Έκτακτο: Ανεξάρτητη η Βάνα Μπάρμπα στη Γλυφάδα

Άλλη μια ανεξαρτητοποίηση – τη δεύτερη στη σειρά – μετρά η παράταξη του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Αυτή ήταν γένους θηλυκού και ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας κ. Βάνα Μπάρμπα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πρωτοκόλλησε μια επιστολή, η οποία απευθυνόταν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και με αυτήν εξηγούσε τους λόγους που διαχωρίζει τη θέση της από την παράταξη του Δημάρχου, δηλώνοντας ανεξάρτητη.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, στα προ ημερησίας θέματα ανέφερε για την επιστολή της κ. Μπάρμπα η οποία όπως είπε είχε τη σημείωση να διαβαστεί από την ίδια. Κάτι που δεν ήταν εφικτό εκ των πραγμάτων αφού η ίδια απουσίαζε σε όλη τη συνεδρίαση.

Η απουσία της αυτή οδήγησε σε διχογνωμία για το αν θα πρέπει ο Πρόεδρος να διαβάσει την 4σέλιδη επιστολή ή όχι. Η διοίκηση υποστήριζε ότι δεν πρέπει να διαβαστεί αφού η ίδια δεν είναι παρούσα να την αναγνώσει και ότι θα μοιραστεί σε όλους τους συμβούλους αντίγραφό της επειδή είναι μεγάλη και θα χρειαζόταν χρόνος για να αναγνωστεί. Η αντιπολίτευση επέμενε ότι πρέπει να αναγνωστεί για να ενημερωθούν και οι κάτοικοι που ήταν παρόντες στην αίθουσα αλλά και για να ακουστεί από την ζωντανή αναμετάδοση.

Τελικώς η επιστολή δεν διαβάστηκε αλλά και δεν διέρρευσε όση ώρα το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε.

Οι πληροφορίες του «Παλμού» εστιάζουν στο καυτό περιεχόμενο της επιστολής που όμως η ίδια δεν φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα, τουλάχιστον για την ώρα.

 

Λεπτομέρειες και ρεπορτάζ στον ΠΑΛΜΟ του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου 2018