Από τις 12 Νοεμβρίου… νέο όνομα για την Λ. Βάρης – Κορωπίου. Και το όνομα αυτής… Λ. Ευελπίδων

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς και κορυφαίων στελεχών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, εκπροσώπων της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου η τελετή ονοματοδοσίας της Λεωφόρου Ευελπίδων. Η τελετή ξεκίνησε με την άφιξη του ΠτΔ και την επιθεώρηση Αγήματος των Ευέλπιδων επί της Λεωφόρου μπροστά στην είσοδο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, όπου αμέσως μετά τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος σημείωσε πως αποτελεί τιμή για την πόλη να φιλοξενεί το ιστορικότερο και αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και πως η μετονομασία του δρόμου που ενώνει την πόλη με το κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας είναι ιστορικής σημασίας για αυτήν. Κατά την ομιλία του ανέφερε: «Η απόφαση του Δήμου να μετονομάσει τη Λεωφόρο σε Λεωφόρο Ευελπίδων πάρθηκε για να τιμήσουμε όχι μόνο τη σχολή, αλλά όλους μαζί και τον καθέναν ξεχωριστά τους σημερινούς Ευέλπιδες αλλά και τους παλαιότερους. Θεωρούμε πως η χώρα μας έχει ανάγκη όσο λίγες φορές στη νεώτερη ιστορία της ανθρώπους επί των οποίων θα εναποθέσουμε τις καλές μας ελπίδες. Η σύγχρονη πραγματικότητα της χώρας μας, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ως παράγωγο ενός νέου είδους πολέμου που δεν διεξάγεται με σφαίρες, βλήματα και πυραύλους, αλλά με τη δύναμη και την ισχύ του οικονομικά πιο εύρωστου, τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας, έχει ανάγκη από ευέλπιδες σε όλους τους τομείς, στην πολιτική, στην παιδεία, στη διοίκηση, στην οικονομία και στην εκκλησία».
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για την απόφασή τους, τονίζοντας πως αποτελεί μια πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό που τιμά την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, τόνισε πως η μετονομασία της Λεωφόρου αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Σχολή και την τιμά ιδιαίτερα.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νίκος Ψαλλίδας ανέγνωσε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας ονοματοθεσίας της Λεωφόρου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδευόμενου από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

 

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Νοεμβρίου 2018]