2ο Λύκειο Βούλας: «Το Λυκόφως των Θεών» που κόβει την ανάσα (video)

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Το 2ο Λύκειο Βούλας στην κορυφή του Ολύμπου

Έκαναν κάτι που θα ζήλευαν πολλοί, έζησαν μια εμπειρία που λίγοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και που σίγουρα δεν συνηθίζεται στις σχολικές εξορμήσεις. Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Βούλας βρέθηκαν στην κορυφή του Ολύμπου και απαθανάτισαν σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα και εντυπωσιάζει, την εμπειρία τους αυτή. Το τολμηρό εγχείρημα των παιδιών του 2ου Λυκείου Βούλας – που γίνεται το πρώτο σχολείο που ανεβαίνει οργανωμένα στην κορυφή του Ολύμπου – είχε ως στόχο με την κίνησή του αυτή να αποτίνει φόρο τιμής σε όλους αυτούς που πήρε για πάντα μαζί του, το βουνό που τόσο αγάπησαν.

Η σχολική αυτή εκδρομή κατάφερε να κάνει τη διαφορά από τα συνηθισμένα και να αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα αφού οι συμμετέχοντες μαθητές σε πείσμα των καιρών, γνωρίζουν την περιπέτεια, κατακτώντας ένα από τα παγκόσμια μνημεία φυσικής ομορφιάς και ιστορικής κληρονομιάς ολόκληρου του ανθρώπινου γένους.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που υπάρχει διαθέσιμο στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=v8vkkbAFOD0) η ανάβαση έγινε κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τα παιδιά κινηματογράφησαν με τα πλέον σύγχρονα μέσα την περιπέτειά τους, έχοντας σκοπό την δημιουργία ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το Λυκόφως των Θεών». Και κατάφεραν να μας καταπλήξουν!

Έπεται και συνέχεια…

Μιλώντας για το εγχείρημα αυτό ο Σύλλογος Γονέων αναφέρει ότι «Όταν ο Σύλλογος Γονέων άρχισε να οργανώνει την εξόρμηση στον Όλυμπο, το βασικότερο πράγμα που μας απασχολούσε ήταν η όσο το δυνατόν αρτιότερη κινηματογραφική κάλυψη της προσπάθειας των παιδιών.

Έτσι, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με έναν άνθρωπο που κρύβεται πίσω από μεγάλες παραγωγές ντοκιμαντέρ, βιντεοκλίπ, διαφημίσεων κλπ. Είναι βέβαιο ότι κάναμε διάνα. Ο Χρήστος Γιατράκος δεν είναι απλά ένας άψογος επαγγελματίας. Είναι εκείνος που έζησε την προσπάθεια πολύ περισσότερο από τους γονείς των παιδιών. Η καταπληκτική ομάδα του, με τον εξαιρετικό φωτογράφο Φώτη Τζανετακο και τον δικό μας άνθρωπο, τον ορειβάτη και φωτογράφο Αντώνη Βροικο, έχουν καταγράψει κάθε λεπτό της προσπάθειας, επί 6 ολόκληρες ημέρες.

Τώρα, ήρθε ο καιρός που όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την δουλειά αυτών των ανθρώπων. Το υλικό που υπάρχει είναι ατελείωτο.

Μείνετε συντονισμένοι».