dak glyfadas meta 2«Μετά από εντατικές προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής, το κολυμβητήριο ανακαινίστηκε και άνοιξε και πάλι τις πύλες του για το κοινό. Ένα κολυμβητήριο υψηλών προδιαγραφών, αναβαθμισμένο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες άθλησης όλων των Γλυφαδιωτών», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος κάλεσε όλους τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, να συμμετέχουν στα νέα, εμπλουτισμένα προγράμματα που προσφέρει ο Δήμος και να σεβαστούν παράλληλα το έργο που έχει γίνει σε όλους τους αθλητικούς χώρους.

«Τη φετινή περίοδο το κολυμβητήριο θα προσφέρει ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα, με περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους τους δημότες», δήλωσε ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης. «Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν για να έχει πλέον η πόλη μας ένα κολυμβητήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Ιανουαρίου 2016]